Skiwelt Wilderkaiser Brixental maart

Dit onderwerp gaat over de bestemming SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Beste lezers,

Wij willen 14 t/m 18 maart graag gaan skiën in Brixental. Heeft iemand ervaring om in deze tijd te skiën in dit gebied? Aangezien het gebied niet heel hoog is twijfelen we of de sneeuw wel van voldoende kwaliteit is. Een hoger skigebied opzoeken is lastig aangezien we met de trein willen.

Mocht iemand nog andere tips hebben lees ik het natuurlijk graag :)!

*bericht bewerkt door moderator (Roel) op 26 jan 2022 23:10

De dalafdalingen naar Broxen zullen er matig bijliggen (als ze al open zijn). Verder heb je vaak te maken met voorjaarssneeuw, dus lekker zacht, maar de meeste afdalingen zullen er nog prima bijliggen. Door de goede basis aan kunstsneeuw blijven de lage pistes aan de noordkant nog best goed.

Lastig te zeggen. Wij hebben eens begin maart daar gezeten en toen waren er onderin witte linten door de groene weides en 20 graden in het dal, maar skiën bovenin was prima. Dalafdalingen waren pap vanaf 11.00uur. Kaltenbach, Fugen hebben hogere pistes en zijn met trein te bereiken. Gerlos als je een taxi neemt. Zell am See Kaprun is ook een optie heb je altijd de gletsjer van Kaprun mocht het te warm zijn.

Paar jaar geleden van 21-28 maart in de Skiwelt geskied. Zaten in Ellmau en daar lag zelfs in het dorp nog sneeuw. Alleen de dalafdalingen naar Brixen en Hopfgarten waren gesloten. Verder prima voorjaarsomstandigheden en heerlijk rustig.

Brixental: niet te vroeg op voorhand boeken dan, zodat je sneeuwsituatie kan inschatten.

Trein: er lijken me toch voldoende alternatieven -> zoek via dit forum (St.Anton, Serfaus, Zillertal, Zell am See, …)

Bedankt voor de snelle tips!

Plaats een reactie