Lekker briesje op kleine St Bernard

Dit onderwerp gaat over de bestemming La Thuile

Het kan lekker waaien op de kleine St Bernard, de bergpas in het skigebied tussen La Thuile en La Rosiere. Kan uit eigen ervaring vertellen dat dat geen opgeklopte verhalen zijn.

Maar dit filmpje van afgelopen week laat zien hoe heftig het kan zijn, en je dus de waarschuwingen in de gaten moet houden 😳
https://fb.watch/jy-EGkLxgS/

The older I get, the better I was

Mooi gebied, maar echt alleen bij goed weer. Draait daar een hele lange/langzamer sleper die echt afzien is bij slecht weer. Deden daar altijd een dagje vanuit Bourg, maar alleen met een supermooie dag 😂😂

Edwin van Riel

We zijn afgelopen trip in januari in een storm terecht gekomen op deze pas. Echt zeven kleuren in het broekje. Bij het afdalen vanaf de Franse kant was er nog niks aan de hand (blauwe lucht) maar halverwege sloeg het om. Niet wat je in de video ziet - gelukkig maar - maar wel echt zulke harde wind dat je bijna van de piste werd geblazen.

Wij zijn met kerst een week naar San Bernardo geweest. Er lag in tegenstelling tot heel veel andere gebieden genoeg sneeuw (wel een aantal pistes gesloten). De sleeplift met wind tegen (=drama) en zonder wind en in het zonnetje (heerlijk maar traag) gedaan.
Als je dan helemaal tot onderaan de Fourclaze express skiet (7 San bernardo of 8 Belvedere piste), kom je een kleine maar heel leuke hut tegen. Daar kan je prima opwarmen (met een Bombadino?) na een koude tocht.

Plaats een reactie