Met trein naar Saalbacht

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

hallo,
Hebben jullie ervaring met treinreis naar Saalbach? Vanaf Amsterdam.
Is dat te doen? Niet te lange zit met tig keer overstappen?
Desnoods laatste stukje een taxi.

Je hebt in de winter iedere avond een nightjet van amsterdam tot in worgl. Daar kan je dan de regionale trein pakken tot in zell am see. Van daaruit de bus tot in saalbach.

Een lange zit wordt het sowieso, je bent al snel een uur of 12 onderweg. Maar dat is met de auto ook zo.

Ik ben vorig jaar in de zomer met de trein naar Saalbach gereisd. Maar ik heb toen de dagtrein genomen, en dat gaat prima maar je bent wel de hele dag onderweg. Ik heb me 's ochtends om 06:00u in Venlo laten afzetten en was uiteindelijk rond 18:00u in Saalbach.

En je moet best wel een aantal keer overstappen: In mijn geval in Düsseldorf, München en Wörgl en daarna nog met de bus van Zell am See naar Saalbach.

De bus die van Zell am See naar Saalbach rijdt rijdt 1x per uur en voor het laatst om 19:20u. Zie hier voor het schema van de bus: https://www.saalbach.com/de/service/info/skibus (kijk bij lijn 680). Je kan het kaartje voor de bus ook al van te voren kopen via Salzburg Verkehr, dan kan je in Zell am See meteen instappen: https://salzburg-verkehr.at/

Met de Nightjet heb ik zelf geen ervaring maar dat is in ieder geval een optie met minder overstappen. Je hebt dan nog maar één overstap, in Wörgl.

En tot slot, vergeet niet om bij elke lange treinreis door Duitsland extra tijd te nemen voor de overstappen. De ICE is tegenwoordig standaard te laat en als je ook nog eens extra spullen bij je hebt dan heb je best wat tijd nodig. In de reisplanners van de Duitse en Oostenrijkse spoorwegen kan je aangeven dat je langer de tijd wilt voor je overstappen.

Plaats een reactie