Lauglaufen en busverbinding Leogang

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hallo mede wintersport liefhebbers,

Wij zijn al jaren naar het Zugspitze gebied geweest, altijd tevreden geweest en makkelijk omdat je de weg en mogelijkheden kent, maar we willen nu iets anders. Probleem bij ons is echter een persoon lauglauft en de rest skiet dus moeten we compromissen sluiten tussen een leuk skigebied en de mogelijkheid tot een redelijk langlaufgebied. Wij hebben ons “oog” nu laten vallen op Leogang, lekker rustig qua ligging maar volgens de reviews goede aansluitmogelijkheden tot het skigebied. Klopt dat inderdaad? Nu de volgende vraag, wie is bekend of hier inderdaad mooie loipes liggen en of die goed toegankelijk zijn vanuit leogang?
En de laatste vraag, hoe zijn de busverbindingen tussen de dorpen en zijn die met je skipas gratis te gebruiken? Dat is Ehrwald en omliggende dorpen namelijk perfect geregeld.
Wij plannen de eerste week van Februari te gaan, hoe is het dan qua drukte op de pistes?
En als we dan toch aan het vragen zijn heeft iemand misschien dan ook een suggestie voor een leuk appartement of pension, zijn met z’n drietjes dus hoeft geen heel huis te zijn 😃.

Nou uiteindelijk een heleboel vragen en hopelijk kunnen er een paar beantwoord worden en zijn we al een stukje verder dus alvast bedankt voor reacties. ( de aardige dan hé 😝).

Groet, Anne

De loipes in het dal tussen Leogang, Saalfelden en verderop zijn de eerste week februari niet altijd meer een zekerheidje, maar indien open wel goed. Even klimmen naar Hochfilzen en je hebt toegang tot nog veel meer loipes op wereldbekerniveau.

Er is een gratis skibus tussen Leogang en Saalfelden. Vanuit Saalfelden heb je toegang tot de loipes richting Maria-Alm. Zeker de loipes richting Bsuch en verder zijn de moeite waard en niet te moeilijk, maar ook dicht achter Leogang is prima. Het plateau bij Hochfilzen en Paß Grießen is wel mooier, evenals de rondes rondom de meren in het Pillerseetal. Je kunt vanaf Leogang en Saalfelden ook met de trein naar Hochfilzen. Er zijn speciale weekabonnementen verkrijgbaar vanuit het Salzburger Verkehrskreis. Die zal tot Hochfilzen lopen, aangezien je dan Tirol binnengaat.

Dank voor uw reactie, heb je voor de wat hogere loipes dan een “lift” nodig, zagen volgens mij inderdaad mooie loipes maar daar moet je dan een liftpas voor hebben om die te kunnen lopen. En kan je ook gratis gebruikt maken van de bus zonder skikaart en bv je toeristenpas? En voor de skiers een leuk gebied met goede aansluitingen vanuit eventueel Leogang? Wij willen een beetje rustig zitten zonder de après-ski maar wel goede aansluiting hebben op het skigebied? Of heeft u wellicht een suggestie voor een ander gebied, wij staan open. Moet voldoen aan ruime langlaufmogelijkheden zonder liftpas ( durft namelijk niet in een lift 😬) , niet heel druk ( gaan de eerste week van februari), goede busverbindingen en niet een heel duur dorp. Alvast weer bedankt voor een reactie. 😂

De skibus is gratis, de overige bussen zijn lijnbussen. Daarvoor kun je een OV kaart kopen zoals ik meldde.
De hogergelegen loipes kun je gewoon vanaf de weg bereiken. Daarvoor is geen liftpas nodig. Als het geen kilometervreters zijn kan het wel fijn zijn om de auto te nemen. Trein en bus kan eventueel, maar deze stoppen maar af en toe. En dus een kleine kilometer wandelen (soms) om de loipes achter Saalfelden te bereiken.
Voor de skiërs zijn er vrijwel geen plekken om samen te komen met de langlaufers. Als je iets in die geest zou willen moet je ook je skipas gaan uitbreiden naar de Superskikaart, en dan juist naar de minigebiedjes Buchensteinwand/Hochfilzen en Hinterreit. Niet echt handig of de moeite.

*bericht bewerkt door Bennie op 20 nov 2022 12:34

Qua langlaufmogelijkheden zou het gebied wat Bennie hierboven ook kort beschrijft (rondom Pillersee) perfect zijn. Voor skiërs Leogang en/of Fieberbrunn veel opties en goede aansluiting op Saalbach- Hinterglemm maar daar is iets minder aandacht voor de loipes zelf.

Ik weet niet of jullie het erg vinden om een klein stukje dagelijks met de auto te rijden? Of dat diegene die langlauft een klein stukje (5-10min) rijden als een probleem ervaart.

In dat geval zou ik de opties rondom Fieberbrunn (voor skiërs beter en goede aansluiting met Saalbach- Hinterglemm) en/of Pillersee (voor langlaufers beter, heeft ook een klein maar wel leuk skigebied) eens bekijken. Voor winterwandelen en langlaufen één van de mooiste gebieden die ik in Oostenrijk ben tegengekomen en heeft enorm veel mogelijkheden voor skiërs in de directe nabijheid, zeker als je verschillende gebieden wilt bezoeken met een SuperskiCard/ 3-lander freizeit kaart.

Ik was daar afgelopen jaar een maand (jan- half feb) en alle loipes/ winterwandelingen lagen er fabelachtig bij.

*bericht bewerkt door Amelm op 20 nov 2022 12:37

Hier de info voor de OV-Kaart. Als het goed is loopt die tot Hochfilzen. Wil je verder, kun je voor 29 euro twee naburige regio’s (Tirol en Oberösterreich bijv. aanvinken). https://salzburg-verkehr.at/tickets-preise/zeitkarten/wochen…

Plaats een reactie