Verbinding fieberbrunn hinterglemm

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hallo,
Wij plannen een vakantie in Fieberbrunn. Nu vroegen wij ons af hoe de verbinding is tussen Fieberbrunn en Hinterglemm, Saalbach. Is deze snel en doenbaar om dit elke dag te doen?
Ook vroegen wij ons af hoe wat de moeilijkheidsgraad is van de pistes in Fieberbrunn? We zijn gemiddelde, rustigere skiërs die graag mooie blauwe pistes doen.

Prima te doen. Er is 1 verbindingsgondel naar de rest van het gebied, wellicht wat drukte te vinden daar maar prima te doen! Let wel op; je bent afhankelijk van de gondel om terug te komen in Fieberbrunn, houdt hier rekening mee.

Qua liftverbinding gaat het eenvoudig. 's Ochtends vanuit Fieberbrunn naar de verbindingslift is ook nog goed te doen. Wel een rode piste, maar dan nog goed. Later op de dag stevig buckelskiën. De terugweg zal lastiger zijn. De piste vanuit Hinterglemm ligt gunstiger qua zon, maar zal door de drukte een molshopenbende zijn. Beide pistes zijn best sportief, maar niet heel moeilijk zolang ze niet vol buckels liggen.

De pistes in Fieberbrunn zijn eenvoudig en prima te doen. Ik vond de verbinding met Saalbach Hinterglemm wel soms problematisch met beginners in onze groep, die vonden de 123 best spannend, evenals de 121. Die laatste kun je op de terugweg makkelijk omzeilen met de gondel. Maar waar het lastig werd is wat Bennie ook zegt: door de pistes worden eenvoudige pistes buckelpistes. De 125 is aan het einde van de dag echt geen pretje, vooral niet als je moet opschieten om de lift te halen.

Zoals @bennie aangeeft, de terugweg vereist wel behoorlijk skills qua skiën. Dat stukje onder de nieuwe lift is einde dag vaak een puinhoop. Goed te doen, maar je moet wel een beetje aardig kunnen skiën.

Edwin van Riel

Zoek je meer relaxte blauwe pistes, waarbij je lastige stukken wilt vermijden, overweeg dan de superskipas. Bezoek St. Johann, St. Jakob/Hochfilzen (klein, maar rustig; met name langs de sleper uit Hochfilzen niemand, maar erg leuke piste), Waidring.

Het is heel persoonlijk, wij skieen er met het hele gezin en vinden alle pistes prima te doen ook aan het eind van de dag. Wel papperig en wat bulten maar doordat je veelal tussen de bomen skiet zijn die allemaal goed zichtbaar. Vanuit Fieberbrunn naar Hinterglemm pak je ‘s ochtends de Reckmoos Sud afdalingen die als je vroeg bent in prachtige staat zijn. Daarna ga je met de lift omhoog en sta je eigenlijk direct in het gebied met rechtsaf Hinterglemm en linksaf Saalbach. Beiden prachtige gebieden. Terug de piste onder de Tirol S kan wat uitdagend zijn voor beginners maar dat is eigenlijk maar een klein stukje. Je kan die ook met de lift terug nemen. Je mist dan eigenlijk best wel een hele leuke piste Daarna pak je de Reckmoos Nord terug, door de noordhelling is de sneeuw hier fantastisch, de helling kan het eerste stukje wat intimideren maar door de breedte kan iedereen hier zijn eigen pad kiezen.

Wij skieen meestal de ene dag de berg over naar Hinterglemm, de andere dag rijden we naar Leogang en skieen we naar Saalbach. Erg leuk is om van Fieberbrunn naar leogang te gaan met de Bus en dan van Leogang via Saalbach en vervolgens Hinterglemm terug te skieen naar Fieberbrunn.

Erg gezellig gebied!!

*bericht bewerkt door marklit op 15 sep 2021 23:54

Hallo,
Wij plannen een vakantie in Fieberbrunn. Nu vroegen wij ons af hoe de verbinding is tussen Fieberbrunn en Hinterglemm, Saalbach. Is deze snel en doenbaar om dit elke dag te doen?
Ook vroegen wij ons af hoe wat de moeilijkheidsgraad is van de pistes in Fieberbrunn? We zijn gemiddelde, rustigere skiërs die graag mooie blauwe pistes doen.

LDski op 13 sep 2021 09:48

Als je mooie blauwe pistes wil doen kun je beter in Leogang, Saalbach of Hinterglemm zelf gaan zitten. Leogang heeft 2 hele mooie en lange blauwe dalafdalingen en in Saalbach en Hinterglemm veel mooie blauwe glooiende “snelwegen”

Fieberbrunn is allemaal wat smaller en lastiger. Vooral de verbindingspiste van Hinterglemm naar Fieberbrunn is na 12u al een hele uitdaging. Naar mijn idee een echt donkerrode piste. Andersom is ie gewoon rood; maar kan flinke hopen hebben na een paar uur.

Plaats een reactie