BEWintersporters is ook beschikbaar op wintersporters.be
sluiten
Reviews La Bresse Hohneck

Reviews La Bresse Hohneck

59% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3709 reviews.

  • Sterke punten: Goed eten op de piste, kindvriendelijk en buitengewoon makkelijk bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en veel vlakke stukken.

Wat vind jij van La Bresse Hohneck?


Beoordelingen van gebruikers

  • roblitjens
    roblitjens 8 februari 2016 · 07:36

    We zijn hier twee jaar terug geweest en hebben ons prima vermaakt. We reizen met de camper. Het begin van de dag op een gewone parkeerplaats gestaan, aan het einde van de dag kwam er in de camperzone (plaats voor 30 campers) een plaats vrij en zijn we daar gaan staan. Dat is nog eens luxe. Onderaan de piste staan (zonder stroom). De pistes zijn mooi en je kunt behoorlijke stukken boarden. Nog niet alles gehad in deze twee dagen dus we gaan zekers nog een keer terug

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast877
    Gast877 3 februari 2016 · 11:44

    + Ideaal voor kinderen. + Zeker de moeite om bij sneeuwval tot daar te rijden. - Enorm veel volk op de piste op topdagen. * Tip, indien je ski's wil huren, doe het thuis, want de aanschuif daarvoor kan soms uren duren!

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast877
    Gast877 3 februari 2016 · 11:44

    + Ideaal voor kinderen. + Zeker de moeite om bij sneeuwval tot daar te rijden. - Enorm veel volk op de piste op topdagen. * Tip, indien je ski's wil huren, doe het thuis, want de aanschuif daarvoor kan soms uren duren!

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast994
    Gast994 26 januari 2016 · 16:48

    Leuk gebied met een goede piste-variatie maar door zijn lage ligging zijn de gevorderde pistes wel vrij kort.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast721
    Gast721 24 september 2015 · 11:13

    Klein maar fijn. De Fransen zijn vriendelijk en de algehele sfeer op en rond de piste is gemoedelijk. Wij (beginner en semi-gevorderd) hebben eind maart 2015 4 dagen genoten van goede sneeuw (mede door vele kanonnen) en van de mogelijkheid gebruik gemaakt om 's ochtends om 6.30, toen het nog donker was, van de verlichte pistes te gaan. Ideaal gebied van gezinnen met jonge kinderen. Er is een gratis lift bij de baby piste. Gebied is prima aan te rijden; veelal snelweg en geen tolheffing (vanuit Rotterdam). Prijzen van skipas, skiles, eten en drinken zijn beduidend lager dan in andere gebieden.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast389
    Gast389 12 april 2015 · 18:56

    met pasen 2015, weekend 3 april, zijn we met gezin een weekendje gaan skiën. Helemaal top. Onze kinderen zijn 5 en 7 jaar. Mooie blauwe pisten. Appartement lekker bij de piste. Eten, drinken en liftpassen zijn nog betaalbaar. Voordeel van La Bresse, het is niet zo ver rijden van Nederland en toch skiën. Prima familiebestemming

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast889
    Gast889 9 januari 2015 · 16:22

    Verlengd weekend naar La Bresse geweest. Heel leuk om er eens een paar dagen tussenuit te knijpen!!!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Lien
    Lien 11 november 2014 · 22:20

    la bresse is een zeer leuk gebied voor een shortski! ik ga er al 5 jaar en ook dit jaar slaan we zeker niet over! De bovenste pistes zijn heel open ( kastelberg) en de onderste pistes zijn wat meer in de bossen! ideale combinaties! De allerleukste piste vind ik de kastelberg, wel spijtig dat het sleepliftjes zijn, wat voor een snowboarder zeker niet evident is. De skiverhuur,.. is heel goed geregeld waar zelfs de grote wintersportgebieden in de alpen nog iets van kunnen leren! In het restaurant zijn ook veel gerechten te verkrijgen en ze kosten ook niet te veel. Prima gebied als je t'mij vraagt!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast845
    Gast845 10 maart 2014 · 12:00

    We zijn net terug van week skieen in La Bresse Honeck. Voor het tweede jaar met kinderen van 8, 10 en 12 jaar. Prima om te skieen. Genoeg variatie, voldoende uitdagende pistes voor beginnende skieers. En gelukkig voldoende sneeuw. 's Nachts vroor het dus kon er kunstsneeuw bijgespoten worden. Opletpunt: niet aan naar dit gebied als de Fransen ook vakantie hebben! Bij een paar liften stonden erg veel mensen. Wachttijd: ongeveer 20-25 minuten. Ook wachtrijen bij restaurantjes. Erg druk dus. 's Ochtends ook voor 9.30 er zijn, anders geen plek meer om te parkeren.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast425
    Gast425 28 februari 2014 · 15:43

    De krokus vakantie heerlijk 4 dagen geskied in La Bresse. Al voor het 4e jaar achtereen. Elk jaar goede sneeuw en alle pistes geopend. En het is nog steeds leuk. De kinderen in de leeftijd van 6- 17 jaar vermaken zich prima op de pistes. De prijzen zijn redelijk en ski verhuur goed verzorgd. Mede door ons zeer aangename en goed verzorgd verblijf al deze jaren bij B&B Goutte à Goutte in Cornimont, is dit wederom een geslaagde vakantie. Een goed adres en voor iedereen een aanrader. La Bresse , we komen er in 2015 weer aan......

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast878
    Gast878 24 februari 2014 · 15:55

    Lang weekendje La Bresse, Super, niet te druk en mooi weer. Ideaal voor beginners. Ik lees veel over onervaren skiërs, en veel valpartijen. Ga dan als ervaren skiër naar Zwitserland of Oostenrijk. De niet -ervarenen moeten het ergens leren hé!!! En op een indoor piste is nooit hetzelfde als in echte sneeuw. Een aanrader voor beginners.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast733
    Gast733 1 januari 2014 · 22:01

    Net terug uit la Bresse. In 1 woord: verschrikkelijk! Weinig sneeuw, slechte kwaliteit van sneeuw, uren aanschuiven voor materiaal en skipas. Heel lang aanschuiven aan de liften. Pistes overal en niet geprepareerd. Valpartijen bij de vleet. In 1 dag tijd 4 mensen zien afgevoerd worden door de hulpdiensten. Materiaal is oud en versleten en ook nog eens zeer duur. Eigenlijk is het levensgevaarlijk. Nooit meer.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast622
    Gast622 6 januari 2013 · 17:32

    super leuk skigebied! een heel nieuw restaurant en heel gezellig. Het is niet heel groot maar wel heel goed voor beginners. Er ligt alleen niet altijd even veel sneeuw door de hoogte maar ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad daar.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 04:31

    Op 27 december 2010 wezen skiën in La Bresse Hohneck. Het was helaas te druk om behoorlijk te kunnen skiën. De wachttijden bij de kassa en daarna de liften liepen op tot wel een half uur. Maar met deze mensenmassa hadden ze in Winterberg of Willingen ook grote problemen gehad. De sleep- en stoeltjesliften zijn voor een groot deel nostalgisch en hadden veel last van mankementen. Sommige pistes waren ijzig met veel valpartijen tot gevolg. Leuk om te zien zijn de kite skiërs op de Kastelberg. 's Avonds is het skigebied nog extra lang open gebleven ter compensatie van de extreme drukte overdag. Toch lijkt het mij wel een leuk skigebied. Het is niet zoals in Winterberg, waar alle pistes te midden van beschutting biedende bossen liggen. Maar meer zoals Willingen met wat langere afdalingen, skiwegen door de bossen en weidse uitzichten bij de top van de berg. Kortom veel variatie qua natuur.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 24 februari 2012 · 20:52

    Net terug van La Bresse. Enkele zaken zijn vernieuwd zoals het ski-station, skilift en een enkele piste is wat aangepast. (vergelijk feb. 2010). Goede prijs/kwaliteit verhouding. Totaalbeeld: Op korte afstand een leuk ski-gebied als je even snel nog een weekendje wil skien. Bij goed weer kan het erg druk zijn. Voor de beginnende skier is dit gebied uitstekend.

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Becky
    Becky 21 januari 2012 · 16:42

    Heel mooi nieuw restaurant, skishop, skiverhuur... Het oude gebouw werd gesloopt. We zijn aangekomen op een vrijdag, dit was super! Veel geskied en nergens moeten wachten. De zaterdag daarentegen waren er overal files! Op de parking, aan de lift, aan de kassa's en in het restaurant. Super druk is het dan, en het was dan nog zeer slecht weer. Jammer genoeg zijn de meeste liften zeer oud en traag. Ook zijn ze niet afgedekt met een 'kap' zoals in Zwitserland etc. Leuk voor een dag of 2, maar beter niet in het weekend.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Skiboy
    Skiboy 18 december 2011 · 18:53

    Vorig jaar La Bresse geprobeerd omdat ik die zomer daarvoor met open mond heb staan kijken naar al die skiliften aldaar. Ik was toen op de motor. Na een rit van 5 uur aangekomen in Gerardmer, een plek waar zelfs nog eens wat te beleven is. De weken voordat wij er waren lag er onwijs veel sneeuw. Nu had de dooi enigszins ingezet. Anyway, de volgende morgen vol goede moed naar het skigebied. Zou het dan zo zijn dat er op 5 uur rijden een skigebied ligt dat net zo vet is (of bijna net zo vet) als er Alpengebied? Laat ik jullie maar snel uit de droom helpen: NEE. Als er goed sneeuw ligt, ga dan niet in het weekend. Half Parijs is er dan. Ook is alles verouderd. Zelfs een pas kopen duurde een uur. De liften zijn om te janken. Het meeste draait gewoon nog op diesel en meer dan 2 zits stoeltjes zijn er niet. Dan nu de pistes: het hele gebied doet een soort tele tubbie aan. Alles is iets kleiner en korter maar desondanks leuk. Ik geloof er wel in dat als je hier op de juiste dag bent dat je je hier gek kunt skien. Maargoed, toen wij er waren was het gewoon te druk, we hebben denk ik in 1 dag 6 of 7 liften gepakt, voor de rest alleen staan wachten. Kortom: nee het is geen diamant op 5 uur rijden die ligt te wachten voor Nederland. Het is verouderd, het is er relatief klein vs de alpen en bovenal druk als er goed sneeuw ligt. Denk goed na voordat je deze trip gaat doen.

    Met vrienden Skiër
  • Marc
    Marc 24 februari 2011 · 20:11

    11 jaar geleden ben ik eens naar Labresse geweest, de sneeuw lag goed maar vond het een zeer ongezellig restaurant. 2weken geleden ben ik er een weekendje gaan skien en ik was aangenaam verrast ! Gloednieuw skicentrum met enorm restaurant, skiverhuur,winkel, noem maar op ! Echt een prachtig gebied op slecht 5 uurtjes rijden ! Ik raad iedereen aan er een kijkje te nemen ! Mooi uitgebalanceert skigebiedje, mooi verbonden pisten en ook vrij lang ! Met andere woorden : ik kan niet wachten om er terug naartoe te gaan !

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 26 augustus 2010 · 11:22

    Leuk skigebied, maar de laatste keer dat ik er was te weinig sneeuw en te druk. Ik ben er een week tijdens de kerstvakantie geweest en er waren maar een aantal pistes open en om je heen was alleen maar groen. Dit was enorm zonde. In het begin van de week toen de sneeuw nog ok?as was het veel te druk en sjeeste er een paar gekke de berg af waar je voor op moest passen. Veel beginners wat nadelig is voor gevorderde. Verder wel een leuk gebied, ben er al vele keren eerder geweest en altijd naar mn zin gehad. Het nadeel is is dat het niet erg sneeuzeker is maar heb toch een leuek tijd gehad.

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2010 · 08:32

    Waren onlangs 2 dagen te gast in La Bresse. Parking spiegelglad door ijs / niet te doen. In 1 gebouw is alles ondergebracht; Is wel goed bekeken. Skiverhuur perfect geregeld. Skipassen te koop thv skipistes . Restaurant zeer modern/ prijzen goedkoop (naar skinormen) / kwaliteit is goed. Aan hoofdgebouw vertrekken 5tal liften. Liften zeer verouderd; veel slepers en oude zitters (doen denken aan 40/45). Pistes niet echt geschikt voor echte beginnelingen. Blauwe pistes hebben hiervoor teveel 'rode' stukjes. Skipas: 24Euro/dag. Misschien goed voor enkele dagen (kijk dan uit voor de Franse vakantieperiodes) maar mijdt dan de We's (veel te druk).

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2010 · 15:16

    laatste weekend januari 2 daagjes gaan skien in la bresse, samen met enkele collega's. Collega's zijn beginnend skieers en hebben hun goed geamuseerd. Er waren ook 2 wandelaars bij. Deze hebben sneeuw schoenen gehuurd en een tocht gedaan. Naar het schijnt ook heel leuk. Wij zijn gevorderde skieers. Voor ons was het leuk om wat met de techniek te spelen. Leuk gebied voor schort skie. Afstand is nog te doen. Vanaf Aalst ong. 480 km 5 uurtjes rijden. Gebied is groter dan gedacht. Restaurant le slalom is een mooi restaurant met ruime keuze en nog redelijke prijzen. Apre ski stelt weinig tot niets voor. (Daarvoor moet je natuurlijk in Oostenrijk zijn). Samenvatting: leuk voor de kriebels eens uit te skieen.

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 22:35

    Lekker een weekje in La Bresse geweest en we hebben ons prima vermaakt! In het weekend na de kerst was het bar druk, maar toch wel te doen. Skischool is voornamelijk franstalig, op een paar leraren/leraressen na. We zijn beginners en konden aardig uit de voeten. Het is geen uitgestrekt gebied en als je al wat verder gevorderd bent waarschijnlijk best saai. De apres-ski is er bijna niet, maar die hadden wij ook niet nodig. We waren \'s avonds gebroken en blij dat we konden gaan zitten/liggen. De afstand is ook een groot pluspunt: in 6 uurtjes vanaf Utrecht sta je op de piste. Wat ons betreft een aanrader voor de beginner en volgende keer weer die kant op.

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2008 · 11:19

    rijden naar la bresse via nancy/ epinal geheel op de autoroute deze is gratis.ga er niet naar toe in het weekend of schoolvakanties men kan kiezen tussen la bresse of gerardmer bij de laatste plaats is er meer vertier en skiet men in de bossen.

  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2008 · 22:38

    Voor weekendje weg (of midweek) is het een prima gebied. Binnen halve dag sta je op de latten / board (vanaf Den Haag ca. 615 km). Natuurlijk geen hooggebergte maar wel paar leuke afdalingen. Prima voor beginners en licht gevorderden. De pro\'s moeten even schakelen; dan maar carven op blauw en rood of techniek oefenen. Wat erg leuk van dit gebeid is, is dat je voornamelijk tussen de bomen zit. Dat geeft een leuke sfeer. Verder relaxte sfeer en genieten van het Franse leven. Hier tenminste authentieke dorpen en weinig Nedelanders. Kaas fondue en racletten wel, apres ski niet.

  • Anoniem
    Anoniem 21 maart 2008 · 22:33

    Voor weekendje weg (of midweek) is het een prima gebied. Binnen halve dag sta je op de latten / board (vanaf Den Haag ca. 615 km). Natuurlijk geen hooggebergte maar wel paar leuke afdalingen. Prima voor beginners en licht gevorderden. De pro\'s moeten even schakelen; dan maar carven op blauw en rood of techniek oefenen. Wat erg leuk van dit gebeid is, is dat je voornamelijk tussen de bomen zit. Dat geeft een leuke sfeer. Verder relaxte sfeer en genieten van het Franse leven. Hier tenminste authentieke dorpen en weinig Nedelanders. Kaas fondue en racletten wel, apres ski niet.

  • Wil
    Wil 24 februari 2007 · 13:54

    Net terug van een weekje La bresse. Het gebied is op zich leuk voor de beginnende skiër, ben je al wat sneller en handiger op de skies dan heb je het hier zo gezien.Dan is het misschien leuk voor een weekend. Wij dachten met onze kids van 8 en 6 jaar hebben we niet een al te groot gebied nodig, hierin toch vergist, volgend jaar weer oostenrijk of italie met meer km. pistes.Wat ons opviel was het hoge percentage stuntels op de piste in spijkerbroek! Apres-ski is hier niets!

  • Snowboard
    Snowboard 3 januari 2007 · 21:08

    Leuk gebied voor beginners/licht gevorderd. Zorg dat je er doordeweeks bent, dan is het vrij rustig. Alle faciliteiten aanwezig en je parkeert je auto voor nop praktisch op de piste. Skischool is alleen franstalig. In de weekenden komen de Fransen en Belgen met horden tegelijk langs, dus dat is dan langer wachten bij de liften. Met een groepje zitten we in een huisje op een vakantiepark, is leuk en erg goedkoop. Prijs/kwaliteit is goed.

  • Martijn
    Martijn 8 september 2006 · 21:42

    Wel aardig gebiedje, erg leuk voor beginners en licht gevordende. Echter is het iets verderrijden dan je denkt omdat in de vogezen zelf de rit nog veel tijd vergt. Daarom loont het de moeite misschien om eerder naar de dichtsbijzijnde gebieden in Oos te gaan. Verder zijn er veel sneeuwkanonnen zodat het erg sneeuwzeker is. voor snowboarders is er een redelijk funpark met eigen lift. Liften zijn irriterent langzaam met vrij lange wachttijden. Uitzicht vanaf de top is adembenemd je ziet de alpe, schwarzwald en de vlaktes rondom deze gebergten. Als weekend trip is het zeker beter als Winterberg met iets langere pistes. (D)