Overnachten doorreis Duitsland kerstavond

Dit onderwerp gaat over de bestemming Schladming - Dachstein

Beste lezers,

Komende kerstvakantie gaan we voor het eerst met onze kinderen op wintesport naar Oostenrijk. Omdat de reis best lang is voor de kinderen, willen we overnachten in Duitsland, ergens op de helft. Dan komen we ongeveer uit in Neurenberg. Nu zijn er genoeg hotels te vinden, maar het probleem is het avondeten. Op kerstavond is er veel dicht, maar misschien weet iemand iets wat wel open is. Het hoeft niet iets heel bijzonders te zijn, maar een boterham met pindakaas op kerstavond op je hotelkamer is misschien wel het andere uiterste. Heeft iemand tips of ervaringen hiermee?
Ik hoor het graag.

Groetjes,
Annet

Over het algemeen is er in een Duitse stad (ook buiten het centrum) veel aanbod van kebab/pizzeria’s. Die zijn bijna altijd open. Maar ik heb geen specifieke tip voor kerstavond in Neurenberg.

We nemen wel eens koude hartige taart/quiche mee, of je gaat s middags wat uitgebreider eten in een Raststatte of een wat grotere foodplaza even van de snelweg af.

Fun Lovin' Skier

Wij hebben regelmatig overnacht op het vliegveld van Neurenberg, vlak langs de snelweg. Voor de kinderen is er een grote gele M vlakbij. Wat veel leuker is, is om met de metro in 10 minuten naar het centrum te gaan en daar 1 van de vele restaurantjes uit te zoeken. Die kan je vanaf hier via mail vast al reserveren.

Je geeft aan dat er veel hotels beschikbaar zijn; misschien een selectie maken in die hotels die met kerstavond een kerstmenu serveren?

Anders binnen een maandje vragen aan het hotel of zij iets voor jullie in de buurt kunnen vinden van een restaurant dat open is met kerstavond en meteen een reservatie plaatsen.
Vermoedelijk op zulke avonden best toch wat plannen als je geen boterham met pindakaas wil eten…:-)

Ramada, NH hotels, H+ hotels, Best Western, en nog andere ketens hebben meestal een restaurant ter beschikking en zijn doorgaans open op deze avonden. Overal al goede ervaringen mee gehad.

Plaats een reactie