Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Winterberg opent vrijdag de eerste pistes

Roel op 29 november 2022· 12 reacties

Sneeuw wordt uitgereden over de pistes van Winterberg. Foto: skiliftkarusell.de
Sneeuw wordt uitgereden over de pistes van Winterberg. Foto: skiliftkarusell.de

Het skigebied van Winterberg zal vrijdag de eerste twee skiliften in bedrijf stellen. Het gaat om de Rauher Busch en de Poppenberg waar de eerste skiërs dit seizoen hun bochten kunnen draaien. Waarschijnlijk volgen er volgende week meer liften.

Bij minder dan vier geopende liften korting

De opening houdt verband met het koudere weer dat eraan komt. De afgelopen tijd kon er af en toe kunstsneeuw worden gespoten en ook hebben de snowmakers werk verricht waardoor er al hopen sneeuw op de pistes liggen. Deze worden nu uitgereden waardoor vrijdag de eerste pistes openkunnen. Avondskiën en rodelen is vooralsnog niet mogelijk. Het skigebied laat het op zijn website weten als er nog meer liften zullen openen en als de pistes met elkaar verbonden worden. Zolang er minder dan vier liften draaien, krijgen bezoekers 10 procent korting op de liftpas. De korting is alleen verkrijgbaar aan de kassa, niet online.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Tja, ik vind het toch een vrij geforceerd geheel als er werkelijk 0 natuursneeuw bij komt kijken.
Ik begrijp het wel maar laat er maar snel een mooie laag echte sneeuw bijkomen.

Die kon dit weekend ook weleens komen :-)

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Oh yes. De vooruitzichten qua kou zijn voor de komende anderhalve week best gunstig. Ik check bij dit soort berichten altijd meteen mijn agenda (en het aantal pistes van Winterberg dat opengaat) om er doordeweeks even een dagje te skiën. Heerlijk altijd zo’n dag, je bent compleet in de wintersportsfeer dan.

Klinkt goed Gerben, rij je dan in 1 dag heen en weer? Dat zou voor mij echt 8 uur rijden totaal zijn.

Ik hou 10 december vrij in de agenda

Mooie vooruitzichten! Wij gaan 6 December met de kinderen even voorproeven. Nu al zin in!

Klinkt goed Gerben, rij je dan in 1 dag heen en weer? Dat zou voor mij echt 8 uur rijden totaal zijn.

Dinictus op 29 nov 2022 15:36

Ja vanuit Zwolle, 3,5 uur. Vroeg op, 9u op de piste tot een uur of 15.30. Prima te doen.

Voor de kerst en in maart zijn de fijnste periodes in Winterberg. Relatief rustig en vaak goede sneeuw… Komende week lijkt het ook regelmatig te sneeuwen, dus een mooie witte wereld lijkt er in te zitten!

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Mooie vooruitzichten. Even kijken of ik iemand mee krijg op een doordeweekse dag zodra de hele hoofdas open is.

Uit ervaring weet ik dat op de doordeweekse dagen voor Kerst ideaal zijn om veel te skiën. Als het even lukt rij ik in december een dagje op en neer.

Vanaf de Kerstvakantie is het voor mij over het algemeen te druk (zeker tijdens de vakanties en weekenden).

Liefhebber van sneeuw, bergen en extreem weer.

Ondertussen vriest en sneeuwt het ik Winterberg, maar er staat geen enkele sneeuwkanon te blazen, is daar een reden voor?

Ondertussen vriest en sneeuwt het ik Winterberg, maar er staat geen enkele sneeuwkanon te blazen, is daar een reden voor?

tom.vdlinden op 02 dec 2022 10:21

De eerste sneeuwkanonnen worden opgestart. De temperatuur, net onder de -3, in combinatie met de hoge luchtvochtigheid maakt het dat het nog maar net op de grens zit van kunnen besneeuwen. Komende uren zakken de temperaturen verder en zullen snel meer gebieden en pistes besneeuwd worden. Dit is nu op de postwiese in Neuastenberg:

null

En op de Sahnehang:

null

*bericht bewerkt door Matthias123 op 02 dec 2022 10:57

Born to Ride

Ik zit het ook nauwgezet op de webcams in de gaten te houden. Dauwpunt ligt nu rond -2,5 graden wat exact de grens is wat Matthias aangeeft.

Vanaf vanmiddag t/m zondag (ochtend) lukt ze wellicht goed alle kanonnen aan te hebben. Gezien de temperaturen na zondag (rond 0) denk ik dat het ze eigenlijk niet lukt om veel extra pistes open te hebben het weekend erna. Tot zondag kan ik nog annuleren/ verplaatsen naar de week erna. Lange termijn lijkt er mogelijk goed uit te zien voor die week erna maarja, dat is wel ver weg nog natuurlijk voor een weerbericht.

*bericht bewerkt door Amelm op 02 dec 2022 10:58

Plaats een reactie