Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Probleem met drinkwater zorgt voor veel zieke wintersporters in Risoul

Rogier op 26 februari 2022· 3 reacties

null

Een deel van de skigebied Risoul is sinds het begin van de week getroffen door problemen met het drinkwater, een groot aantal wintersporters is ziek geworden met buikklachten, braken en diarree. Het regionale gezondheidsbureau wacht op de resultaten van de wateranalyse. Intussen heeft de lokale prefectuur de consumptie van kraanwater verboden.

Groot deel wintersporters ziek

Tientallen zieke wintersporters hebben zich gemeld, zegt het gemeentehuis van Risoul op zijn website. “Het is waarschijnlijk dat leidingwater de oorzaak is van een aantal van de gediagnosticeerde gevallen. Er wordt nog onderzoek verricht om de precieze oorsprong van de besmetting en de aard van de ziekteverwekker vast te stellen”, aldus het stadhuis. Het gehele dorp hang vol met posters dat er geen leidingwater meer gedronken mag worden.

Drinkwatertank moet gezuiverd worden

Om nieuwe gevallen te voorkomen, heeft de prefectuur van de Hautes-Alpes een verbod uitgevaardigd op het verbruik van water uit het openbare net van Risoul. Het waternetwerk moet gespoeld en schoongemaakt worden. Wintersporters die in Risoul verblijven krijgen flessen water zolang het drinken van kraanwater verboden is.

Het Regionaal Gezondheidsagentschap (ARS) voert momenteel analyses uit om na te gaan om welke bacterie het gaat.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Da’s kak

Da’s kak

G11ling op 26 feb 2022 12:31

Hopelijk is het wat anders 😉

Da’s kak

G11ling op 26 feb 2022 12:31

Hopelijk is het wat anders 😉

Hupla op 26 feb 2022 13:58

Of misschien is kak wel minder erg dan wat anders?

Plaats een reactie