Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Kind valt vijf meter uit skilift

Edo op 24 februari 2023· 41 reacties

Automatische Kid stopliften voorkomen juist ongevallen.
Automatische Kid stopliften voorkomen juist ongevallen.

Woensdagmiddag is in het skigebied Skicircus bij Fieberbrunn een zesjarige uit een stoeltjeslift gegleden en vijf meter naar beneden gevallen. Zijn liftbuddy, een onbekende volwassene, steeg uit bij het topstation en verliet het ongeval zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Beugel te vroeg omhoog

De jongen uit Duitsland was in het skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn op vakantie. Rond 13.20 uur ging zijn skilesgroep samen met de skileraar met een vierpersoonsstoeltjeslift de berg omhoog volgens Tirol.ORF. Het kind ging samen met de onbekende volwassene de lift in. De skileraar zat met andere kinderen in de groep op de stoelen achter het kind. Ongeveer 15 meter voor het topstation opende de onbekende volwassene de beugel van de lift, waarop het kind van de stoel gleed en ongeveer vijf meter omlaag op de met sneeuw bedekte grond viel.

Geluk bij een ongeluk

De onbekende volwassene vervolgde de rit omhoog en verliet de plaats van het ongeval in plaats van naar het kind om te kijken. De jongen heeft duidelijk veel geluk gehad. Hij raakte door de val slechts lichtgewond in het gezicht, hij was volgens de politie op opgehoopte sneeuw terechtgekomen. Het kind werd door de pistereddingsdienst met een sneeuwscooter naar het dal gebracht en daar aan zijn grootvader overgedragen. De politie vraagt nu getuigen die het ongeval hebben gezien zich te melden bij de politie in Erpfendorf. Ook de onbekende volwassene wordt gevraagd naar de politie te gaan. Hij wordt ervan beschuldigd ‘de gewonden in de steek te hebben laten’.

Tips voor kinderen in de lift

De vakantie is begonnen en met kleine kinderen in de skilift is natuurlijk best spannend. Nog spannender is het misschien wel als je kind meegaat met de skischool, want dan wordt deze aan wildvreemden toevertrouwd. In dit instructiefilmpje leggen we uit waar je op moet letten als je met kinderen in de lift gaat.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Tja, triest dat er zulke volwassenen rondlopen.
Ook al zit ik met andere volwassenen in een stoeltjeslift, dan nog druk ik expres de beugel ietwat naar beneden als andere al veel te vroeg de beugel omhoog willen doen. Let op elkaar, en zeker op kleine kinderen.

Over dat expres de beugel naar beneden houden: wat een paniek/boosheid dat wel niet teweeg brengt bij sommige mensen.
Wat mij betreft mogen ze dit allemaal wel automatiseren, dat de beveiliging er pas af gaat zoveel m1 voor het einde.
Maar wel graag altijd met voetsteun.

Ik hou ook altijd lekker mijn voeten op de steunen en druk de beugel omlaag.
Vrienden weten het ondertussen. Heb wel meerdere keren de vraag gehad of ze er uit mogen. Antwoord : ja hoor; zodra het veilig kan
Leer het maar aan en niet alleen als er kleine kinderen zijn. Tijd zat om uit te stappen

Ik kan alleen maar vaststellen dat over het algemeen de beugel veel te snel geopend wordt. Als ik de beugel ‘pas’ wil openen waar het hoort, krijg ik vaak tegenkanting. Onlangs zelfs een opmerking van de liftbediende die bovenaan stond. Ik opende nochthans de beugel waar het aangegeven stond.
Als iemand een ongeval heeft moet je natuurlijk gaan kijken en helpen indien nodig (kind of geen kind).

Los daarvan kan men niet verwachten dat iemand op een kind van iemand anders moet letten of er verantwoordelijk voor is. Als mij dat gevraagd wordt zeg ik altijd dat het kind mee mag, maar ik geen verantwoordelijkheid neem (uiteraad wel niet schommelen, de beugel niet te vroeg openen, … maar dat moet je altijd doen).

Een dichte kennis van mij werd gevraagd om zo’n kind te begeleiden, had daardoor minder aandacht voor zichzelf en de lift en zo been gebroken. Einde van de skivakantie.

Dirk - LIVE unITed

Ik zit regelmatig nog met mijn ski’s op de beugel als er 1 of meer palen voor het station al mensen de beugel omhoog aan het trekken zijn. Afgelopen vakantie ook een keer met mijn kniën bijna in mijn gezicht omdat iemand zo hard omhoog trok voor ik het door had. Snap dat soort mensen echt niet. Hetzelfde met naar beneden trekken terwijl nog niet iedereen fatsoenlijk zit, al zijn dit vaak ouders van kinderen en dan kan ik het zeker begrijpen.

Die beugel zo vroeg openen zonder je om het kind te bekommeren is al erg fout, er daarna vandoor gaan is echt het lafste wat er is en ik hoop dat hij allebei zijn benen gebroken heeft voor hij beneden was. Wat ben je dan een enorme ******. Weet niet of deze lift toevallig poortjes met cameras had maar ik zou zeggen dat de dader mogelijk te identificeren is dmv wie er ingechecked heeft rond die tijd in combinatie met de foto’s.

Onbegrijpelijk dat die persoon gewoon doorgegaan is …

Persoonlijk vind ik ook dat die beugels veel te vroeg wordt opengedaan.

Heb me laten vertellen dat men in de VS dikwijls die beugel helemaal niet dicht doet …

@moderator @Yo-han
Kan dit topic gemigreerd worden met deze: https://www.wintersport.nl/forum/topic/529182
onnodig 2 dezelfde topics te hebben over hetzelfde onderwerp
Just saying…

Is me al een paar keer opgevallen dat sommige van de wat oudere skiërs, pakweg vanaf 70j of zo, de beugel soms echt gevaarlijk vroeg open willen gooien. En vaak trekken ze hem bij vertrek ook onmiddellijk dicht waarbij je goed moet opletten dat je het ding niet op je hoofd krijgt. Is dat nog een gewoonte uit de tijd van de niet ontkoppelbare lanceer liften? Geen idee, het viel me gewoon een paar keer op.
Daarmee is natuurlijk niets gezegd over dit geval.

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

Zo werkt dat toch niet? Kinderen op les moeten lekker zonder hun ouders, anders maak je het voor de leraar ook onmogelijk. En klasjes krijg niet bij elkaar in de lift, daar zijn ze te groot voor.

Ik ski in t laagseizoen dus zie weinig klasjes en al helemaal in de stoeltjesliften (steeds vaker zijn het gondels), maar ik wil best een of twee kinderen meenemen. Ik snap overigens ook heel goed dat je dat niet wil en bij twijfel zou ik het ook niet doen.

Qua door skiën/weg skiën: dat is natuurlijk niet ok. Tegelijk: geef mensen even de kans om van de schrikt te bekomen. Wie weet meldt ie zich nog gewoon. Het is niet gek als je heel erg schrikt en dan als verdoofd iets doms doet. Als je het maar wel herstelt.

En mbt tot die beugels: dat vroege openen begrijp ik ook nooit zo goed…

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 12:26

Nee ze dragen de verantwoordelijkheid over aan de skileraar. Net zoals dat kinderen naar school gaan, op schoolreisje gaan etc. Als je het zo bekijkt kan je je kind nooit meer ergens heen sturen. Wel vind ik dat andere skiërs die verantwoordelijkheid mogen weigeren. Niet iedereen wil een klein kind naast zich.

Maar ik doe het altijd wel hoor, en let goed op zo’n kindje. Ben ook blij als anderen dat voor mijn kind doen.

Triest voor het kindje. Schandalig van die gast. Hopelijk pakken ze hem. Te vroeg open doen kan gebeuren, maar door skiën na een ongeluk is volgens mij strafbaar.
Hou zelf ook altijd goed in de gaten wanneer het kan. Bij moderne liften is dit gelukkig geautomatiseerd. Maar zijn er genoeg die ook gewoon de beugel omlaag rammen bij het instappen, zonder even te kijken of iedereen wel goed zit. Mijn vrouw kreeg eens zo’n beugelsteun op haar dijbeen en schreeuwde het uit. De dader zat al lang en breed met zijn ski’s op de steunen dom om zich heen te kijken en moest flink aangespoord worden om zijn ski’s op te tillen zodat die beugel weer een beetje omhoog ging en zij er onder uit kon kruipen. Niks geen sorry of zo gekregen. Sindsdien houd ik de beugel altijd beetje tegen en laat deze zachtjes zakken.

Zou die persoon niet op te sporen op basis van zijn liftkaart? Kaart blokkeren en bij de eerste lift waar hij instapt meldt hij zich vanzelf.

Kids uit de toeristenskiklas meenemen is nooit zo’n probleem. Beetje opletten en dan gaat het prima.
Maar kids van de locale raceclub meenemen: daar begin ik niet meer aan. Zitten bovengemiddeld veel te klooien in de lift en daar wil ik de verantwoordelijkheid niet voor dragen. Vooral niet sinds een van die blagen het nodig vond om totaal onderuitgezakt steeds net niet uit de lift te glijden…

Verder valt het inderdaad op hoeveel mensen de beugel te vroeg (willen) openen. Als je dan de beugel dicht houdt, dan krijg je nog commentaar ook. Overigens: zit ik met mijn slalomkappen in de lift, dan houdt iedereen braaf zijn mond…

Niemand is verplicht een kind mee te nemen en iedereen mag gewoon weigeren. Maar zoals ik in het andere topic al vermeld heb: aangezien je toch in dezelfde lift omhoog zit is een klein oogje in het zeil houden geen zware arbeid.
Zelf doe ik dat regelmatig of stel het zelfs voor als er druktemakers aanwezig zijn en de skilera(a)r(es) ze onder controle probeert te houden. Kleine moeite en ik moet toch dezelfde kant op. En als je dat echt niet wilt dan zorg je dat je niet naast een kindje komt te zitten hoef je ook niet te weigeren. Overigens is een ankerlift een ander verhaal, want snowboard en klein (beginnend) kindje mee is vragen om problemen :D
Iedereen wilt zoveel mogelijk (zorgeloos) skiën maar een beetje oplettendheid in de lift, ook ten opzichte van volwassenen btw, is ook niet teveel gevraagd lijkt me.
Maar dat is uiteraard geheel mijn mening.

Weigeren is niet altijd een optie.
Regelmatig is er een speciale ingang voor skischolen en wordt een rij vrijgehouden voor hen. En dan wordt het kind, in dit geval, gewoon daar gezet en dan is weigeren in de praktijk onmogelijk. Het gaat ook allemaal heel snel.
Maar voor mij mogen ze daar een kind zetten, ik zal ook wel in de mate van het mogelijke zorgen dat het veildig boven komt, maar neem geen verantwoordelijkheid.

Dirk - LIVE unITed

Echt bizar dat je gewoon weg skiet. Ik vind het geen enkel probleem een kind meecte nemen, gezellig juist. Mijn eigen kinderen ook in goed vertrouwen meegegeven. Gelukkig altijd goed gegaan.
Beugel te vroeg openen en sluiten is zo irritant. Ik was vorig jaar blijkbaar te laat. Zat te knoeien met mijn stok ofzo. Deden ze de beugel dicht en doorduwen euh mijn hoofd zit er nog tussen🤣 trouwens geen idee hoe ik dat voor elkaar kreeg. Maar als je weerstand voelt duw je toch niet door en kijk je eens om je heen🤨

Tja, triest dat er zulke volwassenen rondlopen.
Ook al zit ik met andere volwassenen in een stoeltjeslift, dan nog druk ik expres de beugel ietwat naar beneden als andere al veel te vroeg de beugel omhoog willen doen. Let op elkaar, en zeker op kleine kinderen.

GeJe op 24 feb 2023 10:54

Wat maakt het nou uit als je met enkel volwassenen in de lift zit? Je valt echt niet zomaar uit een stoeltjeslift als je normaal zit. In de Noord-Amerika is de beugel omhoog zelfs de norm…

Gang is alles

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 12:26

Dit is wel de maatschappij tegenwoordig. Alleen maar afgeven en niet mijn zorg. Stel je voor dat je nadenkt om elkaar en zorgt voor elkaars veiligheid in een skilift. Een beetje common sense toch? Zit je met een kind in een lift? Dan ga je niet über vroeg de lift open maken.

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 12:26

Ik zit in het skigebied van Schladming. Zowel aan Planai West naar Hochwurzen, van Hochwurzen naar Reiteralm en in het skigebiet van Fageralm is het startpunt een 2-persoonsstoeltjeslift. En ik ben hier met mijn tweelingzonen van 10j, mijn partner is thuis wegens onvoldoende verlofdagen. In de voormiddag heb ze skiles, in de namiddag skiën ze met mij. Ben ik dan een onverantwoordelijke vader omdat ze skiles volgen of omdat ze in de namiddag niet samen met mij op dergelijke 2-persoonsstoeltjeslift kunnen stappen? Of moet ik dan in de namiddag maar beneden blijven of tevoet naar boven klauteren? Dus ja, ik vraag even of iemand anders met 1 van de zonen naar boven kan en een oogje in het zeil houdt.

Denk even na voor je zo van die eenzijdige conclusies schrijft.

*bericht bewerkt door wimaerts1979 op 24 feb 2023 17:42

Weigeren is niet altijd een optie.
Regelmatig is er een speciale ingang voor skischolen en wordt een rij vrijgehouden voor hen. En dan wordt het kind, in dit geval, gewoon daar gezet en dan is weigeren in de praktijk onmogelijk. Het gaat ook allemaal heel snel.
Maar voor mij mogen ze daar een kind zetten, ik zal ook wel in de mate van het mogelijke zorgen dat het veildig boven komt, maar neem geen verantwoordelijkheid.

DirkG op 24 feb 2023 14:19

Maar dat is dus blijkbaar niet mogelijk,geen verantwoordelijkheid nemen.Ik las daarstraks in een artikel dat je als volwassene steeds verantwoordelijk bent voor een kind dat bij jou in de lift zit.Zelf zal ik het altijd proberen te vermijden om een kind bij mij in de zetellift te krijgen.Wij hebben als onze kinderen nog te klein waren om zeker te zijn dat ze veilig een zetellift konden nemen er altijd voor gezorgd dat we in de buurt bleven zodat we ze zelf mee konden nemen.Onze jongste was doodsbang van zetelliften en wij wilden er gewoon alles aan doen om haar toch aan het skiën te houden zonder er trauma’s aan over te houden :)

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 11:26

Heb jezelf kinderen?

Wanneer je kinderen op skiles gaan is daar een volwassene bij. Helaas kunnen de groepjes niet in 1 lift en wordt er aan een andere volwassene gevraagd eventjes op het kind te letten, blijkbaar komen deze volwassene soms ook in de vorm van een kleuter.
It takes a village to rase a child.

Maar voor mij mogen ze daar een kind zetten, ik zal ook wel in de mate van het mogelijke zorgen dat het veildig boven komt, maar neem geen verantwoordelijkheid.

DirkG op 24 feb 2023 14:19

Er is een wezenlijk verschil tussen een kind dat onder een beugel doorschuift omdat het niet kan/wil stilzitten en het gevaar daarvan niet kan inschatten, of als volwassene een gevaarlijke situatie veroorzaaken door de beugel veel te snel te openen.

In het eerste geval kan je argumenteren dat je geen verantwoordelijkheid wil opnemen voor een kind dat niet van jou is (of door jou begeleid wordt als leerkracht). In het laatste geval is er een onveilige handeling van een volwassene die beter zou moeten weten met een ongeval als rechtstreeks gevolg. Je kan verantwoordelijkheid van een ongeval dat je op die manier veroorzaakt hebt niet afwijzen met het argument dat de tegenpartij een onbegeleid kind is dat het gevaar daarvan niet kon inschatten.

Halt houden bij een ongeval dat gebeurd is als je er letterlijk naast zit, ook al denk je (al dan niet onterecht) niet verantwoordelijk te zijn is een no-brainer, zeker als het slachtoffer een kind is.

*bericht bewerkt door Morzel op 24 feb 2023 18:38

Best knap dat sommige nog met een reactie komen waarbij de schuld niet op de volwassene valt. Los dat deze idioot nooit de beugel voor het bord/vangnet etc. had mogen openen ski je in ieder geval niet weg. Het is ook echt nul moeite om even rekening te houden met je mede bankzitters, sterker ik denk dat daar wel een soort etiquette voor is.

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 11:26

Heb jezelf kinderen?

Wanneer je kinderen op skiles gaan is daar een volwassene bij. Helaas kunnen de groepjes niet in 1 lift en wordt er aan een andere volwassene gevraagd eventjes op het kind te letten, blijkbaar komen deze volwassene soms ook in de vorm van een kleuter.
It takes a village to rase a child.

pimmetje op 24 feb 2023 17:49

Ja ik heb zelf kinderen, en stuur deze van augustus tot januari in Nederland op ski les zodat deze daar goed kunnen skieen. Het oppassen op een kind in een lift is helemaal niet erg maar dat zei ik ook niet. Vind het juist leuk om een gesprek aan te gaan en te letten op die kleintjes.

Skigebieden zijn gevaarlijk, in gevaarlijke situaties breng je niet de verantwoordelijkheid bij een ander. Maar dit doe je zelf. Als je kind niet kan skieen. Stuur hem dan niet de piste op.

Een skileraar kan geen 6 kinderen in de gaten houden. Daarom vind ik: blijf in een skigebied bij je kind. Stuur ze desnoods op privéles en ski er op gepaste afstand achteraan. Zodat je deze ook in de lift kunt helpen.

Vakantie vier je samen met je gezin. Niet door je kind alleen op pad te sturen.

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 11:26

Heb jezelf kinderen?

Wanneer je kinderen op skiles gaan is daar een volwassene bij. Helaas kunnen de groepjes niet in 1 lift en wordt er aan een andere volwassene gevraagd eventjes op het kind te letten, blijkbaar komen deze volwassene soms ook in de vorm van een kleuter.
It takes a village to rase a child.

pimmetje op 24 feb 2023 17:49

Ja ik heb zelf kinderen, en stuur deze van augustus tot januari in Nederland op ski les zodat deze daar goed kunnen skieen. Het oppassen op een kind in een lift is helemaal niet erg maar dat zei ik ook niet. Vind het juist leuk om een gesprek aan te gaan en te letten op die kleintjes.

Skigebieden zijn gevaarlijk, in gevaarlijke situaties breng je niet de verantwoordelijkheid bij een ander. Maar dit doe je zelf. Als je kind niet kan skieen. Stuur hem dan niet de piste op.

Een skileraar kan geen 6 kinderen in de gaten houden. Daarom vind ik: blijf in een skigebied bij je kind. Stuur ze desnoods op privéles en ski er op gepaste afstand achteraan. Zodat je deze ook in de lift kunt helpen.

Vakantie vier je samen met je gezin. Niet door je kind alleen op pad te sturen.

catamundi op 24 feb 2023 20:07

Dus bij alle hobbies, sporten, etc die jou kinderen doen blijf jij bij? Grappig! Mijn mening is anders, de job van kinderen is opgroeien. Opgroeien is (met mate) risico durven nemen. Meestal gaat dat goed, soms niet, maar meestal is dat dan een goed leer moment en sommige van de beste leermomenten leren kinderen wanneer de ouders niet over de schouders meekijken. Ja dat is ook opgroeien.

Om het naar skieen te vertalen, weet je wat het leukste is wat 10 jarigen (die natuurlijk wel al kunnen skieen) in onze ski club doen, da’s dat uurtje los skieen, geen training, geen ouders, gewoon met hun vriendjes rotzooi uithalen.

Maar goed bovenstaande is off topic! Ik vind het uberhaupt helemaal niet erg om een skileraar te helpen met zijn klas.

*bericht bewerkt door Asterino op 24 feb 2023 21:04

Vind dit niet de verantwoordelijkheid voor diegene die naast het kind zit in de lift. Een ouder moet zijn kind altijd begeleiden. Vooral in zo’n gevaarlijk iets als een ski lift.

Ouders dumpen hun kinderen in allerlei ski klasjes om zelf lekker te kunnen skiën. Ze dragen de verantwoordelijkheid van hun kind over aan wild vreemden en voorbijgangers.

Als je kind nog niet oud genoeg is, blijf er dan zelf bij of ga nog niet skiën.

catamundi op 24 feb 2023 11:26

Heb jezelf kinderen?

Wanneer je kinderen op skiles gaan is daar een volwassene bij. Helaas kunnen de groepjes niet in 1 lift en wordt er aan een andere volwassene gevraagd eventjes op het kind te letten, blijkbaar komen deze volwassene soms ook in de vorm van een kleuter.
It takes a village to rase a child.

pimmetje op 24 feb 2023 17:49

Ja ik heb zelf kinderen, en stuur deze van augustus tot januari in Nederland op ski les zodat deze daar goed kunnen skieen. Het oppassen op een kind in een lift is helemaal niet erg maar dat zei ik ook niet. Vind het juist leuk om een gesprek aan te gaan en te letten op die kleintjes.

Skigebieden zijn gevaarlijk, in gevaarlijke situaties breng je niet de verantwoordelijkheid bij een ander. Maar dit doe je zelf. Als je kind niet kan skieen. Stuur hem dan niet de piste op.

Een skileraar kan geen 6 kinderen in de gaten houden. Daarom vind ik: blijf in een skigebied bij je kind. Stuur ze desnoods op privéles en ski er op gepaste afstand achteraan. Zodat je deze ook in de lift kunt helpen.

Vakantie vier je samen met je gezin. Niet door je kind alleen op pad te sturen.

catamundi op 24 feb 2023 20:07

op skiles nemen ze ook de lift, blijf je er dan ook bij?

We gaan er even makkelijk vanuit dat een zestienjarig jongen deze verantwoordelijkheid snapt. Als je jongere zusjes/broertjes/ neefjes of nichtjes hebt zal dat ook wel. Maar kans is ook dat hij helemaal geen ervaring heeft met kleine kinderen en mischien wel in paniek raakte dit allemaal omdat iemand ongevraagd de verantwoord over een klein kind in zijn schoenen schuift .

zonder feiten niet oordelen

Poging tot doodslag is wat mij betreft het minste wat hem/haar ten laste gelegd mag worden.
En wat met als die anderen die dit voorval hebben zien gebeuren? Die dachten dat het normaal was en lieten de bewuste “volwassene” lekker weg gaan? Maakt hen dat niet medeplichtig? Stond laatst nog een artikel alhier over verlaten plaats van ongeval.

*bericht bewerkt door Pim4 op 25 feb 2023 07:50

We gaan er even makkelijk vanuit dat een zestienjarig jongen deze verantwoordelijkheid snapt. Als je jongere zusjes/broertjes/ neefjes of nichtjes hebt zal dat ook wel. Maar kans is ook dat hij helemaal geen ervaring heeft met kleine kinderen en mischien wel in paniek raakte dit allemaal omdat iemand ongevraagd de verantwoord over een klein kind in zijn schoenen schuift .

zonder feiten niet oordelen

marklit op 24 feb 2023 21:53

Tuurlijk, die arme “volwassen” is vast getraumatiseerd door dit evenement en verdient al onze steun. Dat vreselijke kind dat niet in de lift zat is de schuldige hieraan, die moet aangepakt worden.
De feiten die jij benoemt staan in dit stuk. Jij doelt waarschijnlijk op de omstandigheden. Die kunnen in het beste geval verzachtend zijn, maar veranderen de feiten niet. Gevallen blijft gevallen, weggaan blijft weggaan, geen hulp verlenen of verantwoordelijkheid nemen blijft….

Man man man.

Djeezes… WTF…

Plaats een reactie