Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

De vijf data die je niet wilt missen in Salzburger Sportwelt

Redactie op 20 oktober 2022· 7 reacties

Salzburger Sportwelt
Salzburger Sportwelt

Salzburger Sportwelt, onderdeel van het immens grote Ski Amadé, bestaat uit negen populaire deelgebieden. Dit gebied biedt echt voor ieder wat wils en het totale aanbod is enorm. In dit grote gebied worden ook dit seizoen weer mooie evenementen georganiseerd. Dit zijn de data van vijf evenementen die je in ieder geval niet wilt missen in de Salzburger Sportwelt.

Meer dan genoeg pistes!

De negen gebieden van Salzburger Sportweld, te weten: Flachau Wagrain, St Johann, Zauchensee-Flachauwinkl, Flachauwinkl-Kleinarl, Radstadt-Altenmarkt, Eben, Filzmoos en Goldegg bieden samen zo’n 250 kilometer aan pistes. Als dat niet genoeg is, kun je natuurlijk de gehele Ski Amadé ingaan. Dan heb je beschikking over 760 kilometer aan pistes. Hier ga je, kortom, niet snel pistes tekort komen!

Deze data wil je niet missen in Salzburger Sportwelt

FIS Women's Slalom
FIS Women's Slalom

08 - 11 december in Flachau: Winteropening

Op 8 december opent Salzburger Sportwelt de deuren en dat betekent feest in Flachau. Genieten van de eerste sneeuw van het jaar, ski’s testen in een enorm ski-testcentrum en natuurlijk feestelijke après-ski met live-acts.

10 januari in Flachau: FIS Women’s Slalom

Op dinsdag 10 januari 2023 vindt de Audi FIS Women’s Slalom plaats. Een spannende avondwedstrijd, waar je na een dag skiën lekker even kan gaan kijken! En de spanning zal om te snijden zijn: het is immers de voorlaatste slalom voor het wereldkampioenschap alpineskiën.

null

21 - 28 januari in Filzmoos: International Balloon Weeks 2023

In de afgelopen vier decennia is Filzmoos, met zijn perfecte winterse omstandigheden, uitgegroeid tot hét grootste trefpunt voor de internationale ballonvaarderswereld in de Alpen. Ook deze winter zullen ongeveer 50 teams uit tien landen deelnemen aan verschillende wedstrijden. Een groot spektakel voor deelnemers en toeschouwers!

15 februari op Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl: Mega Ski- & Snowboardtest

Op zoek naar nieuwe ski’s? Of wil je gewoon een keer de een ander model proberen? Kom dan naar de gratis Mega Skitest op de Shuttleberg Flachauwinkl-Kleinarl!

De hoogste boerenmarkt in de Alpen
De hoogste boerenmarkt in de Alpen

11 - 18 maart in de gehele Ski Amadé: De hoogste boerenmarkt in de Alpen

Niet alleen in de Salzburger Sportwelt, maar in de gehele Ski Amadé geniet je van 11 tot 18 maart van de hoogste boerenmarkt van Europa. Het bijzondere? De boerenmarkt is op de piste, dus je skiet van kraampje naar kraampje!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Redactie

Plaats een reactie

"negen gebieden van Salzburger Sportweld, te weten: Flachau Wagrain, St Johann, Zauchensee-Flachauwinkl, Flachauwinkl-Kleinarl, Radstadt-Altenmarkt, Eben, Filzmoos en Goldegg "

Dat zie ik tegenwoordig toch meer als 1 gebied plus een paar losse flodders

Waarschijnlijk nooit geweest, ik zou het gauw eens doen!

Kun je ook meevaren met dat ballonnenfestival?

Aansluitend op de boerenmarkt van 18-25 maart Craftbierfestifal am Hochkönig, Muziek en bier op de almhutten en bij de restaurants in de dorpen.

Dienten Die Alte schule

Data Balloon weeks kloppen niet.

Data Balloon weeks kloppen niet.

Game op 23 okt 2022 12:21

Volgens de website van Ski Amadé klopt dit wel: https://www.skiamade.com/nl/Ski-amade-beleven/Evenementen/In…

Maar het klopt dat er al vanaf 14-1 allerlei ballon-festiviteiten zijn. https://www.filzmoos.at/de/aktivitaeten/heissluftballonwoche…

Click. Click. Peace

Plaats een reactie