Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Wingsuiter Fred Fugen, medeoprichter van het freefly/wingsuit-duo Soul Flyers, vloog eind juli boven het skigebied van Avoriaz (Haute-Savoie) met een snelheid van 250 km/u in een wingsuit, slechts 15 meter boven de grond.

Met een snelheid van 250 kilomter per uur

Een indrukwekkend schouwspel voor toeristen die de wingsuiters recht op hun af zagen vliegen. Na een nagenoeg vrije val/vlucht van bijna duizend meter vanuit een helikopter, vloog Fred Fugen zo’n vijftien meter boven de grond met zo’n 250 km/u tussen de gebouwen en balkons van het skigebied Avoriaz door. Het geheel werd gefilmd door cameraman Vincent Cotte, ook al vliegend met een wingsuit, op een enkele meters afstand van Fugen.

Onder hun youtube video schrijven de Soul-Flyers:

SOUL FLYERS DISCLAIMER : We are professional athletes performing technical flights after years and years of training. Please stay safe.

Dat mag hopelijk voor zich spreken ;-)

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Gaaf filmpje. Je moet maar durven…

Peter Pos

Probeert Avoriaz tegenwoordig vooral extreme sporters te trekken? Afgelopen winter ook al een speedride video met Valetin Delluc.
Vet om te zien trouwens!
Afhankelijk van de omstandigheden komend seizoen, misschien ook maar eens gaan paragliden daar in de buurt. Blijft een mooi gebied!

“Een indrukwekkend schouwspel voor toeristen die de wingsuiters recht op hun af zagen vliegen.”

Die ‘toeristen’ zijn wel strak geregisseerd natuurlijk.
Maar wel een gaaf filmpje.

Al moet ik zeggen dat ik Avoriaz er in de zomer sfeervoller uit vond zien dan in de winter! Buiten dat om bizar toffe video, laat ze nog maar meer van dit soort videos maken hoor!

Ziet er goed uit!

Ik wil niet te veel Nederlands overkomen.
Maar normaal krijg je hier achteraf een fikse boete voor als deze activiteit niet van te voren met de autoriteiten is besproken.

En je denkt dat dit van te voren niet goed is afgesproken met de autoriteiten? ;-)

Plaats een reactie