Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Itter krijgt een nieuwe dorpslift!

Rogier op 13 december 2023· geen reacties

null

Het dorp Itter in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental behoudt zijn eigen dorpslift! Een nieuwe sleeplift zorgt ervoor dat de jeugd kan blijven skiën in Itter nadat twee nabijgelegen skiliften definitief zijn gesloten. Naast de Salvistabahn is een nieuwe sleeplift geïnstalleerd.

Twee liften weg, een lift terug

Al jaren vechten de inwoners van het Tiroolse Itter voor het behoud van hun dorpsliften, twee skiliften in de buurt van het dorp. Vooral voor kinderen zijn ze erg belangrijk, zodat ze bijvoorbeeld 's middags na school nog kunnen skiën of trainen. Maar dit jaar werd het einde van beide installaties definitief bezegeld. Eén installatie is al ontmanteld, de tweede gedeeltelijk. Maar de inwoners van Itter staan niet helemaal zonder lift. Het dorp is via de Salvistabahn immers verbonden met het grote SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. “We zijn er nu in geslaagd om een oplossing voor Itter te vinden”, zegt de kabelbaanexploitant in de Tiroler Tageszeitung. Zo is er nu direct naast het dalstation van de Salvistabahn een nieuwe Tellerlift gebouwd met een lengte van bijna 500 meter. De nieuwe installatie is ideaal voor kinderen en beginners. Het terrein wordt naar boven toe iets steiler, waardoor ook wedstrijdtrainingen voor jonge skiërs mogelijk zijn.

Open voor kerst

Op 5 december vond de officiële goedkeuring plaats. De lift kan dus voor kerst gewoon open. De nieuwe installatie kost 1,3 miljoen euro. Naast de nieuwe lift is ook een besneeuwingsinstallatie voor de piste geïnstalleerd. De nieuwe lift kan uiteraard worden gebruikt met een Skiwelt-pas en de regiopassen. Er komt ook een aparte kaart voor de lift. Het dagkaartje voor kinderen kost 11,50 euro, het halve dagkaartje 9 euro.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie