Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skigebied Crevoux krijgt eindelijk zijn stoeltjeslift!

Rogier op 10 januari 2022· geen reacties

Het skigebiedje van Crevoux (Foto: website Crevoux)
Het skigebiedje van Crevoux (Foto: website Crevoux)

Crevoux is een klein gebiedje in de Zuid Franse Alpen, dit gebiedje heeft twee sleepliften en een paar leuke pistes. Bij locals is dit gebied vooral bekend als een echt off-piste paradijs. In de schaduw (en samenwerkend met) Vars en Risoul is dit een aanrader om een dag heen te gaan, zeker na verse sneeuw. Vanaf volgend jaar krijgt dit skigebied een stoeltjeslift! Voor zo’n gebiedje is dit groot nieuws.

Het dorpje Crevoux  100% authentiek (Foto: Website Crevoux)
Het dorpje Crevoux 100% authentiek (Foto: Website Crevoux)

Nieuwe appartementen

Crévoux gaat zijn belangrijkste skilift vervangen door een stoeltjeslift. Om het skigebied nieuw leven in te blazen, wil de burgemeester ook de een appartementencomplex, met zo’n honderd extra slaapplaatsen, bouwen verbonden aan een touroperator. “We dienen de vergunning dit jaar in en we beginnen in het najaar met de werkzaamheden, zodat het project in 2023 operationeel kan zijn”, zegt Stéphane Scarafagio, die bezig is aan zijn eerste termijn als burgemeester. Dit wordt de eerste stoeltjeslift van het gebied. Hij vervangt de lift Bouche-Clauze, die na 50 jaar trouwe dienst zal worden ontmanteld.

Ook in de zomer open

De huidige sleeplift verhinderde beginners (steilste stuk 50%) en voetgangers de toegang tot het tweede plateau van het resort. Zelfs als er op grotere hoogte voldoende sneeuw ligt, moet het gebied sluiten als er beneden te weinig sneeuw ligt. Ook kan de lift nu in zomer open voor wandelaars en mountainbikers.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie