Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Saalfelden Leogang introduceert langlaufpuzzeltocht

Edo op 09 februari 2022· geen reacties

Beeld: Saalfelden Leogang Touristik/Michael Geißler
Beeld: Saalfelden Leogang Touristik/Michael Geißler

Het Nordic Park aan de Ritzensee in Saalfelden Leogang heeft sinds deze maand een nieuwe attractie: de Noordse puzzelrally. Hierbij maken kinderen spelenderwijs kennis met langlaufen. Het idee voor de rally kwam van langlauf- en biatlontrainer Mark Hauser (Nordische Mittelschule Saalfelden), die ook het brein was achter het eerste Fun & Snow Park van Oostenrijk.

Noordse attractie voor het hele gezin

Saalfelden heeft qua pisteaanbod niets te klagen. Het dorpje in deelstaat Salzburg heeft aan de ene zijde het enorme pistaanbod van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, en aan de andere zijde met Maria Alm een directe toegang tot het reusachtige Ski amadé. Toch valt er meer te beleven dan alleen pistes. Al sinds 2017 biedt het Nordic Park in Saalfelden liefhebbers van Noordse Sporten een verscheidenheid aan mogelijkheden, zoals talloze kilometers langlaufloipes, diverse aangelegde winterwandelpaden en een populair Fun & Snow Park. Nu breidt Saalfelden Leogang Touristik samen met de gemeente Saalfelden het langlaufvriendelijke aanbod uit met een Noordse attractie voor het hele gezin. Bij deze ‘Noordse puzzelrally’ moeten de kinderen op zeven stations zoveel mogelijk raadsels over de regio en de Noordse Sporten oplossen. Bij elk goed antwoord krijg je een letter voor de raadselkaart, de kaarten met de juiste oplossing kunnen dan ingewisseld worden voor een goodie bij VVV Saalfelden Leogang.

Kinderen tot 14 gratis

De puzzelronde aan de Ritzensee is geschikt voor langlaufers van ieder niveau en voor kinderen vanaf zes jaar. Het enige dat je nodig hebt om deel te nemen, is een geldig langlaufkaartje. Kinderen tot 14 jaar kunnen samen met hun ouders gratis gebruik maken van het hele langlaufnetwerk in Saalfelden Leogang. En met de Saalfelden Leogang Card, die je bij het inchecken bij deelnemende partners kunt krijgen, kun je zelfs gratis gebruikmaken van de langlaufloipes in de hele regio. Iedereen die voor het eerst van het langlaufen wil proeven, kan in het kader van het wekelijkse winteravonturenprogramma een proefles boeken bij Biathlon World Cup-medaillewinnaar Andrea Grossegger.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie