Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Verse sneeuw maakt vroege opening Montgenèvre mogelijk

Rogier op 07 november 2021· 1 reactie

Montgenevre
Montgenevre

Dankzij de sneeuwval, maar vooral vanwege de nachtelijke kou waardoor de sneeuwkanonnen aankunnen heeft Montgenèvre besloten om in het weekend van 20 november te openen. Dit zal in het begin alleen in de weekenden zijn en vanaf begin december continu.

Race om vroege opening

Montgenèvre is een van de skigebieden in de Zuid Franse Alpen die graag zo vroeg mogelijk openen. Elk jaar dat het mogelijk is probeert Montgenèvre door vroege openingen het nieuws te halen. Dit jaar probeert ook het nabijgelegen skigebied van Puy Saint Vincent hetzelfde weekend te openen, alhoewel zij in tegenstelling tot Montgenèvre nog geen bevestiging hebben gegeven. Vaak is er bij deze zeer vroege openingen een handvol pistes geopend.

Montgenèvre maakt deel uit van het grensoverschrijdende gebied van Via Lattea. Montgenèvre ligt aan de Franse zijde van dit grote en leuke skigebied. Het is eenvoudig te bereiken via de Fréjustunnel.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Indien er geen gekke dingen gebeuren qua corona staat dit gebied voor dit jaar (eind maart) op de planning. Goed om te lezen dat ze nu al kunnen openen. Het gebied lijkt mij het beste van 2 werelden, de uitgestrektheid en voordelige accommodaties van Frankrijk en het eten van Italië.

Born to Ride

Plaats een reactie