Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skiën voor een goed doel: de Hohsaas 12-uurs Challenge

Roel op 05 januari 2023· 12 reacties

De Hohsaas 12-uurs Challenge vindt 25 maart plaats in Saas Grund
De Hohsaas 12-uurs Challenge vindt 25 maart plaats in Saas Grund

Op 25 maart 2023 kun je skiën voor een goed doel. In het Zwitserse Saas Grund wordt dan de Hohsaas 12-uurs Challenge verreden. Door tussen 0.00 en 12.00 uur zoveel mogelijk te skiën zamel je geld in voor de Mentelity Games, een meerdaagse ski- en snowboardreis voor mensen met een lichamelijke uitdaging.

Geld inzamelen voor Mentelity Games

De Mentelity Foundation is tien jaar geleden opgericht door Paralympische kampioen Bibian Mentel met als doel om kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging in beweging te brengen. Een van de activiteiten die de foundation organiseert zijn de Mentelity Games, een meerdaagse skireis in Saas Grund waar deelnemers kunnen skiën, snowboarden of zitskiën. Maar om dit te bekostigen wordt geld ingezameld met een ski-evenement waaraan iedereen mee kan doen, de Hohsaas 12-uurs Challenge.

Hoe werkt het?

Teams van drie personen skiën of snowboarden ’s nachts van 0:00 uur tot 12:00 uur in estafettevorm over de pistes van Saas Grund. De teamleden wisselen elkaar af om samen de nacht te door te komen. Samen met je ploeggenoten zet je je dus in voor anderen en maak je ook persoonlijk een leuk evenement mee. Je kunt je opgeven voor een van de drie challenges:

Distance Challenge — Gletscher Piste
Elk team probeert in de 12 uur zo veel mogelijk kilometers af te leggen. Het team dat de meeste kilometers aflegt wint de challenge.

Fun(d)raise Challenge — Triftalp
Bepaal je eigen doel tijdens de Fun(d)race Challenge: leg bijvoorbeeld vast hoeveel afdalingen je met je team wilt maken gedurende de 12 uur en daag jezelf uit met een ambitieus doelbedrag voor je crowdfunding. Deze challenge gaat om plezier, fundraising en skiën/snowboarden.

Tour Challenge — Weissmieshütte
Ook hier gaat het erom in de 12 uur zo veel mogelijk kilometers af te leggen, maar dan zonder de lift te gebruiken. Je loopt omhoog (met vellen onder je ski’s of je snowboard op je rug) en skiet of snowboardt naar beneden. Deze discipline kan je zowel individueel of als team doen.

De challenge start zaterdag 25 maart om 0.00 uur.

Aanmelden

Meer informatie vind je op mentelityfoundation.org. Hier kun je je ook inschrijven. Twijfel je of wil je meer weten? Op 12 januari om 19:00 uur wordt er een informatieavond georganiseerd. Tijdens deze kick-off wordt meer verteld over de Hohsaas 12-uurs Challenge en kun je kennismaken met deelnemers. De avond vindt plaats bij MK Skiservice, Rembrandtlaan 14a in Bilthoven. Meld je aan door een mail te sturen naar charlotte@mentelity.org.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Lijkt mij een mooie ervaring voor een heel goed doel.

🏂

Afgelopen winter meegedaan aan deze fundraiser. Onwijs leuk om aan mee te doen en dankbaar als je alle verhalen hoort en leest van de deelnemers aan de Mentality Games de week erna.
En nu is er voor ieder niveau een leuke challenge!
Ik kan alleen maar zeggen: Doe mee als je de mogelijkheid hebt!

Samen met @nachtbroeder gaan we de uitdaging aan!

Vooral qua goggle nog wel zoekende wat handig is; iemand tips? (Ik ski nooit zonder). Bij voorkeur iets wat evt ook over m’n bril heen kan (al draag ik meestal lenzen;) )

@Qp89 Wat leuk! Probeer de ‘lichtste’ lenz die je hebt. En zorg voor een hoofdlampje. Verder is de piste best goed uitgelicht met een aantal vaste lampen. Vorig jaar sneeuwde het en ondanks dit toch goed zicht gehad.
Welke challenge doe je?

Samen met @nachtbroeder gaan we de uitdaging aan!

Vooral qua goggle nog wel zoekende wat handig is; iemand tips? (Ik ski nooit zonder). Bij voorkeur iets wat evt ook over m’n bril heen kan (al draag ik meestal lenzen;) )

Qp89 op 07 jan 2023 14:52

Hi🙋🏻‍♀️ ik zou dan de Julbo Reactiv 0-4 aanraden. Deze bril is in de omstandigheden waarin je gaat verkeren echt perfect! Wij hebben zéér goede ervaringen met deze bril.

mama on a mission in the snow

@Dexx We doen de fun categorie. Fijn om te horen dat het redelijk uitgelicht is! Past een hoofdlampje eigenlijk op je helm? Verder nog goede tips/ ervaringen waar we iets mee kunnen?

Die piste heb ik vorig jaar ook gedaan. Organisatie moest last minute (lees: 3 uur voor de race zou beginnen) de boel omgooien vanwege de sneeuwval en kans op lawines op de hogere pistes. Zelf ondanks de beperkte voorbereidingstijd was er een goed verlichte piste. De piste is heel mellow, geen gekke dingen. Daar is het ook de fun categorie voor! ;-) Leuk om te doen en maak er een beetje een feestje van.
Voor het hoofdlampje kan je eventueel wat tie-wraps meenemen.
Tussen je ski-beurten door zou ik aanraden om warme schoenen mee te nemen. In het restaurant kan je dan lekker opwarmen. Zorg ook voor voldoende eten en drinken voor de nodige energie!

Zou leuk zijn als er nog meer zich aanmelden! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Zoek voor in het donker een goggle met een goede yellow lens. Geel versterkt het weinige licht dat er is en geeft je veel beter zicht. Een bril met gele glazen is trouwens ook gelijk een goede tip voor mensen die nachtblind zijn en in het donker willen autorijden enz. Het geeft je veel meer zicht.

Born to Ride

Had dit nieuwsbericht nog helemaal niet gezien. Dank voor alle tips! Nu al zin in!

Zijn er nog meer lezers hier die mee gaan doen of nog twijfelen?

Geweldig dat er ook iets over staat hier op wintersport.nl! Dankjewel @roel. Ook dit jaar doen we als ‘doelgroep’ mono-skiers weer mee. Superleuk om een hele nacht estafette te skien, en heerlijk dat er zo veel support is om de liefde voor wintersport voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. Wie nog wil doneren… https://mentelityfundraisers.kentaa.com/teams/team-mono-ment… :-) DANKDANKDANK!

*bericht bewerkt door griffinarnold op 09 mrt 2023 15:23

Had dit nieuwsbericht nog helemaal niet gezien. Dank voor alle tips! Nu al zin in!

Zijn er nog meer lezers hier die mee gaan doen of nog twijfelen?

NachtBroeder op 10 jan 2023 22:58

Yep, ik doe ook mee :-).

Het was fantastisch! Zowel de race, maar meer nog de Mentelity Games. Mocht je twijfelen over de volgende editie, zeker doen!

null
null
null

Plaats een reactie