Gerlos of Saalbach-Hinterglemm met 10 personen

Wij zijn van plan om in de tweede week van de kerstvakantie met een groep van 10 personen op wintersport te gaan. De leeftijd van de groep ligt rond de 20/21 jaar. Après ski en sneeuwzekerheid zijn erg belangrijk. 2 bestemmingen waar we nog over nadenken zijn Gerlos en Saalbach-Hinterglemm. Gerlos ligt wat hoger en zou dus meer sneeuwzekerheid bieden. Is het daar ook druk in de après ski in de tweede week van de kerstvakantie?

Tweede week van de kerstvakantie is het overal druk. Hopen op slecht weer, dan is het rustiger op de piste ;)
Met zo’n groep lekker hossen in de CinCin in Gerlos.

*bericht bewerkt door -JPS- op 17 feb 2017 12:11

Het maakt weinig uit. beide zijn ongeveer even sneeuwzeker; Gerlos ligt wat hoger, SHLF heeft meer sneeuwkanonen en stuwmeren.
Apres-ski is in beide plaatsen goed en uitbundig.
Dus dan zou het om details gaan. SHFL heeft 270km aaneengesloten, Gerlos 143 (maar skipas is in het gehele zillertal geldig, dus een dagje mayrhofen of kaltenbach is ook prima te doen). Hou je van dance; dan zit je goed bij Seppi in Gerlos; Hollandse apres-ski is zowel in Hinterglemm als in Gerlos goed aanwezig; In Saalbach is het wat meer internationaal.
Persoonlijk zou ik zeggen: kijk waar je voor de beste prijs een accomodatie kunt boeken en laat dat bepalend zijn.

veel plezier alvast!

Goede herinneringen aan 2x Saalbach, zoals hier eerder genoemd een internationaler publiek. Een bezoek aan Hinterhag Alm meteen na het skiën is zeker de moeite waard :)
Verleden jaar in maart geweest, dit jaar meteen na nieuwjaar (net nieuwe sneeuwval).

Gerlos staat komende maand voor het eerst op de planning.

Heb persoonlijk geen ervaring met Gerlos en gebied hierom in de tweede week van de Kerstvakantie.
De tweede week is vaak erg druk in Saalbach-Hinterglemm zoals hierboven al vermeld is dat het internationaal bekend is geworden. Hier dien je in de tweede week wel rekening te houden met de drukte bij het wachten voor de stoeltjesliften.

Of er een mooi pak sneeuw ligt in de kerstvakantie is meestal afwachten geblazen.

Plaats een reactie