Boeken last-minute weekend eind januari

Dag wintersporters,

Met een groep van 4 willen we eind deze maand een weekend (vrijdag 27/01 t/m maandag 30/01) de sneeuw opzoeken. We hebben eerder al meerdere opties overwogen maar uiteindelijk besloten om last-minute te gaan boeken. Dit hebben we echter nog nooit gedaan, dus we ontvangen graag tips!

Vliegen spreekt ons het meeste aan, maar de auto is ook een optie. In het laatste geval willen we niet té ver moeten rijden. Omdat we later dit jaar al naar Frankrijk gaan, lijkt Oostenrijk (rijden), Zwitserland of Italie (goedkoop vliegen op Milaan b.v., auto huren) ons erg leuk. We houden het het liefst goedkoop, dus Zwitserland valt zeer waarschijnlijk af. Het moet een middel groot tot groot gebied zijn.

We komen er echter niet helemaal uit, zeker qua accomodatie lijkt het of alles volgeboekt zit en er amper opties zijn. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken; moeten we de bekende touroperators in de gaten houden of komen er ook goede last-minute deals op de sites van skigebieden? Of zal het aanbod alleen maar minder worden?

Zoals gezegd, tips zijn welkom. Thanks!

HomeAway, AirBNB, Google, sites van lokale VVV en Booking.com.

*bericht bewerkt door havana op 04 jan 2017 21:33

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Afwachten en rechtstreeks boeken bij de accomodatie (via website gebied). De meeste accomodaties willen dit soort korte weekenden pas vlak van tevoren vastleggen. Je breekt namelijk 2 reguliere weken (normaal van zaterdag tot zaterdag, maar jullie willen al vrijdag aankomen). Het is natuurlijk spannend zo laat boeken, maar je vindt altijd wel iets. Wij hebben dit regelmatig gedaan in o.a. Ischgl. Ook wel eens op de bonnefooi er heen gereden, maar nadeel is dan dat je meestal de hoofdprijs betaalt.

http://booking.hochkoenig.at/hochkoenig/de/accommodation/sea…
51 mogelijkheden ;) ja ook de duurdere maar er zit vast wel wat tussen.
Zo kun je het bij ieder gewenst skigebied aanvragen.

Dienten Die Alte schule

Dank voor de tips. Als ik nu via (b.v.) Booking.com zoek naar accommodaties staat er vaak dat bijna 100% al is volgeboekt (waarschijnlijk ook omdat veel hotels vanwege de afwijkende aankomstdag niet beschikbaar zijn). Komen op dit soort sites last-minute weer nieuwe dingen op? Of is het meer een zoekmachine om lokale hotels te vinden en die dan direct te benaderen?

Plaats een reactie