Drie nieuwtjes uit Val di Fiemme: nog meer redenen voor een bezoek deze winter!

gesponsord op 23 november 2022· geen reacties

Beeld: © D. Rodorigo
Beeld: © D. Rodorigo

Wintersporten, maar dan gecombineerd met la dolce vita; dat is wat Val di Fiemme is. 's Ochtends en 's middags leef je je heerlijk uit op de perfect geprepareerde pistes met schitterende uitzichten over de Dolomieten. En met de lunch en na afloop duik je de hutten in voor een heerlijke pizza of pasta, met een wijntje erbij. Of je duikt de apres-ski in, waar je verrast wordt door de prima prijzen. En deze zomer hebben ze ook nog verder gewerkt om het nóg mooier voor je te maken. Wat dat precies is, dat lees je in deze blog!

Nieuwe pistes in Ski Center Latemar

Om je nóg meer keuze te geven, heeft Ski Center Latemar geïnvesteerd in twee geheel nieuwe pistes. De eerste, de Campanil II, is een blauwe piste die begint bij de vernieuwde stoeltjeslift. De tweede is er één die ideaal is voor iedereen die graag wat extra zuur in zijn benen voelt. De Zanggen II gaat gemiddeld 30% naar beneden en heeft zelfs punten waar je over een afdaling van 44% knalt. Dat is nog eens wat je noemt een extra uitdaging!

Veel plezier op de nieuwe pistes in Latemar. Beeld: © Gaia Panozzo.
Veel plezier op de nieuwe pistes in Latemar. Beeld: © Gaia Panozzo.

In. Treska; gastronomie op 2.200 meter hoogte

Van een hele andere orde is het nieuwe restaurant In. Treska, dat in december '22 opent. Gelegen op ongeveer 2200 meter hoogte in het gebied Latemar - Predazzo vind je hier een unieke combinatie van lokale gastronomie met bijzondere ingrediënten. Een bijzondere plek en een hele fraaie toevoeging aan het toch al bijzondere culinaire aanbod in Val di Fiemme.

Ontdek de Orizzonti Dolomitici; een nieuwe sneeuwschoenroute over de Alpe Cermis

De ‘Orizzonti Dolomitici’ (vertaling: de horizonten van de Dolomieten) is een nieuwe sneeuwschoenroute die start het aankomstpunt van de kabelbaan in Villaggio Cermis. Vanaf hier ga je met sneeuwschoenen of toerski’s naar de top van de Paion del Cermis. Deze 1300 meter lange route brengt je langs schittende panorama’s op de Dolomieten (vandaar de naam natuurlijk), de Lagorai-piste en stopt bovenop de Paion bij de berghut. Om vervolgens weer via de piste af te dalen, als je de route met toerski’s hebt gedaan. Degenen met sneeuwschoenen aan, nemen hetzelfde pad weer terug omlaag…

De Orizzonti Dolomitici in optima forma. Beeld: © Mattia Rizzi.
De Orizzonti Dolomitici in optima forma. Beeld: © Mattia Rizzi.

Om deze redenen wilde je sowieso al naar Val di Fiemme gaan

Maar het aanbod van Val di Fiemme was natuurlijk altijd al groot. Tijdens Snow Show 5 van dit seizoen namen René en Arjen je al eens mee over deze pistes, en zij waren enthousiast. De variëteit van het gebied én de rust verbaasde hen. Ski center Latemar is uitdagend en gevarieerd, de Alpe Lusia zonnig en breed en de Alpe Cermis geeft je schitterend uitzichten en de zekerheid van goeie sneeuw tot laat in het seizoen door haar ligging aan de noordzijde. De Olimpia biedt je dan ook nog eens lange afdalingen van zo’n 7 kilometer met 1400 hoogtemeters. Totaal geeft Val di Fiemme - Obereggen je 110 kilometer aan pisteplezier, met elkaar verbonden met één skipas. En je kunt er dus ook nog eens heerlijk Italiaans eten tegen prima prijzen!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie