Buongiorno uit Val di Fiemme, met prachtig weer en Italiaanse sfeer, voor de vijfde aflevering van de Snow Show van dit seizoen. Samen met Arjen ga ik dit afwisselende, veelzijdige skigebied verkennen. En kijk ’t zeker tot ’t einde, voor de bloopers!

Alpe Lusia: hét gebied in Val di Fiemme voor de startende wintersporter

Val di Fiemme bestaat uit meerdere deelgebieden, waar je één overkoepelende skipas voor koopt. We beginnen in Alpe Lusia; een gebied dat niet groot is, maar wat zich prima leent voor de beginnende skiër of snowboarder. De pistes zijn breed, lekker rustig en uitstekend geprepareerd. Hierdoor is zelfs de zwarte piste, die weliswaar steil is, niet eens zo heel lastig.

Kom aan je kilometers in Latemar - Obereggen

Vanuit Pampeago, een dorpje/resort midden het skigebied verkennen we Latemar - Obereggen. Dit is een tweede deelgebied in Val di Fiemme. Ook hier weer dezelfde strak geprepareerde pistes en weergaloze uitzichten, waar je foto’s van kunt blijven maken. Wat Arjen dan ook doet. Hier vind je 40km aan pistes, maar door de vele opties om af te dalen voelt het als veel meer en kun je blijven gaan. Ook heel hard, trouwens. Zo hard, dat ik mijn reismakker met regelmaat kwijt ben!

Alpe Cermis: lange en uitdagende afdalingen

Een kleine 20 minuutjes autorijden vanuit Pampeago vind je het laatste onderdeel van het Val di Fiemme: de Alpe Cermis. Deze korte onderlinge afstanden maken het ideaal te combineren. Hier voel je je alsof je over het Alpendak heen skiet. Alpe Cermis biedt je het langere werk; de dalfdaling bijvoorbeeld gaat over 1400 hoogtemeters. Doordat daarnaast de meeste pistes hoog in het gebied op een noordhelling liggen, is de sneeuw ook net wat beter. De pistes geven nét wat meer uitdaging, wat overigens niet wil zeggen dat het puur voor de experts is. Het blijft lekker gevarieerd.

Wintersport in Val di Fiemme: een parel in de Dolomieten

Ondanks dat ‘Wintersport in Italië’ ver weg klinkt, valt dat eigenlijk reuze mee. Zo zijn veel Franse skigebieden langer rijden dan Val di Fiemme. Doordat het skigebied daarnaast uit verschillende deelgebieden bestaat, die makkelijk te combineren zijn, is het een heel afwisselende, veelzijdige en relaxte wintersportbestemming. Én: je gaat naar Italië, dus het eten is altijd prima. Tenzij je je pasta, zoals ik, met mes en vork gaat eten. Dan worden de Italianen boos en wordt de sfeer plotseling een stuk minder relaxt…

In deze Snow Show:
0:00 Intro
0:22 Alpe Lusia
5:05 Lunchtip bij Chalet44
6:26 Sneeuwschoen wandelen in Alpe Lusia
7:17 Skicentrum Latemar Obereggen
10:43 Uitleg van het skigebied
12:30 Afstand vanaf Nederland
13:10 Alpe Cermis
14:55 Arjen zijn voorkeur
17:33 Conclusie
18:27 De Snow Bloops

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

Top 5 materiaal voor mij.👍☀️

Aftellen maar!

Mooie indruk van het gebied! Heerlijk dat soort brede pistes.

Net een paar weken terug vanuit de Dolomieten en hij staat voor in de winter nog wel op het lijstje. De omgeving is zo ontzettend mooi! Persoonlijk kies ik dan wel liever voor een meer aaneengesloten stuk.

Qua rijden, vond ik het nu trouwens redelijk tegenvallen. Bij Innsbruck richting Brennerpas zowel heen als terug aardig wat vertraging gehad en heen ook op de Fernpas. Dan rij ik meestal toch vlotter richting Frankrijk. Hopelijk is dat gedoe rondom Innsbruck in de winter wel voorbij.

Deze gebiedjes kun je natuurlijk mooi combineren met Passo San Pellegrino, Val di Fassa en Carezza. Dan heb je ook niet per se de Dolomiti pas nodig, maar kun je de goedkopere Valle Silver pas nemen.

Je zal wel elke dag met de auto moeten en het zijn allemaal relatief kleine gebieden, maar het is super mooi.

Nadelen? Het is wel echt wat verder rijden, de kans op groene hellingen is best aanwezig (maar de pistes zijn altijd perfect) en in de verkeerde periode kan het best wat drukker zijn (Tsjechen, Polen, maar op zonnige weekend dagen ook veel dagjes Italianen), maar niet zo druk als de SR gebieden.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Super goeie show weer mannen!
Helemaal om als snowboarder zijnde wat meer beelden van Rene te zien, je mag vaker in actie in beeld!
Nu al benieuwd naar komende aflevering

De eerste afdaling die jullie namen in Lattemar is zo lekker. Die zorgt voor een hele grote glimlach.

In die skipakken zien jullie er uit als die kussens rondom de liftpalen.

Wel weer hele leuke SnowShow 😁

Was weer leuk om naar te kijken, ben benieuwd waar jullie vlgd week zijn. Mooi gebied, en van die heerlijk vlakke pistes. :)

Dienten Die Alte schule
eze gebiedjes kun je natuurlijk mooi combineren met Passo San Pellegrino, Val di Fassa en Carezza. § Roy83 op 23 okt 2022 12:00

Nog altijd mijn mooiste wintersport dit… Prachtige omgeving, magnifieke pistes, lekker eten voor een hele schappelijke prijs.

En over de afstand: Carezza - Zutphen in 9,5 uur viel mij niet tegen. Vertrokken rond 14:00 uur dus achter de drukte aangereden.

Mooie snow show! Ook prachtig gebied, alleen; Alpe Cermis heb ik nog niet gedaan. Had niet voldoende tijd meer om deze mee te pakken. Daarbij nog de meeste zuidelijkste gebieden. Gaan jullie daarheen misschien voor een nieuwe snow show? ;-)

@R_Dolomieten helaas was dit ons enige bezoek aan de Dolomieten afgelopen seizoen. We hebben wel een Snow Show gemaakt van Carezza/Latemar in ons tweede seizoen. Plus nog heel wat video’s uit die hoek!

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 25 okt 2022 15:16

@R_Dolomieten helaas was dit ons enige bezoek aan de Dolomieten afgelopen seizoen. We hebben wel een Snow Show gemaakt van Carezza/Latemar in ons tweede seizoen. Plus nog heel wat video’s uit die hoek!

Rene op 25 okt 2022 15:15

Ha, oke, geen probleem, dacht wie weet was dat de cliffhanger wel ;-) . Blijft er nog wat te wensen over toch.
In ieder geval mooi om te zien. :-)

Eindelijk komt die Powfinder in beeld!

Super leuke snowshow weer, ook mooi dat hij weer wat langer was dan de vorige.

Maareh… we missen Kristy wel een beetje😉

Volgende Schladming?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie