Arjen, Ruben en ik zijn op verkenning in het Stubaital. Uiteraard welbekend vanwege de Stubaier Gletscher, maar het dal heeft veel meer te bieden.

Top of Tirol

We starten de aflevering met een bezoek aan de gletsjer, die behoort tot de grootste en meest gevarieerde van de Alpen. Met 65km aan pistes, snelle liften en geweldige uitzichten vanaf de Top of Tirol met helder weer, kan iedereen zich hier vermaken. Zelfs de nieuwe generatie wintersporters kijken hun ogen uit met een groots kinderland.

Schlick 2000

Schlick 2000, bij Fulpmes aan het begin van het dal, wordt vaak over het hoofd gezien, maar is een absolute parel van een skigebied. Met 25km is het geen groot gebied, maar gevoelsmatig is het een stuk groter. Er is een mooie balans tussen uitdagende en kindvriendelijke pistes. De absolute “eye catchers” van het gebied zijn de bergen van het Kalkkögel massief. Vanaf de meeste pistes zijn de uitzichten op deze bergkam behoorlijk imposant.

Kristy
verdeelt haar tijd tussen het opnemen van videos in de sneeuw en het geven van skitrainingen.

Plaats een reactie

Hele leuke show weer! Tijd geleden dat ik er geweest ben, maar zijn beide echt leuke gebiedjes.

Heerlijk opstaan de zondagmorgen met deze video. Dank.
Ik was er deze zomer en dien zeker eens terug te komen in de winter.
Wanneer hebben jullie deze opname’s gemaakt?

Fijne beelden. Heb in februari beide gebieden bezocht. Schlick is inderdaad fantastisch!

Aftellen maar!

Wat een heerlijke beelden! Man, nog 3 weken en dan gaan we voor een shortski naar de Stubaigletsjer ⛷️🚠🙏🏻. Vorig jaar hier ook geweest, Schlick is ook echt leuk!

Mooie beelden. Wel zijn Arjen en Kristy soms wat slecht te verstaan qua volume. Wellicht in een Rode setje investeren die ze bij zich kunnen houden?

Wanneer waren jullie op de gletsjer? Daunjoch stoeltjeslift is echt max 2 weken in totaal open geweest gedurende het hele seizoen

Gang is alles

Top of Tirol is leuke marketing, maar de Pitztaler Gletcher ligt ook in Tirol en is toch echt de hoogste. (Solden en Hintertux zijn ook nog hoger).

to ski or not to ski, thats no question

Aaahhh wat een heerlijke beelden!

Nu op mijn lijst.

Weer heerlijke beelden, nog een paar weekjes kan ik ook weer.

Dienten Die Alte schule

Is dit nog een aanrader voor de periode tussen Kerst en Oud en nieuw? Ik wil een paar dagen weg en het is makkelijk te bereiken via Innsbruck met trein of vliegtuig.

Ik vraag me alleen af of het hier dan juist erg druk is, aangezien veel mensen in de stad ook vrij zijn en andere toeristen voor een short ski ook op Innsbruck vliegen.

to ski or not to ski, thats no question

Ben er half december een keertje geweest, paar daagjes schlick en een dag gletsjer. Was echt niet druk.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 15 nov 2023 14:45

Fulpmes Schlick 2000, fantastisch om terug te zien, heel wat jaartjes leren skieën!

haha, mocht Kristy al mama zijn, dan vergis ik me compleet, maar ze heeft net dezelfde blik in haar ogen als ze over kinderen en het ‘kinder-land’ spreekt, als de manier waarop mijn vrouw ooit begon te spreken over kinderen toen de natuur besliste dat ze er klaar voor was :-)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie