Innsbruck, dé wintersportstad van de Alpen!

gesponsord op 09 november 2021· geen reacties

null

Waar kun je ’s ochtends verse corduroyafdalingen maken, einde middag een museum of designboetiek bezoeken en ’s avonds dineren in een historische binnenstad? Juist, Innsbruck, dé wintersportstad van de Alpen! En met hun SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck wordt het je nog makkelijker gemaakt.

Ski plus City Pass is gouden combi

De Ski plus City Pass is Innsbrucks gouden combi – niet te verwarren met het beroemde Gouden Dak in de Altstadt – van vermaak en sport. Het is misschien een beetje valsspelen, want een grote stad – nota bene de hoofdstad van Tirol – wint het natuurlijk op ieder vlak als het gaat om vermaak. De populaire studentenstad heeft een waslijst aan goede horecagelegenheden, musea, imposante winkelgalerijen, hippe nachtclubs, bioscopen en zelfs een dierentuin. Voor elke leeftijd wat wils. Daarnaast kent het dertien omliggende skigebieden waar je iedere vorm van wintersport kan beleven, ongeacht je niveau. Met de handige pas ligt dit dus allemaal letterlijk en figuurlijk binnen handbereik, want deze verbindt al deze skigebieden in het Stubaital en de regio Innsbruck met 22 bezienswaardigheden en drie zwembaden in en om de stad.

Toegankelijke wintersportstad

Deze winterse aantrekkingskracht wordt mede in stand gehouden door de perfecte bereikbaarheid. Zo reis je per auto van alle kanten in een mum van tijd naar Innsbruck, desgewenst zonder ook maar één bergpas te beklimmen. En het heeft natuurlijk een eigen airport waarop diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf Schiphol. Vliegangst? Geen probleem, dan is er nog de Nightjet, een rechtstreekse treinverbinding tussen Amsterdam (Utrecht, Arnhem) en Innsbruck. Ben je eenmaal gearriveerd dan is het mooi om te weten dat menig omliggend skigebied per gratis skibus te bereiken is op vertoon van je Ski plus City Pass of je gastenkaart. Deze laatstgenoemde ‘Welcome Card’ krijg je vanaf twee overnachtingen in de accommodatie en zonder extra kosten. Dus je kunt je (huur)auto lekker beneden laten staan, scheelt je weer eventueel gezeur met sneeuwkettingen. En dit geldt natuurlijk ook andersom: als je in een van de omringende skidorpjes verblijft, doe je gemakkelijk een dagje Innsbruck met de gratis skibus. We schotelen je de vier grote P’s van de pas voor: piste, poeder, park en pret!

null

Piste

Met dertien skigebieden binnen handbereik heb je uiteraard genoeg afwisseling in de wintervakantie. Van ontspannen cruisepistes tot hardcore carveflanken. Kun je niet wachten met je eerste bochten van de vakantie, dan heb je op loopafstand vanaf het centrum reeds de Nordkettenbahn, die binnen twintig minuten toegang verschaft tot het aangrenzende skigebied van de Nordkette. Ietsjes verder, maar een stuk groter, zijn het Olympia Park Axamer Lizum, Vitalpark Patscherkofel en Playground Muttereralm. Eerstgenoemde is uiteraard beroemd vanwege de Winterspelen van ’64 en ’76, waar destijds diverse olympische onderdelen plaatsvonden. Het speciaal voor dat event gerealiseerde skitreintje richting de top herinnert aan die tijd. Vitalpark Patscherkofel en Playground Muttereralm zijn echte aanraders voor families. Je hebt vanaf diverse pistes een mooi uitzicht op de stad en het Inntal. In Patscherkofel, gemakkelijk te herkennen aan zijn ronde bergtop en de markante zendmast, is onlangs een nieuwe gondel geïnstalleerd, dus sta je nog sneller boven.

Ga je voor uiterste sneeuwzekerheid, dan bezoek je Kühtai. De plaats zelf ligt op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau, de pistes meestal nog hoger. En hoog betekent niet altijd steil: het meervoudig onderscheiden skigebied biedt zodoende ook perfecte condities voor gezinnen. Het tegenoverliggende skigebied van Hochoetz zit ook bij de Ski plus City Pass inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de skigebieden in het Stubaital, zoals Schlick 2000, Elfer- en Serlesbanen en helemaal achterin de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Bergeralm ten zuiden van Innsbruck sluit het rijtje van deelnemende skigebieden.

null

Poeder

Rondom Innsbruck zijn vier freeride areas te vinden. Op de Nordkette bijvoorbeeld, waar het vooral draait om de 351 meter hoger gelegen Hafelekar-top, die per gelijknamige gondel kan worden bereikt. Hier beginnen twee skiroutes én krijg je toegang tot de 70 procent steile Nordhang, een berucht off-pisteterrein inclusief couloirs. Ook het hooggelegen Kühtai pakt veel poeder. Er is een uitgestippelde route naast de Kaiserbaan, en op de resterende circa 400 hectare kun je, dankzij de ondergrond van almweides, ook bij een kleine sneeuwlaag je bochten in de poedersneeuw trekken. Axamer Lizum is nog zo’n off-pisteklassieker. Wist je bijvoorbeeld dat het de organisator van een heus 3* Freeride World Qualifiers event is? Vanaf het freeridecheckpoint Hoadlhaus vind je een overzicht van de routes, sneeuwhoogtes en de temperatuur op de berg. En dan is er natuurlijk nog de eeuwige (poeder)sneeuw op de Stubaier Gletscher. Bij het moderne freeridecentrum Powder Department vind je de nodige info over lawinegevaar, safety checkpoints, off-pisteroutes en gidsbegeleiding.

null

Park

Wie het liefst dagenlang in het snowpark doorbrengt, heeft hier niets te klagen. Op het Skyline Snowboard Park op de Nordkette kun je bijvoorbeeld rondvliegen met het silhouet van Innsbruck op de achtergrond. Ook Axamer Lizum staat garant voor freestylevermaak met hun nieuw aangelegde Golden Roof Park, terwijl Patscherkofel je beentjes wakker schudt met hun eigen Snowpark Innsbruck. En dan is er nog het KPark in Kühtai. Het beschikt over vier areas en zelfs een superpipe. Dankzij de hoge ligging kun je hier tot laat in het seizoen freestylen. Wil je juist vroeg in het seizoen van start, dan is er het Stubai Zoo Park op de Stubaier Gletscher.

Pret

Ski plus City Pass draait natuurlijk niet alleen om wintersporten. Zo is er ook cityvermaak mogelijk. De populairste bezienswaardigheden en iconische sights in en rondom Innsbruck zoals de Swarovski Kristallwelten, de Alpenzoo, de Bergisel-springschans of de pracht en praal van het Keizerlijke Paleis Hofburg zijn bijvoorbeeld inbegrepen. Vermoeide spieren zijn geen excuus, want de Hop-on Hop-off-bus de Sightseer is inbegrepen! En als het weer een dag echt tegenzit of als je eens zin hebt in andere sportieve activiteiten zijn de overdekte zwembaden van Freizeitzentrum Neustift, Sauna- en Badeparadies Stubai en het Hallenbad Axams een perfecte optie. Met de Ski plus City Pass begint je vakantie pas echt!

Informatie Skiregio Innsbruck:

  • Hoogte: 820-3.210 m
  • Pistes: 308 km
  • Loipen: 120 km
  • Liften: 111

6-daagse Ski plus City Pass

  • Volwassenen: € 284
  • Senioren: € 241
  • Jeugd: € 199
  • Kinderen: € 142
  • Kinderen van geboortejaar 2014 en jonger met een begeleidende ouder zijn gratis.
  • Inclusief attractieve kortingen zoals 25 procent reductie op nachtskiën bij de deelnemende partners. Het ticket is geldig tussen 1 oktober 2021 en 8 mei 2022.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie