Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Liftverbinding Neustift - Schlick 2000 gaat niet door

Lizzy de Roode op 16 december 2021· 2 reacties

Schlick 2000
Schlick 2000

Een van de meest omstreden liftprojecten in het Oostenrijkse Stubaital is sinds woensdagmiddag (15 december) van tafel. Franz Gleirscher, een grondeigenaar, weigert zijn goedkeuring te geven voor de geplande lift van Neustift naar het skigebied Schlick 2000.

Schade aan natuur

Franz Gleirscher kent het gebied rond de geplande middenstation goed. “Ik heb in september het exacte projectplan ontvangen en dat ter plaatse meerdere keren bekeken”, zegt Gleirscher tegenover de Tiroler Tageszeitung. Hij komt tot de conclusie dat de schade die in de natuur zou worden aangericht, niet in verhouding staat tot het voordeel van de lift." Als grondeigenaar besloot Gleirscher daarom het project tegen te houden. De initiatiefnemers zijn verrast door de afkeuring, maar geven aan de beslising van Gleitscher te respecteren. De lift zou een verbindingslift worden (zonder dalafdaling) van het dorp Neustift naar Schlick 2000 waardoor het dorp aan aantrekkeingskracht zou winnen. Neustift heeft op dit moment alleen het kleine Elferbahnen als eigen skigebiedje.

Lizzy de Roode
Sportkunde student, stagiair, Utrecht

Zie ook www.brueckenschlag-tirol.com

Frank66 op 16 dec 2021 17:28

Nog niet het hele project is hierdoor van de baan… Wel een gevoelige slag denk ik.

Plaats een reactie