Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Valmeinier opent uitleendienst voor huishoudelijke spullen

WouterVdB op 02 februari 2024· 4 reacties

Aanbod uitleencatalogus
Aanbod uitleencatalogus

Naast ski’s en snowboards kan je sinds dit seizoen in Valmeinier huishoudspullen lenen. Het Office du Tourisme hoopt hiermee de circulaire economie een duwtje in de rug te geven en overconsumptie terug te dringen. De dienst wordt gratis aangeboden.

Van babybedjes tot koffiezetapparaat

De verhuurcatalogus is nog eerder bescheiden, maar bevat wel al enkele handige zaken. Zo is er een babybed beschikbaar, typisch iets wat veel plek inneemt in de auto. Daarnaast ook enkele praktische zaken die vaak vergeten worden maar zonde zijn om aan te schaffen ter plekke, bijvoorbeeld een barbecueset of deegrol. Een raclette- of fonduetoestel is bewust niet mee opgenomen in de catalogus om niet te concurreren met de lokale handelaars. Goed om weten is dat je bij de aanschaf van een vlees- of kaaspakket vaak zo’n toestel gratis ter beschikking krijgt.

Office du Tourisme
Office du Tourisme

Gratis te ontlenen

Het lenen van de spullen is kosteloos, men vraagt enkel een bescheiden waarborg en een kopie van je gegevens. Alle details vind je op de website van het Office du Tourisme. Heb je zelf een toestel of item in goede staat op overschot? Dan kan je het bij hen binnenbrengen en wordt het mee in het aanbod opgenomen.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Ze kunnen hier hun inspiratie wel vinden. :-))))

Bla, bla, bla.

Het lijstje welke vreemde spullen neem jij mee op wintersport kan dus kleiner worden. Gewoon een airfryer lenen ipv meenemen.

Het lijstje welke vreemde spullen neem jij mee op wintersport kan dus kleiner worden. Gewoon een airfryer lenen ipv meenemen.

Tiny-M op 02 feb 2024 10:01

En hopen dat ze van alles meer dan 1 stuk hebben. :p

Bla, bla, bla.

Zeer nuttig!
Vaak in huur appartementen of chalets toch al wat dingen die niet meer aanwezig zijn moeten kopen of uit ervaring zelf meegebracht.

Dit zou in elk skigebied moeten kunnen.

Het is o zo hard genieten.

Plaats een reactie