Die niet zo leuke eerste dag

Ruud op 09 februari 2016· 59 reacties

null

Veel mensen vinden de eerste dag van hun wintersportvakantie niet zo top. En dan bedoel ik niet de eerste dag in de sneeuw, want die voelt meestal heel geweldig, maar de dag van aankomst. Al die regeldingen en al dat sjouwen; ik heb iemand wel eens horen verzuchten: “op de eerste dag denk ik altijd: waarom doen we dit ook al weer?”.

Stress
Ga maar na; eerst heb je de hele dag of de hele nacht in de auto gezeten, want dat is meestal de realiteit. Al dan niet met oponthoud, files, wegwerkzaamheden, ruziënde, jankende of misselijke kinderen. Kan al een behoorlijk aanslag zijn op je gevoelens van Zen. En vlak de weers- en sneeuwomstandigheden niet uit als factor van spanning; Kom ik de pas over, red ik de laatste haarspeldbochten naar het dorp? Hoe moet dat ook al weer met die sneeuwkettingen? Waarom gaan wij nou weer een week met zware sneeuwval en storm krijgen? Of, het andere uiterste: Waarom hebben wij nou weer een week met föhn, regen en papsneeuw? Een mens kan wat af tobben in de auto op weg naar zijn wintersport.

Gaan we het redden?
Gaan we het redden?

Aan de slag
Als je dan na al dat reizen op de plaats van bestemming komt, kun je meestal niet lekker met de benen omhoog en een pintje pakken. Kan je wel doen natuurlijk, een lekker biertje op een terras in het dorp of een heisse choco in een gezellig tentje, maar daarna wacht er werk. Voor sommigen zelfs behoorlijk wat werk: in het ergste geval moet er materiaal worden gehuurd, passen gekocht, lessen geregeld, auto’s uitgeladen, bagage gesjouwd, boodschappen gedaan, gesjouwd en ingeruimd. En allemaal nadat je net tien uur hebt gereisd.

Niet Zen
Je ziet om je heen dat niet iedereen dan zijn eigen kalme zelf blijft. Vooral met kleine kinderen heb je het zwaar. Ik herinner me een vrij forse landgenoot, die in een knettervolle skiverhuur stond te zweten en zijn skischoenen passende zoontje toebeet; ”kan me niet schelen of ze niet passen, je neemt nu deze!” En een oververhitte moeder die in de supermarkt begon te schreeuwen tegen haar kind dat iets uit het schap had gepakt en in het wagentje wilde leggen, omdat “ze dat allemaal al van thuis mee had genomen en het niet in een “fucking” dure Franse supermarkt ging kopen” Voorbeelden uit de praktijk. Of de Oosterbuur die zo boos werd op zijn vrouw die vanaf het balkon van het appartement naast ons voortdurend aanwijzingen, adviezen en opdrachten stond te geven terwijl hij de auto uitpakte dat hij de ski’s en de tassen op de grond smeet, de dakkoffer dicht gooide, in de auto stapte en wegscheurde. Waarbij wij eerste rang zaten met een kop koffie. Wij hadden namelijk alles net achter de rug.

De tweede dag mag je de sneeuw in
De tweede dag mag je de sneeuw in

De sneeuw in
En dan hoef je alleen nog maar te dromen van de volgende dag. Want dan mag je de sneeuw in en zijn al de opstartactiviteiten en is al het gedoe van de eerst dag vergeten. Overigens schijnen sommige wintersporters helemaal geen last te hebben van gedoe. Die hebben blijkbaar een geoliede procedure om zo’n eerste dag af te handelen. Of ze zijn hartstikke evenwichtig en nemen alles zoals het komt. Bij ons valt het gedoe na aankomst mee sinds er in ons gezin niemand meer op les zit en er nog maar 1 paar ski’s en schoenen te hoeven worden gehuurd. Bovendien zijn de kinderen groot en er zijn dus vele handen. Alleen die file onderweg en de boodschappen na aankomst, die blijven.

Ruud
droomt het hele jaar van witte bergen. Altijd bezig met het plannen van nieuwe trips, blogt hij over wintersport wetenswaardigheden.

Plaats een reactie

Nee, dat heb ik eigenlijk helemaal niet. Ik kan best al genieten van de reis. Thermoskan thee in de auto, lekkere broodjes en zo. De bergen die steeds dichterbij komen, het uitzicht op die laatste kilometers naar boven slingerend. De temperatuur die (hopelijk) langzaam daalt, naarmate je dichterbij je bestemming komt. En mocht dat niet zo zijn, dan is dat geen verassing, want ik heb weken lang daarvoor al wintersporters.nl in de gaten gehouden om te zien wat het weer is en hoe de omstandigheden zijn.

Dan op plaats van bestemming even de auto uitlaten en het dorp verkennen. De spanning van hoe zou het daarboven zijn? Even vast liftpassen kopen, want het is nu lekker rustig. Dan aan de eerste welverdiende schnitzel mit pommes und weissbier.

Ook die eerste dag is al genieten :)

Bij aankomst eerst een choco voor mij de rest neemt koffie.
Dan snel even met zijn allen uitpakken terwijl er eentje de passen ophaalt als dit mag in een gebied en anders met zijn alle na het uitpakken de passen ophalen.
Daarna een heerlijk broodje eten om vervolgens om rond een uur of 11 a 12 op de piste te staan rustig inkomen op wat blauwe en rode pistes om 4 uur later rustig het appartement weer op te zoeken voor het avondeten en een welverdiende nachtrust.

Nergens een grijntje stress zie ook niet in dat je hiervan stress kan/moet hebben

als mijn gedachten daar zijn, maar ik ben hier, waar ben ik dan?

Ik kan me voorstellen dat je na een nacht of hele dag rijden wat prikkelbaar bent. Ook de kinderen reageren op de andere omgeving. Die optelsom kan teveel zijn.
Ik/wij hebben altijd een voorovernachting gedaan vlakbij de bestemming. Dan heb je de “stress” van de reis al achter je en sta je zaterdag relaxed op. Of ongeduldig om de sneeuw in te gaan zoals ik. :)
Met vrienden vroeger werd het dan vaak een hangdag, dat vond ik wel vervelend. Maar de laatste keren ben ik lekker de sneeuw in gegaan en is ook de eerste dag heerlijk. Natuurlijk ben je wel even bezig met inchecken, materiaal, skiles e.d. maar een paar uurtjes skiën/boarden is toch wel genoeg voor de eerste dag.

Wij proberen meestal ook de nacht ervoor al ergens “in de buurt” te overnachten, zodat we ten laatste om 12u op de middag aankomen in het gebied en nog een halve dag kunnen skiën. Gewoon enkele rustige afdalingen om de stijve benen van het autozitten te ontspannen. Daarna rond 17u naar het hotel of chalet om daar in te checken en alles te regelen.

Goede voorbereiding scheelt een hoop in deze: Slim inpakken, auto en route goed voorbereiden, op de hoogte van het (reis)weer etc. Als je ski’s gaat huren kun je dit beste op een rustig tijdstip doen en het is handig als je al weet welk materiaal je zoekt en hoeveel je weegt.

Weersverwachting tijdens je verblijf heb je toch geen invloed op, laat dat lekker gaan. En kinderen voed je thuis op, niet tijdens een lange autorit of in een voor hen vreemd buitenlands gehucht/winkeltje.

Ik heb iig nooit problemen met de 1e dag en het genieten begint (los van de voorpret) op het moment dat ik thuis de straat uitrijd.

Nee, dat heb ik nooit. Alleen met weggaan! (Maar gewoon omdat ik niet weg WIL)

Aan de andere kant, Nederlanders kunnen ook wel echt ongelofelijk zeuren hoor!

Als je even doorloopt ben je in max. een 1,5 uur helemaal klaar. Niet zeuren maar gewoon aanpakken!

Naar mijn idee scheelt het al een hoop als je zelf je spullen hebt en op tijd thuis vertrekt. Als ik 's nachts rij is het 's ochtends even opschieten om snel op de piste te staan. Maar meer dan omkleden en passen halen hoeft dan niet. Kom ik in de loop van de middag aan, dan plan ik de aankomst rond drie-vier uur. Dan heb je nog de tijd om passen e.d. te halen en kun je verder rustig doen.
Waar waak de schoen wringt (letterlijk en figuurlijk) is bij de mensen die nog spullen moeten gaan huren. Ben je op locatie, heb je gezeuld met je spullen, moeten er weer een paar de hort op om al hun zooi bij elkaar te verzamelen. Het scheelt zo veel gedoe sinds ik dat niet meer hoef… En als je dan voor de eerste dag wat biertjes en een maaltijd in huis hebt, weet je dat je goed zit. Als je dan ontspannen bent, is het ook niet erg om nog wat extra boodschappen te gaan doen.

Overigens scheelt het ook wel hoe goed je tegen die lange ritten kan. Ik rij ze probleemloos bijna aan één stuk door. Als je dan een flink gedeelte in de nacht of 's ochtends heel vroeg rijdt, kunnen de passagiers nog een paar uur slapen. Dat doet een hoop goeds voor de fitheid en prikkelbaarheid later die dag.

Wij vertrekken op vrijdagmorgen gewoon al lekker op tijd en boeken een doorreishotel op een uurtje van het skigebied. Vrijdag gaan we gewoon eerst lekker na een paar uur rijden in luxemburg op het gemakje tanken, wat drank in slaan en even een half uurtje of een uurtje wandelen en eten langs de sure in een mooie omgeving. Om een uur of 1 stappen we dan weer in de auto en gaan weer een aantal uur rijden tot aan de vogezen, weer een mooie omgeving om even lekker een wandeling te maken. Rond een uur of 6 even op het gemakje een warme vette hap eten, en dan door naar het doorreishotel waar we dan halverwege de avond aankomen.

Hier gaan we even lekker douchen en nog even een kort filmpje kijken ofzo en dan lekker op tijd slapen. Volgende dag om een uur of 7 uit bed, even ontbijten daar en dan door naar het skigebied waar we zo rond een uur of 9 aankomen. Gelukkig hoeven we alleen maar 1 paar skies te huren en dat is vaak zo geregeld. Op deze manier kom je heerlijk zonder stress aan en kan je gelijk gaan skien. We skien dan eerst tot een uur of 12, we gaan dan even eten en alvast inchecken voor ons appartement, ook al mogen we er dan nog niet in, het is dan mega rustig aan de balie en je krijgt gewoon wel al je sleutel. Daarna gewoon rustig nog een paar uur de piste op en op tijd weer stoppen om de spullen naar het appartement te brengen en wat boodschappen te doen.

Born to Ride

Heel herkenbaar. Na aankomst eerst warme chocolademelk drinken en daarna begint het. skilessen bevestigen. Daarna ski’s huren. Daar kan je niet te lang mee wachten want wij hebben wel eens meegemaakt dat een maat ski’s niet meer beschikbaar was. skipassen halen. Inchecken en auto/tassen uitpakken. Etc. Volgorde kan nog wel eens wijzigen.

Gelukkig worden de kinderen ouders want ski schoenen passen met vier kinderen is niet leuk.

Eigenlijk geen last van. We rijden met z’n tweeën en wisselen af. Dat scheelt een hoop.
We hebben alle spullen zelf, dus alleen een kwestie van sleutel halen en auto uitpakken. Meestal is alles binnen een uur gefixt, maar vaak sneller. Daarna kunnen we relaxen en sfeer proeven.

Maar goed als je zelfs het ophalen van de skipassen al als stresspunt ziet, dan kan ik me voorstellen dat het een erg vervelende eerste dag is :)

Wij gaan dit jaar maar weer eens nachts rijden. Kinderen zijn 8 en 10 en mogen vanaf dat het licht wordt hun schermpje aanzetten en film kijken. Tot die tijd is het stil en rustig (hoop ik ;-) en anders werkt die overvolle shopper vol met broodjes, chocomel, Breakers en ander lekkers als goede buffer. Beide kinderen hebben last van wagenziekte en avond voor vertrek krijgen ze hun eerste reisziektepil en zodra we gaan rijden de tweede. Ik ben geen voorstander van pillenproppen maar twee zieke kinders achterin is geen doen weet ik uit ervaring.

Dit jaar gaan we goede afspraken maken tussen man en mij betreft wie rijdt en wie dan even de ogen kan sluiten en misschien wel slapen. Niet wakker maken voor koffie of even op de kaart kijken om te checken of de navigatie wel de juiste route aangeeft.

Beide hebben we skischoenen gekocht dit jaar dus die hoeven we iig niet te passen. We overwegen nu nog om ook eigen ski’s te kopen maar nu we geen station meer hebben moeten we een gedeelte van de achterbank neerklappen en dat is weer niet handig met de kinderen en ruimte achterin.

Wij spreken de kinderen altijd van te voren toe dat wij het de komende uren even druk gaan hebben, of ze daar rekening mee willen houden en dan kunnen we daarna lekker wat gaan eten, drinken en spelen.

Ik probeer altijd wel de rust te bewaren en maar te bedenken dat het straks allemaal achter de rug is ;-)

Oh ja, ik prop altijd de kleren van man en mij in één boodschappenkrat en die van de kinderen in een andere. Luchtige skikleding onderin, daarbovenop wat zware spullen en je hebt nog amper wat stuks bagage.

De meeste stress heb ik thuis: inpakken, al je skispullen bij elkaar graaien, de boodschappen doen (‘droge’ zaken en wat zoet broodbeleg, snoep en nootjes neem ik mee, niet om de goedkoopte maar voor het gemak), de broodjes voor onderweg klaarmaken. Maar als we instappen begint de vakantie. Lekker overdag rijden, muziekje erbij en geen haast. Overnachting onder München in zo’n Beiers Dirndl-en-Schnitzel-Gasthof. Een Duits biertje smaakt heerlijk na een dag autorijden, het vakantiegevoel is compleet. Dan de volgende morgen op tijd weg, richting Oostenrijk en regelrecht naar het gruppenraum bij de lift/kassa. Daar kleden we ons snel om, kopen een pas en skiën maar. Aan het eind van de middag nog even naar de super om wat verse spullen te kopen (maak een boodschappenlijstje, lijkt tuttig maar het scheelt heel wat ‘stress’) en dan pas naar ons onderkomen. De boel uitpakken en douchen. No stress…

Die stress geldt vooral voor gezinnen denk ik :-)
Want op vrijdagmorgen al wegrijden is er niet bij als je kroost nog tot 15.00 uur op school zit (en in ons geval manlief nog werken moet die dag). Op z’n verst zijn wij vorig jaar tot aan München gekomen om daar rond middernacht in een Ibis Budgethotel in te checken, maar toen kwamen we de volgende ochtend evengoed nog flink in de file door ongelukken. Toch vonden wij zo’n overnachtig wel schelen: je bent als je goed slapen kunt wat minder vermoeid op deel twee van je reis en je komt altijd nog wel ruim op tijd aan om alles te regelen en te huren. Sterker nog: wij hadden tijd over omdat we pas om 16.00 uur of zo in ons huisje konden.

Vantevoren al een skischool voor de kinderen uitzoeken en de lessen online reserveren vonden wij wel een goede tip: dan zijn alle gegevens bekend en ben je zo weer klaar bij de school.

reisdag is toch ook vakantie. Op het gemakkie… als ik het rijden even zat ben dan stoppen we gewoon even lekker. Geen stress, je gaat juist op vakantie om even weg te zijn van de stress

Het artikel is leuk geschreven, maar ik herken het niet (meer).
Laatste keer dat ik me kan herinneren was 10 jaar geleden. Inderdaad door files pas tegen 20u op bestemming met een klein kind. Dan nog uitpakken en winkels die al dicht zijn.
Sindsdien gaan we op vrijdag weg en rijden we zo ver mogelijk door. Welverdiend biertje en schnitzeltje na 1000 kilometer sturen. De volgende ochtend alleen nog de laatste kilometers en tijd genoeg voor uitpakken, boodschappen, middagpasje voor de dorpsliftjes voor de kids en een terrasje voor de papa’s en mama’s :)
Nee, de eerste dag is juist bijzonder ontspannen!

Voor ons begint de eerste vakantie dag eigenlijk al thuis. Wij gaan altijd met de bus naar Frankrijk. Deze bus vertrekt op vrijdag aan het einde van de middag vanuit Rotterdam. Op vrijdag dus lekker uitslapen, de laatste dingetjes pakken. Vaak is er 's morgens een skiwedstrijd op TV dus zo komen we lekker in de stemming. Tussen de middag stevig lunchen en dan de bagage in de auto pakken, douchen en dan onderweg naar het vertrekpunt van de bus.
Terwijl wij lekker een filmpje kijken, muziek luisteren en een beetje slapen brengt de bus ons gedurende de middag, avond en nacht over de Nederlandse, Belgische, Luxemburgse en Franse snelwegen naar onze bestemming. Het voordeel van niet zelf rijden is dat je zelf geen last hebt van mogelijk slecht weer onderweg en eventueel gedoe met sneeuwkettingen. Daar hebben we de twee chauffeurs voor ingehuurd :)

Afhankelijk van de weersomstandigheden en het aantal stops arriveren we meestel tussen 08.00 uur en 09.30 uur op bestemming. We melden ons bij de receptie van het appartement waar we ons dan inschrijven. We weten dat we pas na 16.00 uur de sleutel van het appartement krijgen. Nadat we onze koffers in het bagage-hok hebben gezet gaan we op zoek naar een ontbijtje en een stevige bak koffie. We hebben onze eigen ski’s en nemen geen les meer. De reis is inclusief skipas en die krijgen we meestal bij aankomst overhandigd.

Dus nadat we hebben ontbeten kunnen we twee dingen doen : De hele dag met onze ziel onder onze arm door het dorp slenteren en wachten tot het 16.00 uur wordt of zo snel mogelijk de pistes op. Als fanatieke wintersporters kiezen we voor het laatste (behalve als de weersomstandigheden echt slecht zijn). Thuis hebben we onze koffers al tactisch ingepakt, zodat we onze skikleding, handschoenen brillen e.d zo voor het grijpen liggen. In het bagage-hok kleden we ons om. Meestal zitten we we tussen 10.00 en 11.00 uur in onze eerste lift.

Onze ski-schoenen zijn door een nacht in de koude bagage-ruimte van de bus wel stijver dan normaal en onze voeten zijn juist net wat dikker dan normaal. Het is altijd een hele klus om de ski-schoenen zonder pijn dicht te krijgen. Omdat we zo’n eerste dag niet 100 % uitgerust zijn beperken we ons tot de makkelijke blauwe pistes. Zo kunnen we er lekker rustig inkomen en genieten van de eerste kilometers van de vakantie.

Voor ons dus absoluut geen stress. Het voordeel is wel dat we zelf al ski’s hebben en geen kinderen.

Ook hier helemaal geen stress met ons gezin van 6. Overdag rijden, aankomst rond 19:00 zaterdag plannen (drukte valt dan vaak mee), boodschappen (wc papier en fles wijn niet vergeten!) voor die eerste avond bij je hebben. Zondagochtend skipas/huur/inschrijven les regelen en dan ergens tussen 11:00 en 12:00 de eerste afdaling. Na terugkomst boodschappen. Geen probleem, iedereen is min of meer in het normale dag/nachtritme gebleven.
Het vervelendst vind ik de terugreis wanneer er vaak flink files zijn.

@Viola B : inderdaad, wij zijn geen ‘gezin’, dus is onze reis/voorbereiding/ en aankomst is een makkie. Het moet inderdaad een heel ‘gedoe’ zijn om met de krokusvakantie het zo te regelen dat je stressloos en op tijd bij je bestemming aankomt: collega’s gaan op de meest creatieve tijdstippen rijden en overnachten. Wij rijden nooit 's nachts, zelfs niet 's avonds. en bovendien skiën we meerdere weken per jaar en hoeven dus niet te jakkeren om geen tijd te verliezen van piste-tijd.

De hoeveelheid stress is bij mij ook enigszins gekoppeld aan de hoeveelheid zooi die we meenemen. In de loop van de jaren nemen we steeds minder mee. Want heb ik echt 4 extra broeken en 6 dikke truien nodig als ik de hele dag in skipak loop en het hotel altijd zo behagelijk warm is dat een dun truitje genoeg is. Voor noodgevallen beetje handwasmiddel mee…
Nu de kinderen ook hun eigen skispullen hebben en de lessen voorbij zijn wordt het gewoon erg relaxed. Iedereen pakt eigen tas (nog maar 1 p.p.), skispullen zitten in een hoes en tillen we in een keer uit de auto. Geen dakkoffer meer nodig, geen gedoe…

Hm, dit artikel verwoordt eigenlijk alles waar ik bang voor ben;)
Van 20-27 feb gaan we voor het eerst als gezin (met 2 meiden van 3 en 5) op wintersport.
Omdat de oudste de 19e al vrij heeft van school hebben we besloten om dan al te gaan rijden. In Lyon heb ik een Ibis-hotel gereserveerd, zodat we de volgende dag in theorie nog ‘maar’ twee uur hoeven te rijden. Ben benieuwd hoe dat uitpakt, er zijn vast meer mensen met dat idee, waardoor filevrij rijden vast een illusie is;)

Om het gedoe met huren te ondervangen hebben we allemaal eigen materiaal (voor de kids tweedehands schoenen en ski’s van de tweedehandsbeurs van Skiwinkel Hoofddorp) en ook de lessen zijn al gereserveerd. Wel net de ESF gemaild met de vraag hoe het zit met het ophalen van lesbonnen en de voor de oudste inbegepen skipas, want ik wil graag weten waar ik precies moet zijn en hoe laat dat kan;)

In theorie zouden we zaterdag rond 10 uur aankomen en hebben we dan 's ochtends tijd om skipassen te kopen (man en ik kunnen onze passen van vorig jaar opladen, maar dat geldt niet voor opa en oma en de jongste, die een gratis pas krijgt), langs de ESF te gaan en alvast de sleutels van ons appartement te halen, en kunnen we 's middags nog even spelen op de oefenwei voordat we ons appartement in kunnen.
Nu de praktijk nog;)

Scheelt wel dat je voor de skivakantie minder hoeft in te pakken dan bijvoorbeeld de zomervakantie. Ook draag je de meeste kleding nu niet dus geen last van laatste wasjes draaien net voor vertrek.

Wij hebben juist besloten om 's nachts te rijden ivm stress en rustig rijden. Hopelijk geen files en lekker steady rijden. Althans, daar hoop ik op. We zullen erg vroeg in Saalbach zijn en waarschijnlijk het appartement nog niet in kunnen maar genoeg tijd voor skihuur, les boeken, skipas en boodschappen doen.

Daarom lekker met de bus. in de avond vertrekken, 's nachts lekker slapen, bij het wakker worden in de ochtend is de bus vaak al van de snelweg af dus rij je al lekker door de bergen en dat is echt het begin van de vakantie, voor het hotel afgeleverd worden, skipas in ontvangst nemen, ontbijten, omkleden en spullen achterlaten in bagage-hok en om 10 uur bij de lift staan.

Totaal geen last van. Heb dan ook geen kinderen en we zijn ook niet gebonden aan van zaterdag tot zaterdag gaan (scheelt ook weer drukte bij verhuur, kassa en op de weg). Soms gaan we wat langer, 10 of 12 dagen, waardoor we ook geen haast hebben om zo snel mogelijk op de piste te staan. We hoeven alleen een snowboard te huren, schoenen hebben we al. We rijden nooit 's nachts. Als we 's avonds aankomen doen we soms in het dal al even boodschappen (of we nemen de eerste boodschappen gewoon vanaf thuis mee, soms ook een pan ingevroren eten, lekker makkelijk). De volgende morgen slapen we lekker uit, rond het middag uur gaan we dan eens een snowboard en skipas halen, de berg op en één of twee pistes pakken, daarna lekker lunchen en misschien nog een keertje naar boven… Het is en blijft vakantie, no stress…
Afgelopen jaar met het vliegtuig gegaan en auto gehuurd, dat was helemaal relaxed.

Met kleine kinderen en zelf geen materiaal is het al een hele klus op bestemming inderdaad. Je kan online bij skischolen ook vaak al je lessen online al boeken in je gebied. Voor skimateriaal geldt dat ook.

Het filerijden is zeker al vermoeiend en daar wordt je echt gaar van.
Maar ja, dat moet je erbij nemen als je kinderen hebt en in het hoogseizoen moet gaan.

Goed plannen voor mensen met kinderen dus, zodat je daarachter ook lekker aan je week vakantie kan beginnen het meest verstandige.

Wij hebben geen kinderen en gaan voortaan altijd met de mobilhome. Gaat prima met 2. Dit vraagt enige aanpassing en wat handigheid, maar als je op camping (vaak ook droogruimtes) of speciale staanplaats mobilhomes met in de buurt zwembad/ sauna gaat staan (wat meestal in grotere plaatsen wel het geval is) is dat DE vorm van flexibel op skivakantie gaan zonder lange dag-of nachtreizen met files etc…(je breekt de reis in 2´en) en komt uitgeruster aan. (en dit is al heel iets) En het eten zit er al in.
Niks zo slecht als vermoeid op de latten staan in het begin van de week. Vaak kun je nog beter de 1e dag een halve dag skiën.
Wel beperktere plaats voor skispullen te drogen, maar op campingplaatsen kun je ze in ruimten zetten bv. Hebben toch ook al regelmatig gezinnen gezien die met een doorsnee mobilhome op skivakantie gaan en dat ook prima gaat.

Wil je helemaal gerust zijn dan pak je een all-in skivakantie, dan kun je 3x per dag eten en drinken, vaak zit er kinderverblijf bij indien nodig (want voor kindjes is het vaak zwaar om hele week te skien) en is het enige minpunt dan de reis nog. Tevens liggen de skipassen dan klaar aan de balie van het hotel. Kun je in de sauna en zwembad…Je moet alleen je skispullen en skiles regelen ;°) Kost misschien wat meer dan appartement (die heb je ook wel met zwembaden/ sauna), maar dan heb je ook zelf nog wat meer aan de vakantie zoals die bedoeld is ipv stress en gehaast. En de kinderen moeten niet zeuren en blij zijn dat ze op skivakantie kunnen gaan. Is een kwestie hoe je het aanpakt en plant.

Wij rijden de hele nacht door op vrijdag zodat we vroeg aan komen. Kunnen pas in de middag vertrekken ivm basisschool. Overnachten onderweg vind ik dan een rot optie, ook omdat we ook normaal willen avondeten etc. Neem de donderdag er voor een extra rustdag.

Zaterdagochtend dan passen etc. regelen, normaal lunchen en de rest van de familie kan dan lekker even skiën. Zo gauw we het huisje in kunnen tankt papa even wat slaap bij en met de normale nachtrust daarna ben ik weer aardig op orde.

In verleden sloeg ik het stukje middagrust even over, maar dan werkt de vermoeidheid bij mij persoonlijk een paar daagjes door en daar je (of ik) wel van.

Laatste moet zijn:daar leer je wel van

Zulke mensen zien wij ook heel vaak…

Wij hadden dat 3 jaar terug wel, wij in de auto met onze eigen meid van toen 3.5, nichtje bij ons in de auto.
Op vrijdagavond gaan rijden… In de regen, sneeuw, hagel, wind… Echt vanaf de NL’se grens tot in Oostenrijk klote weer!!
Er waren meerdere auto’s van onze groep. 1 koppel verkeerd gereden snachts en een vermoeiend telefoongesprek tot gevolg.
Mijn nichtje huilen, want, zonder papa en mama op vakantie (ivm scheiding), toen kreeg ze halverwege duitsland jeuk aan haar edele deel, en had ze elke keer het idee om te willen plassen, 10 minuten na een stop.
Toen wij op zaterdagochtend dan waren gearriveerd in Oostenrijk, waren we heel blij, maar DOOD op.
En toen waren we wel kortaf, en chaggo en bijna zoals in dit topic whaha
En was dat geen vakantie waarvan de vakantie al in de auto begon, hahaha.

Maar goed, dat is gelukkig uitzondering.
De 19e van deze maand, vertrekken we weer op donderdag op vrijdagnacht. Tussen 4 en 5.
Heeeerlijk op het gemak, zoals we altijd doen. Pauzeren vaak, omdat we onze hond bij hebben, en we dat relaxed vinden…
En wij overnachten dan na 895 km in een appartementje in Samerberg, tussen Rosenheim en de Chiemsee in… We verwachten er rond de 12 uur over te doen met pauze’s en eventuele files. Dus ruim voor het avondeten in Samerberg. En dan lekker douchen en op tijd het bed in. Voordat het 22.00 is, ligt echt iedereen al lang te slapen.
Dan op zaterdagochtend nog 130 km naar Flachau… en op tijd vertrekken ook, willen om 10u aan het ontbijt zitten bij de Dampfkessel
Ski’s en cursus gaan we vanavond online even regelen…
Dus daar melden we ons voor het passen op zaterdagochtend ook en passen kopen.
Dan lekker relaxen in hopelijk de zon haha, lekker met de hond lopen en spelen, en dan om 15.00 alvast ff helemaal naar boven en een afdaling doen. Boodschappen hebben we meestal al heel veel van bij, en niet vanwege de kosten, maar we hebben echt zat plek in de auto’s, omdat we met 2 auto’s gaan, en met 4 volwassenen, 1 kind en 1 hond. Maar gewoon omdat we daar zo min mogelijk mee bezig willen zijn hihi.
Tjaa, op deze manier… Hebben wij totaal geen stress…

Ohja het mag officieel niet… Maar de juf weet ervan, dat ons kind er niet is op vrijdagochtend…
Zo doen we het al jaren, nu is ze officieel leerplichtig, zie wel hoe lang we er mee weg komen…

Dat hebben we dit jaar nog niet echt gehad; een discussie over leerplicht ;-)

@Marieke Pak jij voor de winter minder in dan voor de zomer? Ik pak altijd veel meer in in de winter.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie