Eerste short-ski al in november?

Kristof op 01 september 2014· 4 reacties

null
Ook al weer zo’n zin in de winter?

Ben je net als ik weer aan het aftellen tot je weer op de latten kan staan? Is die indoorbaan maar een magere troost tijdens de lange zomerperiode? Ben je ook al volop skitrips aan het plannen maar lijkt de eerste sneeuw nog zo ver weg? Dan ligt er misschien wel een goeie opportuniteit op je te wachten: het verlengde weekend rond Wapenstilstand, zijnde 11 november!

In 2014 valt 11 november op een dinsdag, waardoor je als Belg heel makkelijk en betaalbaar een shortski in elkaar knalt. Je hoeft namelijk maar 1 dagje verlof te nemen van je werk (maandag) en hup, weg ben je naar de eerste sneeuw. Aangezien ik dit jaar de technische stage om praktische redenen aan me voorbij laat gaan, is dit het perfecte alternatief om toch al vroeg in de sneeuw te kunnen staan.

null
Ga eerst op zoek naar een geschikte gletsjer

Hoe ga je te werk?
Simpel, zoek een gletsjer die in november sneeuwzeker is en voldoende pistes heeft om je 4 dagen op te vermaken. Denk dan aan de Stubaier Gletscher, de gletsjers in Sölden, de Hintertuxer Gletscher en Les 2 Alpes. Ga vervolgens op zoek naar een geschikte accommodatie, je zal zien dat een shortski in november een stuk makkelijker te boeken valt dan bijvoorbeeld in februari of maart. Je kan vaak zelfs de keuze maken of je vrijdag namiddag vertrekt en al een eerste overnachting neemt, of zaterdag heel erg vroeg vertrekt.

Budget? Best betaalbaar.
Een bijkomend voordeel van de keuze voor een erg vroege shortski is het budget. Skipasprijzen liggen nog onder die van het hoogseizoen en ook accommodaties hanteren lagere prijzen dan in januari of februari. Aangezien het ook een stuk rustiger is in de skigebieden, heb je een ruimere keuze uit restaurants, wat je ongetwijfeld ook voordeliger doet uitkomen.

null
Voor de echte kenners: de Tiefenbachgletsjer in de verte

Onze simulatie: 4 dagen Sölden
Deze kans kon ik niet laten liggen, 4 dagen naar het skigebied waar ik groot geworden ben: Sölden! Mijn voorliefde heeft wellicht te maken met nostalgie, maar zelfs van de beperkte gletsjerkilometers word ik al snel vrolijk. Slapen doen we voor 50 euro per persoon per nacht in een pensionnetje nabij de Giggijoch. Een 4-daagse skipas kost ons 148.50 euro en de vervoerskosten delen we met 5 personen. En als het even meezit gaan we ook 1 dag naar de pre-opening van Obergurgl - Hochgurgl​, het skigebied dat net wat verder in het Otztal gelegen is.

Wat houdt jou tegen om eens een keertje vroeg richting sneeuw te vertrekken?

Kristof

Ik hoop dan ook op voldoende sneeuw zodat eventueel de giggijoch al een deeltje open kan en het skigebied van obergurgl een mooie preopening kan doen ;)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

‘‘Wat houdt jou tegen om eens een keertje vroeg richting sneeuw te vertrekken?’’
De kosten :P
Zou graag in de herfstvakantie gaan met @HenriS en @Jorian maar 't is nog maar de vraag of m’n vader 't kan betalen

Gang is alles

Mijn eerste ‘shortski’ is al over 19 dagen. Het is nog even afwachten of de Stubaier Gletscher wel echt geopend is op dinsdag 23 september, maar als dat zo is ben ik daar te vinden die dag.
Daarna zit ik 3 nachten in de Nürnberger Hütte op 2300 meter hoogte. Hopelijk kan ik vanuit daar nog wat mooie wandelingen maken.
Op zaterdag hoop ik dan mijn korte vakantie af te sluiten met een dagje Pitztaler Gletscher en wellicht een bezoekje aan het Oktoberfest in München :)

4 dagen Sölden in de herfst is om jezelf op te hangen vind ik :p na 2 dagen was ik het beu als koude pap. Zoals @Robin al aangeeft

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie