Fotoreport: Wat een seizoen!

Rogier op 07 februari 2013· 7 reacties

null
Sandra in volle vaart door de lekkere poeder

Wat een seizoen. Het is geen ‘noord-seizoen’ geen ‘zuid-seizoen’ maar een ‘gehele Alpen seizoen’. Overal ligt sneeuw en dit in prima hoeveelheden. Van ‘normaal’ tot heel erg veel. Bij mij in de buurt ligt echt heel veel sneeuw. Meteo France geeft aan dat we ruim boven het gemiddelde liggen, en buiten dat er veel sneeuw ligt, is het ook nog eens sneeuw van prima kwaliteit, zoals gisteren in mijn filmpje te zien was. Gisteren sneeuwde het en was het bewolkt. Vandaag hadden we een strak blauwe lucht en was het helder en koud, briljante wintersport condities dus. Fantastische condities op de pistes, en hele mooie sneeuw in de off-piste hellingen ernaast. Natuurlijk had ik mijn camera mee, hier wat plaatjes van vandaag.

null

null

null

null

null

null

null
In de zon met bewolking in het noorden

null

null

null
Genoeg sneeuw!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Weer prachtige foto’s, morgen vertrekken wij :-)

Ik heb er geen verstand van hoor, maar hoe zit het met lawinegevaar off piste? Op die foto’s denk ik als leek al gauw dat er elk moment een lawine kan ontstaan…

@ Gast 178, daar is in een berichtje geen antwoord op te geven. Maar voor elke afdaling bespreken we de gevaren (na het lezen en beoordelen van het lawinebericht), en welke hellingen al dan niet geskied kunnen worden. We zijn ons continu bewust van waar we wel en niet kunnen/willen skiën. Natuurlijk hebben we altijd de lawine drie eenheid (pieps, schep en sonde en een lawine airbag) mee, mochten we een keer een verkeerde keuze maken.

Sandra en ik hebben door de jaren heen geleerd en we zijn heel veel bezig met de veiligheid in off-piste terrein. Maar wat we al regelmatig zeggen ga zonder ervaring niet zomaar off-piste want dan kan er inderdaad echt ‘zomaar’ een lawine met je meekomen.

Click. Click. Peace

Jaloers op zo’n pracht foto’s!

Mooi hoor

@Rogier hoe moet je dan ervaring opdoen volgens jou

@ Gast 045 door eerst heel veel cursussen en lessen te volgen (en in het beginsel op stap te gaan met berggidsen). En verder door heel erg veel in de sneeuw te zijn, maar dit pas zelfstandig na heel veel weken cursus en stages. En als je eenmaal in de sneeuw bent door heel erg op te letten en altijd na te blijven denken. (Ook na een geslaagde: lees zonder lawine) afdaling.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie