Vorig jaar woonde ik duidelijk aan de goede kant van de Alpen. In mijn deel van de Alpen, de westelijke Zuidalpen was het seizoen helemaal zo slecht niet. Uit de beelden die ik geschoten heb voor de Wintersporters.nl Live Reports heb ik bovenstaande filmpje gemaakt. Een terugblik op mijn winter hier en een ‘lekker-makertje’ voor komend seizoen. Kunnen we de herfst niet gewoon overslaan? Ik kan niet wachten! En ik beloof komende winter weer evenveel Live Reports, hopelijk met evenveel poeder, te maken. Als de condities goed genoeg zijn uit een veel groter deel van de Alpen!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Daar krijgde pas goesting van

heerlijke beelden…

mooi :)

heerlijk eigenlijk :D

Bangelijke beelden :) maar ik vind toch altijd dat jullie nog aan een behoorlijke snelheid tussen die bomen knallen hoor, steeds toch heel bekend terrein mag ik hopen? :)

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Wooo! wat had ik graag op de plaats van die boarder met oranje jas willen staan… gaaf hee!

Super cool en heerlijk om te zien!!! Kunnen we geen videohoekje maken waar iedereen filmpjes kan uploaden???
kijk graag naar filmpjes van iedereen.

Silvretta Montafon Liefhebber

Oeps,ik heb het al gevonden!!!

Silvretta Montafon Liefhebber

@ Patje, we kunnen natuurlijk ook een topic openen in het forum, (youtube link erin en het filmpje is zichtbaar) genoeg bezoekers met helmetcams, cameras en moderne DSLR cameras… Zou erg leuk zijn!

Click. Click. Peace

Mooie beelden.

Heb je ook onpiste geskied?

@ Rogier, als ik deze compilatie zie komt er bij mij een vraag bovendrijven. Wat was voor jouw het hoogte punt van afgelope seizoen?

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

@ Rogier lijkt me een goed plan!!! Alleen voor mijn filmpjes zal je moeten wachten tot het nieuwe seizoen begint.Heb pas een camera aangeschaft.Ik zal mijn komende wintersportvakanties eens wat meer aandacht besteden aan de foto’s en video’s!Is toch wel erg leuk zoals de topic: mooiste wintersport foto.
Gaat allemaal goedkomen!!

Silvretta Montafon Liefhebber

Wauw! Kan niet wachten tot ik weer op de latten sta!

Lekker hoor!!

@ Bartus: Binnekort in een blog…

Click. Click. Peace

Rogier, geef jij geen off-piste cursussen?:) Lijkt me écht geweldig om dit (goed) te leren, ongelofelijk mooi!

@ A.C. Nee, maar er zijn zeer goede bergidsen die dit soort cursussen geven, en waar je na een paar dagen cursus stukken beter zult skiën.

Click. Click. Peace

Thanks for sharing! Echt hartstikke genieten. Zou graag ook dergelijke poederafdalingen willen maken, maar vraag me toch altijd af of je daar niet een flinke terrein en offpiste kennis voor moet hebben… ik wil wel graag uiteindelijk nog in de bewoonde wereld uitkomen. Enige tips? :) Hoe ‘vind’ je dergelijke afdalingen?

@ Jeroen, je hebt helemaal gelijk. Voor dit soort afdalingen, als je het veilig wilt doen, heb je heel veel off-piste kennis nodig. Je moet aardig wat weten van het sneeuwdek mbt lawines, goede terrein kennis hebben (en goed kaart kunnen lezen) en natuurlijk een afdoende ski-niveau hebben om veilig in dit type terrein te kunnen zijn.
Dit is gelukkig wel allemaal te leren. Goede gidsenbureaus leveren off-piste cursussen waar de beginselen worden geleerd.
In de loop van het seizoen zal ik ook blogs posten met ‘tips and tricks’…

Click. Click. Peace

Inderdaad ja, het moet uiteraard verantwoord blijven… In bossen etc. valt het wel mee qua lawines natuurlijk, maar echte hoogalpine offpiste is wel wat andere koek. Qua niveau ben ik er wel aardig klaar voor, maar kennis en ervaring zijn minstens zo belangrijk. Ik wacht je blogs af Rogier, leuk. Bedankt sowieso voor je gave bijdrages. Goede winter gewenst :)

@ jeroen. Ik zal zeker posts over veiligheid plaatsen, maar niets vervangt een goede cursus. En juist die bomen zijn verradelijk, want als er geskied kan worden is er ook genoeg ruimte voor lawines helaas… Zie dit blog bijvoorbeeld: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/818/10_levensgevaa…

Click. Click. Peace

Bedankt Rogier! Zeker goed om te weten… Ook je foto uit 2008 met ‘50 cm naast de piste’ maant toch wel tot meer voorzichtigheid.

Bij het teruglezen Van oudere weblogs kwam ik deze nog tegen,maar ik weet niet of een reactie die later wordt gegeven nog wordt opgemerkt

In ieder geval onder webcams kun je een filmpje aanklikken met de resultaten van vorig seizoen,
Op de pcwerkt dit wel, maar niet op de ipad,
Ik weet niet of hetvoor de programmeurs van de website makkelijk is om eea ook voor ipad geschikt te maken?
In ieder geval kun je wel stellen dat er steeds meer ipad gebruikers komen, dus ook op dit forum

@ cees, en nu wordt ie zelfs te laat opgemerkt ;-) Die filmpjes zouden ook op de Ipad moeten werken, bij bij werken ze nl wel. Je hebt het over de time-lapse filmpjes? Dit soort problemen kun je het beste op het forum plaatsen, of naar redactie@wintersporters.nl sturen

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie