7 redenen waarom de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental ideaal is voor gezinnen

gesponsord op 30 januari 2023· 1 reactie

Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH
Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heeft, ook voor het komende voorjaar, een waanzinning groot aanbod voor gezinnen. Naast aanbiedingen om het financieel aantrekkelijk te maken om nog op wintersport te gaan, heeft het skigebied ook veel op én naast de piste te bieden voor een gezinsvakantie in de sneeuw. Daarom geven we je in deze blog de belangrijkste redenen waarom de SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental ook dit jaar recht doet aan haar reputatie als gezinsvriendelijk skigebied!

Reden 1: de SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental is een van de grootste skigebieden ter wereld

De SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental bestaat sinds 1977. De negen dorpen van de SkiWelt bieden toegang tot 83 moderne liften en kabelbanen, 270 pistekilometers en ruim 80 berghutten. Daarmee behoort de SkiWelt tot de grootste – maar ook tot de meest ecologische – skigebieden ter wereld. Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll, Westendorf en Kirchberg, dat zijn de negen dorpen in de dalen van de SkiWelt van waaruit je een van de grootste skigebieden ter wereld kunt ontdekken. En; het is vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken als eerste skigebied van Tirol, nét over de Oostenrijkse grens.

Skiën met uitzicht op de Wilder Kaiser  en meer dan 70 andere drieduizenders. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH
Skiën met uitzicht op de Wilder Kaiser en meer dan 70 andere drieduizenders. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH

Reden 2: het SkiWelt 360-graden ‘Sorglos Paket‘ voor gezinnen

Het hele aanbod van de SkiWelt is afgestemd op het gemak van gezinnen. Van barrièrevrije toegang, skiverhuur, sportwinkels, skidepots en gratis parkeerplaatsen op loopafstand tot de 22 professionele skischolen met eigen kinderskischolen (mét Nederlandstalige skileraran) en Mini- en Kinderclubs met professionele begeleiding van kinderen vanaf 1 jaar: alles staat in het teken van het zo goed mogelijk faciliteren van gezinnen op wintersportvakantie. Daarbij horen ook de moderne gondelbanen, die makkelijk toegankelijk zijn voor kinderen!

Reden 3: een ideaal gezinsaanbod aan pistes

In de SkiWelt vind je 270 extreem brede en perfect geprepareerde pistekilometers. 88% daarvan is licht of middelzwaar en daarmee perfect voor jou en jouw kinderen: alle gezinsleden kunnen de piste kiezen die bij hun niveau past. Daarnaast zijn er drie Funparks, die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten, net als parcoursen met snelheidsmeters, Skimovie-trajecten, fotopoints en om de 3,5 pistekilometer één van de ruim 80 authentieke, door families gerunde berghutten om bij te komen of gezellig samen te eten. Ook zijn er tours zoals de SkiWelt Tour, om eens samen wat kilometers te maken. En dan zijn er ook nog speciale activiteiten voor kinderen zoals de Rabenrallye, de verhexter Kindergeburtstag (betoverde kinderverjaardag) of de Winternacht Hexerei.

Pistes voor iedereen. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH
Pistes voor iedereen. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH

Reden 4: veel aanbiedingen om de wintersportvakantie voor gezinnen betaalbaar te houden

Wintersport kan duur genoeg zijn als je met je gezin gaat. Daarom heeft de SkiWelt een aantal aanbiedingen om het betaalbaar te houden:

  • In het naseizoen (18 maart tot 10 april 2023) is de skipas voor kinderen t/m 15 jaar gratis, als jij als ouder een skipas voor minimaal drie dagen koopt.
  • Met de Jungfamilienkarte voor gezinnen met klein(e) kind(eren) t/m 3 jaar bespaar je, doordat de skipas afwisselend door beide ouders gebruikt kan worden. Je hoeft dus maar één skipas te kopen (voor een periode van 3 t/m 14 dagen) en je kunt allebei afwisselend voor je kind(eren) zorgen óf van de piste glijden.
  • Drie dagen skiën voor €45 per dag. In de SkiWelt Online Shop zijn 1977 van deze tickets te koop, dus ben er snel bij op 23 maart.
  • Vroegboekkorting tot eind februari. Koop uiterlijk eind februari een skipas in de SkiWelt Online Shop voor minstens drie dagen in de periode 18 maart tot 10 april en krijg 10% korting.
  • Blijf je langer dan 14 dagen? Kijk dan op de website van SkiWelt voor diverse voordelige gezinswinterkaarten.

Reden 5: skiën van zonsopgang tot zonsondergang

In Söll vind je van woensdag tot en met zaterdag het grootste nachtskigebied van Oostenrijk. Daarnaast kun je in Brixen en Westendorf vanaf eind januari elke donderdag vanaf 7.30 uur zonder extra kosten de berg op, waar je over 22 kilometers de zonsopgang tegemoet kunt skiën. Daarnaast blijven vanaf eind januari de liften overal in de SkiWelt aan het einde van de dag langer open. Zo is er genoeg tijd voor jou en jouw partner om op de ski’s te staan en kun je zonder problemen de verzorging van je kleine verdelen.

Skiën in de nacht. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH
Skiën in de nacht. Beeld: ©SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental Marketing GmbH

Reden 6: het Alpeniglu® dorp Hochbrixen, vol ijzige attracties

Uniek in de SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is dit dorp van ijs en sneeuw. Je vindt het bij het bergstation in Hochbrixen. Het bestaat uit 18 iglo’s, waaronder een iglo-kerk, een restaurant en een bar en is ook voor niet-skiërs gemakkelijk bereikbaar. Drink vrolijke, kleurrijke drankjes uit ijsglazen en ga daarna fonduën op de kristalheldere ijstafel. Of bezoek de tentoonstelling van prachtig verlichte ijssculpturen, de rondleiding zal ook zeker bij je kinderen in de smaak vallen. Avondje zonder kinderen gepland? Boek dan een overnachting in een romantische iglo!

Reden 7: sneeuw, muziek & waanzinnig veel plezier

De SkiWelt verzorgt ook nog een aantal evenementen in het voorjaar die leuk zijn om samen met je kinderen te bezoeken:

  • In de Hüttengaudi-weken (van 10 maart tot 2 april 2023) vind je in heel veel berghutten live muziek, van authentieke volksmuziek, DJ’s en electro, jazz en boogie tot en met rock en coole beats.
  • Daarnaast verzorgen de 22 professionele skischolen iedere dag van deze week een skiguiding-dag (met begeleiding) door de SkiWelt (aanmelding verplicht).
  • Van 24 t/m 26 maart is er ook nog het ‘Winterwoodstock der Blasmusik’-festival met 40 blaaskapellen en bands.
    Zijn je kinderen nog wat te klein voor dit soort vermaak? Dan kunnen je altijd nog een afdaling maken op één van de mooie rodelbanen van de SkiWelt!
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie