9 tips voor een geweldige wintersport in de Zillertal Arena!

gesponsord op 25 oktober 2023· geen reacties

Beeld: ©Zillertal Arena - Andre Schoenherr
Beeld: ©Zillertal Arena - Andre Schoenherr

De Zillertal Arena is ook deze winter weer veelzijdig en sneeuwzeker. Daar zorgen de 150 kilometers aan piste, de 52 moderne kabelbanen en liften, het skiën tot 2.500 meter hoogte voor. Maar het is ook een geweldige bestemming voor jouw familiewintersport. Daarvoor zijn grote kindergebieden met een aantal prachtige kinderpistes en oefenliften, speciale kinderrestaurants en talrijke kinderskischolen. Dit Oostenrijkse skigebied tussen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten tot Hochkrimml heeft de komende maanden echter nog een hele hoop andere activiteiten in petto voor een geweldige wintersportvakantie. In deze blog lichten we de negen leukste, gezelligste of bijzonderste uit!

1. Moonlight Skiing & Dinner op 25 januari, 22 februari & 25 maart 2024

Altijd al eens willen dineren bij zonsondergang óp een berg? Eerst zie je het zonlicht de berg in alle kleuren van de regenboog toveren, daarna mag de maan dit nog eens dunnetjes overdoen. De laatste gondel van de dag van de Königsleiten Dorfbahn brengt je waar je moet zijn. Je krijgt een viergangendiner geserveerd, een dj zorgt voor de verdere romantische omlijsting en de geweldige natuurlijke omgeving van Köningsleiten doet de rest. Vervolgens mag je ook nog eens onder het sterrenlicht afdalen. Magie gegarandeerd.

Beeld: ©Zillertal Arena
Beeld: ©Zillertal Arena

2. Good Morning Skiing - maart 2024

De andere kant van het spectrum; nu ben je de eerste op de piste! Alleen met de natuur, ongerepte pistes zover je ogen kunnen zien. Iedere donderdag en zondag van maart kun je al om 6.55 de berg op. Dan gaan de Karspitzbahn I + II (Zell), de Isskogelbahn (Gerlos) en de Dorfbahn I + II (Königsleiten) namelijk al open. En je hoeft niet je eigen ontbijt mee te nemen; een aantal hutten zijn dan geopend, zodat je goed voorzien kunt genieten van de pistes én de opkomende zon.

Beeld: ©Zillertal Arena
Beeld: ©Zillertal Arena

3. Ontdek de vele verschillende rodel- en snowtubingbanen van het Zillertal.

In Gerlosstein vind je op 1.650 meter hoogte de langste rodelbaan van de Zillertal Arena. De baan is 7 kilometer lang en verlicht tot 1.00 uur 's nachts - dus je kunt ook genieten van een gezellige stop in een van de authentieke herbergen langs de weg. Andere rodelbanen zijn te vinden in Gerlos, Wald, Königsleiten, Krimml en Hochkrimml. Snowtubing, waarbij je in een grote band van een geprepareerde piste afglijdt, kan ook in het skigebied Gerlosstein. Hier kun je gratis en zo vaak als je wilt genieten van dit fenomeen!

4. Go local tijdens het Lederhosen Wedel Weekend - 5 tot 7 april 2024

In april kun je niet alleen zonnig skiën in de Zillertal Arena, maar je kunt ook genieten van locals in prachtige lederhosen en dirndls. Tijdens het Lederhosen Wedel Weekend heerst er een geweldige sfeer in de vele hutten met live muziek en heerlijk eten. Een warming-up party op vrijdag en een Weißwurst ontbijt op zondag ronden het programma van het Lederhosen Wedel weekend af. Een groot feest voor alle liefhebbers van zonnig skiën en klederdracht!

Beeld: ©Zillertal Arena
Beeld: ©Zillertal Arena

5. Ontdek de vele bijzondere langlaufloipes van de Zillertal Arena

In de Zillertal Arena vind je talrijke loipes in de skioorden Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. De bijzonderste is echter de hoogteloipe in Hochkrimml. Op een romantische locatie op 1.640 m boven zeeniveau kun je direct vanuit je accommodatie beginnen met langlaufen en genieten van de prachtige natuur. In Gerlos kun je het winterlandschap zelfs 's nachts beleven, want 1,5 km van de loipe Schönachtal is van 17.00 - 22.00 uur verlicht!

6. Toon je afdaalskills en wordt Arena Champion

De SkiMovie-routes, Speed Check-routes en fotopunten van de Zillertal Arena worden samengevoegd tot één spannende uitdaging. Slaag jij erin om 6 van de 14 Arena Champions-stations te bezoeken (bestaande uit 5 SkiMovie-routes, 4 Speed Check-routes en 5 fotopunten, verspreid over het gehele skigebied)? Dan krijg jij een Champions Book. Dit digitale fotoalbum biedt prachtige herinneringen om mee naar huis te nemen. Het enige wat je moet doen is je skipasnummer registreren, waarna je je Photopoint snapshots, SkiMovies en Speed Checks kunt bekijken en je Champions Book downloaden.

Beeld: ©Zillertal Arena
Beeld: ©Zillertal Arena

7. Maak een fakkelwandeling naar de watervallen van Krimml

In december en maart kun je iedere woensdag een fakkelwandeling maken naar de mystieke en indrukwekkende Krimmler watervallen. Door het schijnsel van de fakkels worden de watervallen nóg mooier. En: bij de voet van de watervallen krijg je ook nog een drankje aangeboden door de lokale herbergiers.

8. Bekijk het winterlandschap ook eens op een andere manier

Een tip zónder ski’s of snowboard, maar een die je het landschap rustiger en van dichterbij laat zien. Pak eens een paardenslee, of maak een sneeuwschoenwandeling met een gids. Zo zie en leer je meer van de natuur en ontdek je dat er nog meer is om van te genieten in de Zillertal Arena!

9. Geniet van de capriolen van de beste skiërs tijdens de Arena Skishows

Elke zondag van eind december tot maart geeft het team van Michi’s Skischool een show weg op de ski-oefenweide in het centrum van Gerlos. De ski- en snowboardleraren tonen dan hun skills tijdens een fakkelafdaling, wig- en vlagformaties, sprongen en nog veel meer.

Beeld: ©Zillertal Arena
Beeld: ©Zillertal Arena

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie