Waarom maart zo'n topmaand is in Hochkönig

gesponsord op 16 februari 2022· geen reacties

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Nog op zoek naar een wintersportbestemming in maart? In deze maand staat een bezoek aan het Oostenrijkse Hochkönig traditiegetrouw in het teken van genieten. En dan hebben we het niet alleen over die perfect geprepareerde pistes rond Maria Alm, Dienten en Mühlbach. Want als de dagen weer langer worden, de zon sterker wordt en de temperaturen langzaam stijgen, verwent de skiregio haar bezoekers met bijzondere evenementen vol culinaire hoogstandjes. We zetten ze op een rij.

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Ski- en wijngenot

De ski- en wijngenietweek van 12 tot 19 maart 2022 is hét hoogtepunt van het jaar voor alle wijnliefhebbers. Sportieve fijnproevers kunnen dan in geselecteerde skihutten talrijke wijnen uit Oostenrijk leren kennen en daarbij passende regionale gerechten proeven. Een van de hoogtepunten van deze week is de ‘Gondel.Alm.Genuss’-diner op 18 maart met een 5-gangenmenu inclusief bijbehorende wijnen. De start is om 19.00 uur met een champagne-ontvangst bij het dalstation van de Natrunbahn in Maria Alm, waarna je plaats neemt in de gondel en bij elke ronde langs het bergstation wordt de volgende gang geserveerd. De kroon op de avond is het vliegende dessert met livemuziek in de Tom Almhütte.

De ski- en wijngenietweek vindt niet alleen plaats in Hochkönig, maar in de gehele Ski amadé; de overkoepelende skipasregio die goed is voor 760 pistekilometers en 270 liften! Er zijn in totaal 28 deelnemende skihutten om uit te kiezen, dus keuze genoeg. Proost!

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Skihüttenroas op de hoogste boerenmarkt van de Alpen

Tijdens de ski- en wijngenietweek vinden bij de skihutten van Ski amadé ook boerenmarkten plaats. Lokale boeren verkopen hun eigen boerderijproducten direct naast de piste. Pittig spek en kaas, verse donuts en dumplings of zelfgemaakte jam, gelei, sappen of thee kunnen worden geproefd terwijl je als het ware voorbijglijdt. Het ‘Skihüttenroas’ folklore-event op 13 maart, dat plaatsvindt als onderdeel van de boerenmarkt, is nu al legendarisch! Een dag vol live volksmuziek in de skihutten, bijgestaan door nostalgische skiërs in traditionele outfits, Schnalzergroepen met hun ritmische zwepen, alpenhoornblazers en fanfares, die tezamen een vermakelijke sfeer creëren met een knipoog naar het verleden.

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Alpiene bierbrouwfestival

Voor bierliefhebbers en fans van coole alpiene beats is het Alpine Craft Festival van 24 tot en met 26 maart 2022 een aanrader: hier beleef en proef je de diversiteit en vindingrijkheid van de meesterbrouwers in feestelijke sferen; zowel in het dal, op de berg en in de sneeuw. De ‘Beer & Dine’ gaat van start op 24 maart, waarbij ambachtelijke bieren van hippe brouwerijen worden geserveerd met regionale specialiteiten in geselecteerde Alpine Craft Hotels.
Op 25 maart vindt vervolgens bovenop de berg in de Tom Almhütte de ‘Alpine Craft Party Night’ plaats. Een avond met culinaire lounges van bergambachtslieden uit de regio, ambachtelijke biercabines en muzikale vibes door creatievelingen uit de bergen.
Op 26 maart zorgen tenslotte tal van ambachtelijke bierbrouwers samen met moderne berghutbands en -dj’s, alsmede kunstenaars en artiesten uit de Alpen met Walking Acts door het hele skigebied voor een festivalsfeer in de sneeuw: de grote finale van het seizoen!

© Hochkönig Bildbank
© Hochkönig Bildbank

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie