Winteravonturen voor elk: ontdek de schoonheid van de Ferienregion Fügen-Kaltenbach in het Zillertal

gesponsord op 14 november 2023· geen reacties

Beeld: ©Andi Frank
Beeld: ©Andi Frank

Welkom in de Ferienregion Fügen-Kaltenbach in het Zillertal, het eerste wintersportparadijs dat je tegenkomt als je vanaf de Inntal Autobahn het Zillertal inrijdt. Hier schittert de vakantieregio Fügen-Kaltenbach als een van de grootste parels in de Alpen. Met maar liefst 2,5 miljoen overnachtingen per jaar verspreid over twaalf schilderachtige dorpen, waaronder de trotse ‘hoofdsteden’ Fügen en Kaltenbach, belooft deze regio een onvergetelijke ervaring voor zowel zomer- als winterliefhebbers. Hier ontvouwt zich een wintersportparadijs met meer dan 110 pistekilometers en 49 liften, verdeeld over de skigebieden Hochzillertal-Hochfügen en Spieljoch, waar je je hart ophaalt tegen gezinsvriendelijke prijzen. Wat deze Erste FerienRegion echt uniek maakt, is niet alleen de adembenemende natuur en de uitstekende bereikbaarheid per trein, vliegtuig en auto, maar ook de culinaire hoogstandjes die je kunt ontdekken in luxe hutten zoals Kristallhütte en Wedelhütte. Bereid je voor op een onvergetelijke reis in het actiefste dal ter wereld, waar het hele jaar door avontuur wacht!

Beeld: ©Andi Frank
Beeld: ©Andi Frank

Dit is wintersport in de Ferienregion Fügen-Kaltenbach in het Zillertal

Ontdek de overweldigende diversiteit van de vakantieregio Fügen-Kaltenbach, waar maar liefst 112 kilometer aan ski-afdalingen zich uitstrekken over meerdere bergtoppen. Of je nu een beginnende skiër, een gevorderde expert of met het gezin op pad bent: het skigebied Hochzillertal-Hochfügen biedt voor ieder wat wils. Freestylers en freeriders vinden hier ook hun thuisbasis, met het indrukwekkende Betterpark Hochzillertal als het epicentrum van freestyle-activiteiten. Met een totale lengte van 320 meter, gelegen onder de uitgang van de achtpersoonsstoeltjeslift SchneeExpress, is dit snowpark de ideale plek om je freestylevaardigheden te verfijnen. De diverse parcoursen, waaronder de Beginner Line, Medium Line, Pro Line, Jib Line en XL Kicker Line, zorgen voor uitdagingen op elk niveau. Aan de andere kant staat Hochfügen bekend als een paradijs voor off-piste avonturiers, vooral de indrukwekkende Canyon of Joy op 2.000 meter hoogte. Met steile bergwanden aan beide zijden en een 500 meter lange off-piste kloof met diepe sneeuw en enkele kleine schansen, biedt dit gebied een uitdagend terrein voor de durfals onder ons. Als dat nog niet genoeg voor je is , dan biedt het Zillertal daarnaast een totaal van 544 pistekilometers verdeeld over vier grote skigebieden, waar je met de Superskipas van gebruik kunt maken.

Beeld: ©Andi Frank
Beeld: ©Andi Frank

Familieplezier op de Spieljoch: ook voor de kleintjes wordt goed gezorgd

De familieberg Spieljoch is de ideale bestemming voor kinderen en beginners, waar de overzichtelijke pistes en oefengebieden zelfs de kleinste beginnelingen snel tot ervaren piste-profs transformeren. Met de langste besneeuwde dalafdaling in het Zillertal, biedt Spieljoch optimale omstandigheden voor onvergetelijke skidagen met jouw gezin. In 2023 kreeg dit gebied de prestigieuze titel van 's werelds toonaangevende skigebied met 20 kilometer aan pistes van skiresort.de. Als je de winter liever op sledes dan op ski’s ervaren, is er een extra hoogtepunt op deze familieberg: een 5,5 kilometer lange rodelbaan van bergstation naar middenstation, gegarandeerd plezier voor jong en oud. Wil je daarnaast je vaardigheden op de lange lat(ten) verbeteren, dan vind je in de Erste FerienRegion ook een divers aanbod. Deskundige skileraren verzorgen niet alleen traditionele lessen, maar ook begeleide skitochten en freeride-cursussen voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten die nog te jong zijn voor winteravonturen, zorgen de kinderverzorgers van de gastenkinderkaart “Zwergerl Club” voor een zorgeloze tijd waar ze nieuwe vriendjes kunnen maken door samen te spelen en te ravotten.

Beeld: ©Andi Frank
Beeld: ©Andi Frank

Ook een bestemming voor liefhebbers van heerlijk eten

In Fügen-Kaltenbach draait het niet alleen om prachtige pistes en adembenemende panorama’s; culinaire liefhebbers worden hier ook op hun wenken bediend. Van internationaal bekroonde keukens tot traditionele Tiroolse herbergen, er is voor elke smaak een geschikt restaurant, herberg of berghut te vinden. De skigebieden zelf bieden ook een uitstekende keuken, met wereldberoemde hutten zoals de Wedelhütte, Kristallhütte, Mountain View en 8er-Alm in Hochzillertal-Hochfügen. Op Spieljoch is de Mountain Loft van de met een toque bekroonde chef-kok Gianpaolo Pacchiele een aanrader voor heerlijke Italiaanse menu’s.

Beeld: ©Andi Frank
Beeld: ©Andi Frank

Gegarandeerd plezier naast de pistes van Fügen-Kaltenbach

Naast perfect geprepareerde pistes biedt Fügen-Kaltenbach in het Zillertal ook een scala aan activiteiten buiten de pistes. Winterwandelingen, vijf rodelbanen en indoor plezier in KABOOOM in Kaltenbach en het klimcentrum in Aschau zijn slechts enkele opties. Voor de broodnodige ontspanning na een dag skiën, biedt de Erlebnistherme Zillertal in Fügen volwassenen de mogelijkheid om tot rust te komen, terwijl kinderen zich vermaken in hun eigen zwembad of avonturengebied. Adrenalinejunkies kunnen zich uitleven op de tijdglijbaan en de bandenglijbaan voor extra plezier! Dit zijn daarnaast de belangrijkste evenementen (meer vind je op hun website) in de Erste Ferien Region voor deze winter.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie