Live: dump in het sneeuwarme Hochkönig

WouterVdB op 13 maart 2024· 4 reacties

Poeder in Hochkönig
Poeder in Hochkönig

Een vakantie in Hochkönig die begon met zware slush en zomerse temperaturen is op 48 uur tijd omgeslagen in een winters sprookjeslandschap. Deze week voor ons geen heftige après-ski’s, wel een ontspannend verblijf in het rustige Mühlbach am Hochkönig.

Verrassende dump

Na een dag van zware slush was het een verontrustend beeld bij het ontwaken: regen in het dorp. Tegen de tijd dat het ontbijt genuttigd was, waren deze grauwe regendruppels gelukkig getransformeerd naar vallende sneeuwvlokken. De sneeuwgrens was duidelijk zichtbaar net boven Mühlbach dorp. Een beetje verder was het enthousiasme bij een ondergesneeuwd dalstation van de Karbachalm-gondelbaan groot. Bij elke meter in de lift veranderde het eerst zo bruine landschap in een fabelachtig winterwonderland.

De sneeuwval boven op de berg, tussen 1400-1900 meter, hield gedurende de hele dag aan in Mühlbach en Dienten. Aan de kant van Maria-Alm, verderop in Zell Am See eveneens, was de sneeuwval eerder matig. De temperaturen waren hier net niet laag genoeg om slush te voorkomen. Echter was het hogerop in Mühlbach smullen van onverspoorde poeder in deze rustige periode van het seizoen.

Zon breekt door in namiddag

Na een voormiddag van puur genot in de verse sneeuw is de menukaart van de Zachhofalm een ware aanrader om fysiek bij te tanken. De flank naast de zwarte 13a is een mini poederparadijsje op zich: net niet té steil, onaangespoord en recht eindigend op deze hut. Wie verder afzakte naar beneden voelde vanaf de middag de sneeuw aanzienlijk zwaarder worden en ook behoorlijk stremmend. Het doorbrekende zonnetje had hier uiteraard zijn aandeel in, maar was in deze eerder koude dag zeker welkom. Dankzij de verse sneeuwval was de verbinding naar Maria-Alm weer geopend, al raad ik iedereen deze periode aan om te vertoeven rond Mühlbach/Dienten omdat de sneeuw hier simpelweg van betere kwaliteit is.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Jaja maak ons maar weer jaloers 🙂

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

De winter schuift naar achteren, naar na de vakantie weken.

Vandaag is het wel triest met de pistes, Maria Alm bijna alles dicht, Sinalco vandaag voor het laatst dus geen verbinding meer met Maria Alm vanuit Dienten/Mulbach. Ben benieuwd hoelang ze het nog redden met Burglalm en Gabuhel abfahrt onderin.

Dienten Die Alte schule

Goedemorgen,
Leuk stuk om te lezen,want wij waren afgelopen week ook in het skigebied Hochkonig (Dienten).
Disnsdag was idd een mooie dag,verse sneeuw met mooie pistes.
Al met al viel het niet tegen afgelopen week.

peet3972
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie