Samen met Kristy en Arjen ben ik in Innsbruck om te genieten van zowel een citytrip als een wintersportvakantie. Met de Ski + Citypas hebben we namelijk toegang gekregen tot 13 skigebieden én alle hoogtepunten van de stad Innsbruck.

Slecht weer, dus even de stad in

Bij aankomst blijkt het ontzettend hard te sneeuwen. Zo hard, dat ook een aantal skiliften zijn uitgezet. We stellen het skiën daarom maar even uit en gaan op Citytrip! We bezoeken het beroemde Gouden dak (dat niet van goud blijkt te zijn), de stadstoren en de Hofkirche. En op een later moment gaan we ook nog even langs bij de olympische springschans om de diepte in te kijken waar ieder jaar de malloten van de Vierschansentournee professioneel in duiken.

Als het even opklaart: op naar de Patscherkofel

In de middag wordt het weer iets minder erbarmelijk en besluiten we om toch maar ons geluk op de pistes rond Innsbruck te gaan zoeken. We kleden ons om en stappen op 2 minuten van ons hotel in de bus, met skischoenen aan en de latten op de rug. We gaan op weg naar de Patscherkofel met zijn olympische afdaling van 7km lang. Dit skigebied is verder niet zo heel groot, maar omdat je veel keuzes kunt maken en afslagen kunt nemen tijdens de afdaling, biedt het gebied toch veel afwisseling. Je hebt altijd het gevoel dat je iedere keer weer een andere afdaling aan het maken bent. Beneden valt op dat het gebied ideaal is voor beginnende skiërs (al dan niet kinderen). Er is een groot kinderland waar de kleinsten hun eerste meters op de latten kunnen maken. Iets hoger is een slalompiste en er is een liftje naar een oefenhelling waar je, ook als je al een stuk ouder bent, het skiën onder de knie kunt krijgen.

Dag 2: de Mutterralm onder een strakblauwe hemel en met verse sneeuw

Omdat het na twee dagen bijna non-stop sneeuwen eindelijk is opgeklaard, zijn de condities geweldig. De Muttereralm is een klein, maar gezellig skigebied met 14km aan pistes. Hier vind je voornamelijk veel families uit de omgeving die hun kinderen de liefde voor de wintersport bij aan het brengen zijn. Dat is niet onlogisch, omdat er ook echt heel veel ruimte is om te oefenen in dit overzichtelijke familiegebied.

De favoriet van de dag: Axamer Lizum

Zowel Kristy als Arjen (en ikzelf trouwens ook) zijn heel erg onder de indruk van dit skigebied. Niet alleen doordat het veel locals trekt en daardoor een lekker ontspannen sfeertje heeft, maar ook qua uitzichten word je hier getrakteerd: de rauwe bergtoppen hebben wel iets weg van de Dolomieten. Maar er is vooral veel variatie in de 40km aan pistes en als het goed gesneeuwd heeft (zoals nu), is ook de off-piste een feestje. Je vindt er compleet ongeprepareerde buckelpistes, pistes met olympische historie en Arjen laat ons ook nog wat bijzondere routes zien door het gebied zien. Als klap op de vuurpijl heeft Axamer Lizum ook nog eens een kenmerkend, iconisch treintje wat je helemaal omhoog brengt en vrolijke twinkelingen bij mijn reisgenoten op het gezicht tovert.

En 's avonds weer genieten van alles wat de stad te bieden heeft

Het mooie van de Sky+Citypas is dat je 's avonds weer te goed kunt doen aan alles wat een stad zo mooi (of handig) maakt. We gaan bijvoorbeeld iets drinken in de 360bar, waar je een geweldig uitzicht hebt over de feeëriek verlichte stad en de omliggende bergen en hebben iedere avond de keuze uit een gewelidg aanbod aan hele goeie restaurants!

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Gaat het treintje in Axamer Lizum nog nu de nieuwe Hoadlbahn is gerealiseerd?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie