Drukte voorjaarsvakantie Söll / Brixen

Dit onderwerp gaat over de bestemming SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Na een paar jaar Zillertal zoeken we voor onze volgende wintersportvakantie een ander gebied. Hoe druk is het hier in de voorjaarsvakantie?
Kinderen zitten nog op skiles, dus we moeten op een vaste tijd klaar voor de les staan. Extreme rijen voor een gondel en overvolle skibussen zitten we dus niet echt op te wachten… We zijn geen mega apres-ski mensen. Ergens een x drankje en meer ook echt niet.
Hoe is Söll? Of Brixen? Andere tips zijn ook welkom!
Alvast bedankt

Wel druk, maar meerdere dorpen met gondel zodat niet iedereen in dezelfde gondel moet.
Echt lang wachten hoef je nergens.

Soll is wat leuker dan Brixen, maar de ligging van Brixen is wel mooi. Makkelijk naar westendorf EN makkelijk naar de Hohe Salve.

Totales Vollidiot

Skiwelt is vrij druk, maar de liften zijn er ook op gebouwd dus in principe nergens extreem lang wachten. Zeker niet in Söll waar een hypermoderne snelle 10 persoonsgondel gaat. Brixen heeft nog een 6-persoons oudere gondel.

Skischool bij Brixen zit direct bovenaan de lift, dat is als je net voor de les naar boven gaat even druk. Ga je een half uurtje eerder is er weinig aan de hand en boven verspreid het zich prima.

Söll is bovenaan ook wat drukker, maar ook allemaal geen probleem.

Voor beide geldt in mijn beleving als je het Zillertal geen probleem vond (even afhankelijk van waar je precies heen ging) dat Skiwelt ook prima is.

Voor echte apres ski kun je eigenlijk hooguit in Westendorf terecht; een drankje kan overal wel. Al is er in Brixen onderaan weinig te beleven met slechts 1 (rustige) apres ski tent.

We zijn de afgelopen 2 jaar met kinderen naar Skiwelt geweest. In 2023 naar Brixen, in 2024 naar Soll. Het klopt wat hierboven is geschreven, er is voldoende animo maar nergens enorm druk. In Brixen namen we de lift om 9.15 uur zodat we 9.30 uur boven waren. Door de 6 persoons gondel lijkt het druk en chaotisch maar het loopt heel vlot door. De gondels worden met hulp van de medewerkers vlot en ontspannen gevuld. Meestal nam het 5-10 minuten voordat we in de gondel zaten. In Soll heeft de lift met een 10-persoonsgondel een grotere capaciteit. We namen ook hier om 9.15 uur de gondel en de wachttijd was max 0-5 minuten. Meestal kon je in de 3e of 4e gondel instappen. Vanwege een dag met regen tot 1500 mtr. Zijn we ook een keer om 9.40 uur met de lift omhoog gegaan. Waren nog ruim voor 10 uur boven. Al met al heel gemoedelijk. Beide momenten waren tijdens de voorjaarsvakantie van regio noord, in die week was er weinig vakantie in de Duitse deelstaten. Afhankelijk van het skiniveau van de kinderen vonden we Brixen handiger liggen dan Soll. Je hebt rondom Brixen met blauwe en lichtrode pistes. Vanuit Soll moet je via de zonkant (Hopfgarten) of via een drukkere rode richting Brixen. Mede door de hoge temperaturen en de daardoor zwaardere ski omstandigheden ervaarden we Soll als meer geïsoleerd. De skiklassen mochten pas op dag 3 verder het gebied in. Dag 1 en 2 moesten ze in de omgeving van Soll blijven. Vanuit Brixen gaat de skischool veel meer tochten maken door het gebied (en daar genoten onze kinderen het meest van). Brixen heeft hierom meer onze voorkeur. Beide skischolen waren prettig en vriendelijk, waarbij Soll voor 5 dagen les met lunch (fors) duurder was dan de skischool van Brixen.

Ik kan idd de positieve dingen over de ‘groene’ skischool in Brixen en hoe ze lekker op pad gaan met de kids. Dus als dat een overweging is zit je prima.

Heel erg behulpzame reacties. Enorm bedankt!

Plaats een reactie