Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: een schitterende skidag op de Kaunertaler Gletscher

Henri op 27 april 2023· 8 reacties

Topcondities op de Kaunertaler Gletscher
Topcondities op de Kaunertaler Gletscher

Gisteren was ik een dag op pad in het skigebied Kaunertaler Gletscher, een van de vijf skibare gletsjergebieden van Tirol. Voor deze tijd van het jaar trof ik waanzinnige condities aan. Misschien was het wel een van mijn beste skidagen van het seizoen, en dat terwijl het al eind april is!

Koud en verse sneeuw

Terwijl de lente in de dalen terugkeert, heeft de vrij koude aprilmaand in combinatie met wat verse sneeuw ervoor gezorgd dat het hier in het hooggebergte nog diepwinters is. De condities zijn nog gewoon hartstikke goed! In de ochtend trof ik strakke pistes aan met een vers laagje poedersneeuw erop. Op de noordhellingen boven 2800 meter lag er off-piste zelfs nog een flink pak koude poedersneeuw! De pistes bleven ondanks de zonnige omstandigheden de hele dag goed, wat ook te danken is aan de uitstekende pistepreparatie. Terwijl sommige skigebieden (met name in het voorjaar) problemen hebben met het straktrekken van de pistes, laat de Kaunertaler Gletscher keer op keer zien dat het heer en meester is in de pistepreparatie. Tel daarbij op dat het hier in het voorjaar eigenlijk altijd heerlijk rustig is en je hebt een fantastische skidag, zelfs tot in de meivakantie.

Wegebbende motivatie

Dat het zo rustig is komt natuurlijk omdat veel mensen niet meer aan wintersport denken. Met de terugkerende lente in het Inntal merk ik ook bij mezelf dat de motivatie voor een skidag steeds kleiner wordt. Toch ervaar ik ook keer op keer dat de skidagen in april nooit teleurstellen. Met een beetje goede timing kun je zelfs nog volop poedersneeuw en strakke winterse pistes vinden, zoals vandaag. In de afgelopen jaren valt het me op dat ik deze periode van het jaar beter vind dan menig skidag in de herfst en voorwinter, waar het aanzienlijk drukker is, het sneeuwdek dun en de dagen kort.

null

Het skiseizoen gaat door!

Hier in het Kaunertal kun je bijna nog een maand skiën. Het skiseizoen gaat hier nog door tot en met 21 mei. Enkele andere gebieden blijven zelfs nog langer open, check hier een overzicht van alle sluitingsdata. Het skiseizoen is dus nog lang niet voorbij!

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Daar ben ik in januari een keer compleet weggewaaid en bevroren. Dat zal nu vast veel beter zijn.

Aftellen maar!

Heerlijk zo’n dag! Helaas is het seizoen voor mij al over. Heb toch ook nog wat vakantiedagen nodig voor de zomer 😁

Fantastisch! Wat een beelden

Gang is alles

Heerlijk! Ik ga er nog heen in mei! Momenteel is de Mölltaler Gletscher ook zeer de moeite waard. Op en buiten de pistes!
Nog nooit zo laat op wintersport geweest maar t bevalt me erg goed. Rustig, mooi weer over het algemeen.

Prachtige platen Henri. Moest ik in Innsbruck wonen, mijn motivatie om op de latten te staan zou altijd hoog blijven, zeker met zulke prachtige condities op de gletschers. Beste condities sedert vele jaren voor eind april.

null

Gisteren en vandaag op de Stubaier Gletscher geskied. Fantastische omstandigheden. De foto is van gisteren. Vandaag was het half bewolkt.

Eat, sleep, ski

Het was inderdaad fantastisch weer!

Bij de afsluiting van Ischgl. Helaas vandaag minder met sneeuw en regen, maar gisteren een heerlijke skidag gehad

null

Plaats een reactie