Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: goede pistecondities in Kitzbühel - Kirchberg

Henri op 17 februari 2023· 5 reacties

null

De carnavalsvakantie staat op het punt van beginnen en dus was ik benieuwd hoe de pistes erbij liggen na de zonnige en droge periode van de afgelopen twee weken. Om de pistecondities te testen ben ik in de trein naar Kitzbühel gestapt. Zoals ik al in het videoweerbericht zei, ik kan niet anders zeggen dat ik positief verrast werd!

Soms wat zachte en harde pistes

Tijdens mijn rit door het Inntal leek het eerder lente dan winter, maar vanaf het Brixental ligt er ook in het dal weer wat sneeuw. Veel is het niet, maar het oogt in ieder geval winters. De lage zuidhellingen zijn inmiddels wel weer groen. Als opstapplaats gebruikte ik de Hahnenkammbahn. Het treinstation Kitzbühel Hahnenkamm ligt namelijk direct naast het dalstation van de gondel, een betere aansluiting met het openbaar vervoer is niet mogelijk! Ook boven op de Hahnenkamm merkte ik dat het sneeuwdek naast de pistes niet echt dik is, maar ondanks de droge en warme periode lagen de pistes er gewoon goed bij. Overal ligt sowieso een degelijke laag kunstsneeuw, waardoor je je echt geen zorgen hoeft te maken.

Als kleine kanttekening moet ik er wel bijzeggen dat op de zonnige hellingen de sneeuw gedurende de dag al wat zachter werd. Hier ontstonden dan ook enkele buckels, maar het viel allemaal reuze mee. Op de schaduwhellingen trof ik soms wat harde en ijzige stukken aan, maar met goed geslepen wintersportmateriaal is dit eigenlijk geen probleem. Zorg er wel voor dat je, zeker met deze harde condities, altijd je snelheid onder controle houdt, want ik zag de traumahelikopter in enkele uren tijd meerdere keren landen om wintersporters op te pikken.


Op zoek naar de rust

Omdat meerdere landen (waaronder Oostenrijk) deze week vakantie hadden, was het in het kerngebied rondom de Hahnenkamm, Steinbergkogel en Kirchberg zoals verwacht redelijk druk. Toch vond ik het eigenlijk behoorlijk meevallen met de drukte. Van tevoren ging ik uit van langere liftrijen en volle pistes, maar gelukkig kan het moderne liftnetwerk de drukte prima aan en ook op de pistes heb je nog genoeg ruimte. Bij de drukkere liften heb ik niet langer moeten wachten dan 1 à 2 minuten.

Met een beetje zoeken kun je zelfs nog echte rustige hoekjes vinden. Mijn tip voor de komende weken in het hoogseizoen: wijk af van de massa en zoek de rustige hoekjes op, zoals bij de Brunn, Hieslegg en Hochsaukaser stoeltjesliften. Bij de Silberstube stoeltjeslift trof ik zelfs om 13u nog stukjes vers geprepareerde piste aan! Deze stoeltjesliften (m.u.v. Brunn) zijn allemaal wat trager, maar daardoor blijft het hier gedurende de dag een stuk rustiger!

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Ben je ook aan de kant van Jochberg en Pass Thurn geweest? Zo ja, hoe is t daar nu?

@SuzannaE nee, daar ben ik deze keer niet geweest.

Nog een tip;
Doe gewoon eens de afdaling naar Aschau. Heerlijk rustig en een gave afdaling.

Daar pak je de bus terug naar Kirchberg.

Totales Vollidiot

Brunn is trouwens echt niet rustig Henri. Die rode is helemaal het einde, de zwarte is een echte zwarte gave piste en dat weten erg veel mensen. Bovendien kun je via de Brunn naar Pengelstein (en de andere kant op) zonder dat gat bij de Silberstube lift (wat vaak dramatisch is) door te moeten.

Hochsaukaser en Hieslegg zijn idd lekker afgelegen en rustig. Als die zwarte niet besneeuwde variant van de Maierl open is is dat ook een superrustige optie.

Totales Vollidiot

Goed om weten, bedankt voor de update! Als je daar deze week op weekdagen een monoskiër tegenkomt, 't zal ik wellicht zijn 😁

In de weekends skiën we op rustiger plekken.

One ski, more fun.

Plaats een reactie