Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Overnachten in een gondel in Engelberg

Roel op 16 juni 2021· 1 reactie

Tiny house gondel in Engelberg (foto: [littlecity.ch](https://littlecity.ch/tiny-house-gondel/)
Tiny house gondel in Engelberg (foto: littlecity.ch

In het Zwitserse Engelberg kan deze zomer overnacht worden in een gondel van de oude kabinebaan Engelberg-Ristis. De gondel is omgebouwd tot tiny house en biedt ruimte voor twee personen.

Gekocht voor CHF 4.500

Het idee komt van het echtpaar Adrian en Valeria Rüedi. In 2018 kochten ze de oude gondel voor CHF 4.500,- waarna ze hem ombouwden en met een helikopter boven in het skigebied Brunni hebben neergezet, vlak boven een spectaculaire afgrond. De gondel kan worden bereikt met de Ristis-Brunni stoeltjeslift waarna het nog 20 minuten lopen is.


foto: [littlecity.ch](https://littlecity.ch/tiny-house-gondel/)
foto: littlecity.ch

Faciliteiten

In de gondel is een biologisch toilet aanwezig en er douchen kan in Berglodge Ristis. Het avondeten kan vooraf besteld worden en worden meegenomen naar de gondel, maar er kan ook in de Brunnihütte gegeten worden. In de ochtend is er de mogelijkheid het ontbijt te laten bezorgen. Je moet wel uiterlijk om 15.40 uur de lift vanuit Engelberg omhoog nemen om bij de accommodatie te kunnen geraken. Een overnachting kost CHF 490.- tot CHF 510.- per nacht, inclusief lift, ontbijt en drankjes uit de minibar. Lees hier voor meer informatie.

Een prijzig, maar leuk initiatief! Heeft iemand van jullie ooit zoiets gedaan?

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Ziet er gaaf uit, maar ben bang dat ik zelf geen oog dicht zou doen wetende dat ie op de punt van een rots staat vlak naast de afgrond. Mag hopen dat ie goed verankerd zit, maar zelfs dan slaap ik toch liever in een ‘gewone’ Tiroler appartement of huis.

Plaats een reactie