Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Val Thorens stelt opening uit wegens hoge temperaturen en sneeuwgebrek

Rogier op 13 november 2022· 4 reacties

Webcam van vandaag in Val Thorens
Webcam van vandaag in Val Thorens

Val Thorens heeft vandaag bekend gemaakt niet te kunnen openen op 19 november. Het warme najaarsweers zonder sneeuwval heeft ervoor gezorgd dat er niet genoeg sneeuw rondom het dorp (2300m) ligt. De warmte maakt ook dat de sneeuwkanonnen niet genoeg sneeuw hebben kunnen maken. Voor komende week lijkt er niet (genoeg) verandering in het weertype te komen. Dus stelt Val Thorens de opening een week uit.

Wel sneeuw op hoogte

In het persbericht geeft val Thorens aan dat er “op hoogte” wel genoeg sneeuw ligt, maar dat er momenteel niet naar het dorp terug geskied kan worden. Dit maakt het skiën in dit gebied dus feitelijk onmogelijk. Val Thorens zegt vol vertrouwen te zijn om het gebied een week later, op 26 november, te kunnen openen.

Al skipassen gekocht?

Alle eerder via ‘Val Thorens Reservation’ gekochte skipassen en accommodaties voor La Grande Première op 19 & 20 november worden terugbetaald. Val Thorens verzoekt klanten contact op te nemen met hun accommodatieverschaffer of met Val Thorens Reservation.

Gerelateerde weblogs

Betonharde pistes na regen, wanneer worden deze weer skibaar?
op 23 januari 2024

Een terugkerend beeld in de reisverslagen van de afgelopen dagen. Perfecte pistes op hoogte en zeker later in de middag betonharde pistes lager in het dal.

Tignes en Val Thorens openen dankzij vele sneeuw een week eerder
op 10 november 2023

Dankzij de enorme sneeuwval in de Alpen kunnen Val Thorens en Tignes een week eerder dan gepland hun liftpoortjes openen.

Goede condities voor opening Val Thorens
op 22 november 2022

De opening van Val Thorens is natuurlijk een week uitgesteld. Maar nu is er geen twijfel meer mogelijk. De condities in dit Franse gebied zijn goed!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Nou, een weekje later klinkt toch niet als zo’n ramp? Ik zit eraan te denken om medio december in een hoog gebied (>2000m) te gaan skiën. Ben benieuwd of dat een beetje gaat lukken!

Gelukkig ga ik deze week naar Sölden 😊

Val Thorens begint opnieuw af te tellen , nog 10 d , zouden ze pas op 3 december open gaan

Val Thorens begint opnieuw af te tellen , nog 10 d , zouden ze pas op 3 december open gaan , toch maar houden op 26 november 🤣🤣🤣😊❄️

Pieter230976 op 16 nov 2022 18:49

Plaats een reactie