Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Live: super seizoenseinde in Alpe d'Huez

WouterVdB op 12 april 2023· geen reacties

Marmotte 1 - Alpe d'Huez
Marmotte 1 - Alpe d'Huez

Het skiseizoen loopt in de meeste gebieden op zijn laatste benen, wat betekent: een rustige en gelaten sfeer in de dorpen, alles gaat wat meer op zijn gemak. Traditiegetrouw organiseren ik voor mijn vrienden, in samenwerking met Totally, een stevige shortski om het seizoen feestelijk af te sluiten. Dit jaar ging deze reis - gedoopt: Meltdown - naar het zonovergoten Alpe d’Huez.

Voorjaarsskiën volgens het boekje

Wie de hogere pistes opzocht, had heel de dag door prima condities. Het bovenste stuk van de zwarte Sarenne (3330m) lag er uitstekend bij, net als de blauwe Cristallière aan de Herpie zetellift. Wie de volledige Sarenne afdaalde - een piste van 16km - skiede na twaalf uur op het onderste deel recht de papsneeuw in. In dit opzicht waren het onder de 2000m typische paascondities: beenharde opgevrozen corduroy in de ochtend en pap in de namiddag.

Die paascondities vind ik geweldig; vroeg uit de veren om met een paar slalomlatten heerlijk die corduroy af te knallen. Daarna een late lunch gecombineerd met een zonnig aperitief om daarna nog over enkele slushy pistes tot aan het après-ski terras af te dalen. De rode piste aan de Fontfroide met het zonneterras leent zich hier perfect voor, al zag je met de dag onderaan de piste de sneeuw bruiner en bruiner worden. Ter hoogte van het dorpscentrum (1860m) begint het sneeuwdek wel erg dun te worden, in de namiddag was het eerder waterskiën.

Tot volgend seizoen!

De sfeer op de après-ski’s tijdens deze Meltdown-shortski’s is puur genieten. Uitgelatenheid, ambiance en enthousiasme op een zonovergoten terras; meer is er niet nodig om dit seizoen onvergetelijk af te sluiten. Bedankt voor de vele leuke reacties en interessante discussies op de artikels. Het is een ware eer om voor zo’n gepassioneerd lezerspubliek te mogen schrijven. Tot volgend seizoen!

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie