Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Chamonix investeert 200 miljoen euro extra

Rogier op 11 december 2023· 1 reactie

De indrukwekkende Aiguille du Midi lift boven Chamonix
De indrukwekkende Aiguille du Midi lift boven Chamonix

Op woensdag 6 december heeft de gemeenteraad van Chamonix een wijziging goedgekeurd in het langlopende contract met de Compagnie du Mont-Blanc. De organisatie die verantwoordelijk is voor de skiliften in Chamonix heeft beloofd om de komende jaren 200 miljoen extra te investeren om de verouderde liften en skigebieden te moderniseren.

Hele grote bedragen

Tijdens de gemeenteraadsvergadering ging het over grote bedragen, zo was in de Dauphiné te lezen. Het contract tussen Chamonix en de Compagnie du Mont-Blanc (de op één na grootste Franse exploitant van skiliften) is op verschillende punten aangepast. De belangrijkste reden voor de wijziging is de reconstructie van Les Grands Montets, waar de belangrijkste lift in 2018 is afgebrand.

null

In totaal 742 miljoen

Compagnie du Mont-Blanc (CMB) gaat zich nu verbinden om 200 miljoen euro extra te investeren tot het einde van het contract in 2053. In totaal zal men dan 742 miljoen euro hebben uitgegeven om de skigebieden in de Chamonix-vallei verder te moderniseren. Dit is wel een risico, omdat de periode waarin CMB winst kan maken, korter wordt in het contract.

Reconstrucie van Les Grands Montents

De investeringen zijn nodig voor de reconstructie van Les Grands Montets, waarvan de kosten nu worden geschat op 149,5 miljoen euro, en voor andere essentiële investeringen in de vallei. Deze staat erom bekend vrij veel verouderde liften in gebruik te hebben. De komende vijf jaar zal er al 200 miljoen worden uitgegeven.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Mocht een keer tijd worden! Ik was er in 2015 op wintersport en vond het toen allemaal al oud en vergane glorie.

🏂

Plaats een reactie