Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Hochfügen opent pistes dankzij dik pak natuursneeuw

Rogier op 06 november 2021· 3 reacties

Op de webcam zijn de goede condities te zien!
Op de webcam zijn de goede condities te zien!

Heerlijk nieuws uit Oostenrijk vandaag: met 75 centimeter sneeuw is het vanaf vandaag mogelijk om elk weekend als in Hochfügen te skiën. De officiële opening stond gepland op 4 december, maar met de flinke dump van afgelopen week kan het bovenste deel van het skigebied nu al open. Dat was gisteren trouwens ook al te zien toen ze de pistes aan het prepareren waren!

Alleen in het weekend open

In totaal zullen er zo’n 7 kilometer aan pistes open zijn. De liften 8er Jet & 6er Waidoffen zullen draaien. Voor nu is het gebied wel alleen in het weekend geopend voor wintersporters. Over een maand zal het skigebied elke dag openen. Maar het is geweldig nieuws dat er nu al zoveel sneeuw ligt dat het gebied al open kan! Zoals op de webcam te zien liggen de pistes er ook echt geweldig goed bij!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Super. Dat maakt m’n tripje naar het Zillertal volgende week al wat interessanter! Iemand een idee of een skipas van Hintertux nu ook al geldig is in Hochfugen?

Solden heeft ook de eerste pistes (23 & 24) buiten de gletsjer geopend. Zou me gezien de drukte op de webcams en de voorbereidingen niet verbazen als ze op korte termijn ook de giggijoch willen open.

Super. Dat maakt m’n tripje naar het Zillertal volgende week al wat interessanter! Iemand een idee of een skipas van Hintertux nu ook al geldig is in Hochfugen?

Arnh op 06 nov 2021 10:33

De skipas is geldig voor het gehele gebied, dus ook voor alle dorpen en alle pistes!
Zell, gerlos, Fugen, noem maar op, incl trein en bussen.
Zillertaler superpas, kom er nu al wat jaren en ben nog niet uitgekeken daar!

Neerslag maakt niet gelukkig, gelukkig maken ze sneeuw...

Plaats een reactie