Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Klimaatactivisten blokkeren toegangsweg van Ischgl

Edo op 04 januari 2024· 7 reacties

Beeld: Letzte Generation AT
Beeld: Letzte Generation AT

Alle wintersporters die donderdagochtend naar het Oostenrijkse Ischgl reisden, moesten 's ochtends geduld hebben. De klimaatactivisten van de zogenaamde ‘Letzte Generation AT’ blokkeerden de Silvrettastraße in het populaire skidorp in Tirol en legden het verkeer lam. De activisten richtten hun kritiek aan de regering.

Klimaatcatastrofe

Met deze actie wilden de klimaatactivisten de urgentie van de klimaatcatastrofe benadrukken en melden “dat onmiddellijke actie nodig is om wintersportactiviteiten zoals skiën in de komende jaren te behouden”, aldus de klimaatactivisten volgens MeinBezirk.
Als onderdeel van hun protest verwezen de zelfbenoemde klimaatredders naar de nieuwjaarstoespraak van bondspresident Alexander Van der Bellen. Klimaatbescherming moet serieuzer worden genomen om het toerisme in Tirol, dat sterk afhankelijk is van de skigebieden, te redden. Uiteindelijk moest de politie het protest opbreken, waarna de weg werd vrijgegeven en Ischgl weer toegankelijk werd.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

"Om wintersportactiviteiten zoals skiën in de komende jaren te behouden”, dat is tenminste wel een verfrissende doelstelling.

Drammende kleuters die hun zin niet krijgen.

De doelen sta ik best achter. De manier waarop tart iedere vorm van tolerantie.

Totales Vollidiot

Waar zijn de sneeuwschuivers als je ze nodig hebt (gekheid natuurlijk).
Mensen mogen allerlei idealen hebben maar dit is niet de manier om de medemens te bewegen in de richting die je voor ogen hebt. Dit wekt slechts agressie op en daarvan wordt echt niemand beter, ook het klimaat niet.

Zachtjes aan de kant duwen :-)

De lokale politie kan natuurlijk het sneeuwkanon inzetten ;)

Nog even en je hebt ipv sneeuwkettingen handboeien nodig in de auto. Met een paar man deze idioten oprapen en vastzetten waar ze niemand tot last zijn.

wow, behoorlijk pijnlijk om de reacties hier te lezen. An inconvenient truth noemen we dat. Pijnlijk he, zo gewezen worden op een nijpend probleem. Als de noodzakelijke maatregelen uitblijven, rest er misschien niets anders dan - ocharme zeg - een weg blokkeren. Niet wenen als er binnen pakweg 30 jaar nog onvoldoende sneeuw ligt en iedereen het ‘hogerop’ moet zoeken. Fijn vooruitzicht he: met zijn allen op een kluitje op 2000 meter hoogte. Begin maar al te sparen voor je toekomstige reis.