Hoe Oostenrijkse zender streamen?

Hi allemaal,

Wintersport staat voor mij gelijk aan hele warme herinneringen. Als gezin deden wij dit ieder jaar, waardoor dit echt als mijn tweede thuis voelt. De winters staan voor mij daar gelijk aan en ik teer dan ook heel erg op dat gevoel.

Wat voor mij echt ultiem voorpret is, zijn de webcambeelden vanuit de Alpen.
Ik bedoel hier eigenlijk mee, wat je ‘s ochtends altijd aanzet in je (hotel)kamer als je nog wat wakker wordt en je klaarmaakt voor het ontbijt. De besneeuwde beelden in combinatie met die muziek, zou dit zo graag thuis ook willen zien! En dan bedoel ik niet de Belgische variant of gewoon webcambeelden opzoeken, maar echt gewoon de authentieke uitzending van Oostenrijk zelf.

Is er een manier om die zender(s) te zien vanuit thuis? Weet iemand hoe deze ochtendprogramma’s heten of heeft iemand een manier gevonden om dit thuis live mee te kijken? 😬

He!

Ik snap je helemaal, ik geniet ook altijd enorm van die beelden! Zelf kijk ik altijd de youtube livestream van ‘austria tv’ :

Afgelopen winter was er ook een livestream ‘ski tv’, waarbij webcambeelden uit alle skigebieden voorbij kwamen (dus ook uit italie, frankrijk, duitsland, tsjechie, spanje, etc.) Die is nu nog niet in de lucht, maar ik kan mij voorstellen dat die komende winter ook weer gestart wordt.

Hopelijk is dit een beetje wat je zocht!

In Oostenrijk zenden ze die beelden eigenlijk vooral uit via dedicated channels, dus iets als Sölden TV, Zell am See TV, Flachau TV. Voor mijn gasten zette ik 's ochtends toch vaak de Belg op; die had leukere webcambeelden.

Bij ons in het dorp komt dat ook voorbij, met muziekje maar dat plaatsen zij er zelf bij. Het zijn beelden van Feratel, Windows off the world. https://www.feratel.com/webcams/oesterreich.html
Verder zou ik het niet weten, ÖRF kun je hier niet ontvangen.

Dienten Die Alte schule

Gebruik al wat jaartjes een VPN abonnement om o.a. de Oostenrijkse TV te kijken. Kost iets van 2,50 per maand geloof ik. Kijk zelf graag straks weer de skiwedstrijd op de ORF.

Ik keek ze altijd streaming gewoon vanaf 3SAT.DE, dat ging tot een paar jaar geleden in ieder geval nog (Alpenpanorama). M.i. is dit dezelfde feed als die de ORF uitzendt.

(morgenochtend even uitproberen)

*bericht bewerkt door brakes op 19 sep 2022 15:00

of kijk online via https://nl.bergfex.com/ of https://www.sneeuwhoogte.nl/ (is ook een app van), zoek naar je plaats en dan zie je daar ook live stream of live webcams via je telefoon of tablet (met muziek😂)…

Volgens mij al vaker hier voorbij gekomen, maar Servus TV heeft een livestream met panoramabeelden én de daarbij behorende muziek ;-).
https://www.servustv.com/aktuelles/v/aa9bgcvsvf7sq8y4sm14/…

Mijn samsung tv heeft gewoon de app van Feratel, bestaat ook voor Android en iOS…

Uren streamgenot!

zoals MrSki al aangeeft, VPN is hier het antwoord. Ik gebruik zelf Surfshark, maar heb ook ibvpn gebruikt bv. Er zijn 2 goede opties: ORF tv, ze hebben apps voor android en android tv (misschien ook ios, maar dat heb ik niet gecheckt), daarvoor moet je in Oostenrijk zijn voor je VPN verbinding. Ik gebruik zelf ook vaak Teleboy (teleboy.ch) maak een gratis account aan en je kan tv kijken naar heel veel tv zenders, inclusief de oostenrijkse en zwitserse (de zwitsers hebben ook webcams 's ochtends). Je moet dan wel in Zwitserland zijn natuurlijk, via de VPN. Bijkomend voordeel van beide zaken is dat de oostenrijkse en zwitserse tv ook erg goed verslag doen van de skiwedstrijden, inclusief het meest interessante, de voorbeschouwing. (inc verkenning van de piste, weersoverzicht e.d.)

Als je hierover nadenkt, kijk even rond, er is vaak erg veel voordeel te vinden, tot meer dan 80% via een aantal youtubers en zo meer, waardoor je voor 2 jaar abonnement minder dan een paar euro per maand kwijt bent. Dat is mij het wel waard.

[edit] je kan ook eens kijken bij https://www.skaping.com/about/references/

*bericht bewerkt door meul op 20 sep 2022 11:31

De muziek doet t m, stiekem ;)

Plaats een reactie