Nadat afgelopen weekend het hotel is dicht gegaan en alles is schoon gemaakt, is het nu tijd voor mijn skiseizoen. Deze week ben ik dus gelijk op pad gegaan met vrienden Daan en Lin naar Argentière, boven het Chamonixdal. In Argentiere hebben we de lift omhoog gepakt naar de Grands Montets, omvandaar met onze tocht te beginnen.

Starten op 3230 meter hoogte met skiën, is een beetje het ‘luxe’ skitoeren. Na een afdaling richting de gletsjer kon het echte toeren beginnen. Bijna 800 hoogtemeters naar de Col du Chardonnet op 3323 meter. De afdaling was niet echt geweldig, eerst veel karton-sneeuw. Pas redelijk laag lwerd de sneeuw goed. Daarna weer ruim 200 meters omhoog naar de Refuge d’Argentière. Zoals altijd bij deze hut, heerlijk gegeten en genieten van het schitterende uitzicht. De volgende dag helaas geen strak blauwe lucht, maar veel bewolking en wind. Maar toch gewoon zoals gepland naar Col d’Argentière vertrokken. En na een 900 meter klimmen werden we uiteindelijk toch beloond. Op het moment dat we gingen skiën trokken de wolken redelijk hoog op, waardoor we toch goed zicht hadden. De sneeuw was ook beter te skiën dan de dag ervoor. De laatste meters over de gletsjer zijn altijd spectaculair als je min of meer tussen de spleten door skiet om op de pistes van de Grands Montets uit te komen. Als beloning bij Poco Loco in Chamonix geweest. Beste hamburgers van de Haute-Savoie!

Alke
runt een hotel in Portes du Soleil, elk vrije uurtje is hij in de sneeuw te vinden. Natuurlijk houdt hij ons op de hoogte van zijn avonturen.

Plaats een reactie

@Alke dat is de Y op de Aiguille d’argentiere toch, waar je de skiërs in gefilmd hebt? Heb ik een paar jaar geleden ook geskied. Wel met betere sneeuw zo te zien.

Click. Click. Peace

Mooie beelden! Het seizoen is zo goed als afgelopen en we gaan zo zoetjes aan de lente/zomer in, kan nu al niet wachten op komend seizoen! Ben ik gek ??? Of kennen meet mensen dit gevoel?

"respect the mountains"

Mooi hoor!

Never ski faster than your guardian angel can fly!

@Rogier nee dat is de Zuid Couloir van de Chardonnet (http://www.skitour.fr/topos/aiguille-du-chardonnet,2684.html…) gefilmd vanaf de col du Chardonnet. Y-couloir ligt naast de col de tour noir.

Life is fun, so enjoy it

Nu ik de plaatjes erbij pak zie ik het inderdaad. Mooi ook! Toch weer eens naar cham afreizen…

Click. Click. Peace

Vet! Helaas geen diepe poedersneeuw ;P

Gang is alles

Super leuk filmpje @alke!

Ziet er veel toegankelijker en iets minder gelikt uit dan wat @rogier normaal laat zien. Deze toer lijkt me ook wel erg mooi om te doen! Volgend jaar misschien…

Mooi, is dat niet gevaarlijk tussen de gletsjerspleten? Bij 2:18 zie je ze duidelijk, maar dat is toch lang niet altijd zo.

@Gast629, deze speleten worden redelijk dicht geskied (dit stukje wordt heeel vaak geskied door off-psiet skiers en toerskiers) en gecontroleerd door de piste patroule van les Grand Montets, dus als je echt goed aan de zijkant blijft dan is het goed te doen. Moet zeker niet te veel naar rechts gaan, dan wordt het gelijk een heel stuk gevaarlijker.

Life is fun, so enjoy it

Leuk filmpje idd met belabberde omstandigheden volgens mij ;)

Ski: 25 jaar -|- Snowboard: 6 jaar -|- Respect the Mountains
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie