Er ligt veel sneeuw van erg goede kwaliteit in het Zuid Franse skigebied van Pra Loup. Dit behoorlijk grote gebied heeft wintersporters veel te bieden. Om te beginnen veel sneeuw en veel zon, maar ook leuke pistes en mooie off-piste hellingen. En voor zoveel pluspunten is het een opvallend rustig skigebied. Nog open tot en met pasen…

Geertje
staat als wedstrijd skiër de hele winter op de lange latten. Haar standplaats is Zell am See in Oostenrijk.

Plaats een reactie

Jaren geleden geweest en idd een mooi gebied.
Kan mij alleen herinneren dat de infra vrij oud was. Waar je toen in Oostenrijk in sommige gebieden het Swatch systeem al had (de overige hadden de kaarten met barcode) had je daar nog een geplastificeerd A5-je met foto om je nek hangen.
Verder waren er vrij veel oude trage liften.
Hoe zit dat nu?

Had nog nooit van dit gebied gehoort eigenlijk :o
Ziet er wel leuk uit, afgezien van de trage liften :P

Gang is alles

Staat absoluut hoog op mijn lijstje! Spijtig dat je de tijd niet hebt gehad om naar La Foux te gaan, was wel benieuwd hoe het daar was :)

Het gebied is inmiddels heel modern. Je hebt nu gewoon een keycard, en deze werkt erg goed. Iedere keer ‘zegt’ het poortje je gedag en dat je door mag. Of wat er aan de hand is als de kaart niet werkt.
Veel moderne stoeltjesliften inmiddels. Maar het blijft Frankrijk, dus je hebt ook nog een aantal typisch Franse sleepliften (al vind ik die zelf helemaal niet erg), en bij de stoeltjes zit er geen ‘bubble’ op. Ook nog een niet zo moderne gondel, maar wel gewoon snel. De stang met voetsteun bij bijna ieder stoeltjeslift is vergrendeld en kan pas open bij de uitstap. Veilig voor de kleintjes.
Houd wel rekening met een typisch Frans skistation. Lees: veel appartementen flats. Maar je kunt ook in het dal gaan zitten. Vanuit Barcelonnette rijd je ongeveer 10 minuten omhoog.
Vlak bij ligt het skistation Super Sauze, ook zo’n 10 minuten vanuit Barcelonnette. Dus je kunt mooi ook een dagje daar gaan skiën. Zaterdag en zondag ben ik daar voor wedstrijden, en hopelijk kan ik daar ook nog wat van zien.

@Mathijs!
Val d’Allos - La Foux zag er heerlijk uit! Vond het ook erg spijtig! Het viel me trouwens op dat op de pistekaart van Pra Loup die je in het gebied kon pakken, wel de liften en het dorpje staan, maar niet de naam Val d’Allos. Je zou denken dat ze er juist mee kunnen adverteren dat het gebied twee dorpen beslaat. Maar in de communicatie gaat het alleen over Pra Loup. Over Val d’Allos wordt met geen woord gerept.
Val d’Allos heeft trouwens nog een klein gebiedje boven het dorpje zelf. Dit is niet verbonden met La Foux en Pra Loup. Maar ook daar kun je dus meters maken. De skibus rijdt wel tussen de gebieden.

Ben er jaren geleden (rond 2000) twee maal geweest en vond het destijds een leuk, uitgestrekt en gevarieërd gebied. Dat verhaal over die skipas klopt. Ben hem nog kwijtgeraakt zelfs na een crash off piste. Ski’s total loss én skipas kwijt. Zo werd een goedkope wintersport tòch nog een dure. Verder absolute aanrader en ja wat onderkomen en apres ski betreft is het geen Oostenrijk, maar dat weet je vantevoren.

Leuk! Ik ben hier in 2010 geweest. Was toen een low budgetbestemming bij Sunweb. (Werd maar 1 jaar aangeeboden).

Pra loup biedt 180 km piste en dat is voldoende om een week lekker te kunnen skien. De pistes zijn soms breed, soms is het een bospad, en soms een hele tocht met allerlei afwisselende paden. Een tocht naar La foux is daarom ook echt een aanrader! Naast de mooie pistes, hebben we fantastisch weer gehad. Maar dat is logisch als men naar de ligging gaat kijken. Het dorp zelf is niet veel aan maar wel volledig op wintersport gericht (zoals veel van de betonnen steden in Frankrijk). Nederlanders vind je er bijna niet. De indeling van het skigebied heb ik met slecht beoordeeld omdat er eigenlijk richting la foux maar 1 piste heen en 1 terug gaat waardoor als je van gebied naar gebied skiet wel een aantal maal dezelfde piste wil nemen. Wachttijden waren er totaal niet in de week toen ik er was (8-15 februari). De liften waren prima maar soms wel aan de oude en trage kant. Al hoewel ze echt gigantisch hebben geinvesteerd de laatste 6 jaar, echt zeer veel nieuwe liften gebouwd. Dus mijn ervaringen zijn niet meer representatief denk ik.

''Powder to the people''
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie