Een vakantie boeken: hoe ga jij tewerk?

MiekeFestjens op 21 september 2013· 4 reacties

null
Hoe reis jij naar de bergen?

De toeristische sector is op vlak van reservaties sterk geëvolueerd. De zelfstandige reisbureaus die vroeger op bijna elke hoek van de straat te vinden waren, moeten tegenwoordig opboksen tegen de reuzen als Thomas Cook Travel Shops, Jetaircenters, Connections of andere giganten.

De selectie via online media
Sinds de komst van het internet, speuren consumenten het internet af naar meningen over de service van bepaalde tour operators en hotels maar zijn ze ook veel sneller geïnformeerd over wat er waar te doen valt en welke plaatsen je zeker moet vermijden. Op die manier gebeurt er al snel een natuurlijke en subjectieve selectie.

null
Ook via een reisbureau vind je vaak gezellige chalets langs de piste

Toch blijft het wintersportproduct een delicaat onderwerp als je een reisbureau instapt. Veel mensen hebben een romantisch beeld van de reisagent die overal naar toe mag en kan… behalve op wintersport. Naar mijn mening ben je dus beter af het internet af te schuimen naar informatie en op basis van deze kennis te beslissen waar je naar toe wil. Dan rest alleen de keuze: boek je rechtstreeks online met het hotel of ga je toch nog via een reisagentschap?

Verzekering? Boek veilig via een reisagentschap
Feit blijft: via een reisagentschap ben je steeds verzekerd tegen tegenslagen ter plaatse zoals in het slechtste geval een faillissement van een hotel. In het geval van klachten moet je natuurlijk in de eerste plaats bij de hotelier zijn, maar indien het niet wordt opgelost, is het reisagentschap verplicht een oplossing te zoeken of een compensatie te bieden.

null
Met het vliegtuig, vaak gemakkelijker te boeken via een reisbureau

Wij zijn wel eens benieuwd hoe jij te werk gaat in het boeken van een reis! Kies jij steeds hetzelfde hotel of skigebied uit? Of hou je van variatie? En hoe zoek jij dan naar een nieuwe bestemming?

MiekeFestjens
krijgt elke dag een dosis wintersport over zich heen. Trouw aan haar Forum-board en met een kleine afwijking naar skilatten.

Er zijn in België wel verschillende touroperatoren gespecialiseerd in winterverloven zoals Josk Reizen, Snowtravel, Ski Friends, enz … ik weet dat je bij hen een professionele uitleg, keuze enz … gaat krijgen in functie wat jij wilt, kan en met wie je gaat.
Ski of board materiaal koop je toch ook in een gespecialiseerde zaak en niet in de Carrefour? Wat ook steeds handig is in het forum hier kan je altijd info krijgen over verschillende gebieden, veel succes.

RoCo

Vorig jaar was bij aankomst mijn hotel failliet. Even reisbureau bellen en een uurtje later konden we er al mee lachen. Toen heb ik beslist om nooit meer zonder een reisbureau te boeken. Ik stond daar met 2 kinderen en was blij dat ik toen kon bellen en er een oplossing uit de bus kwam. Begin in het hoogseizoen maar eens ter plaatse nog iets te zoeken. Volgende verlof net geboekt (via reisbureau)

Een paar jaar geleden een chalet geboekt via internet, maar wel met een online reisbureau. Eén week voor afreis stond ie onder water. Dan was ik ook wel blij dat er iemand was die voor mij vervanging moest zoeken!

Altijd al via sunweb geboekt. Altijd tevreden en ik denk ook vertrouwbaar.
Ook van prijs kon er niemand onde gaan, zeker niet mijn week in Flaine waar we naartoe gaan voor een schandalige lage prijs door een fout op hun website

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie