Ultieme kerstkadotip: dagtrip naar de sneeuw

Kristof op 24 december 2012· 15 reacties

null
Fantastisch kerstkado, toch?

Ben jij net zoals ik een laatkomer op het vlak van kadootjes en originaliteit? Dan is een dagtrip naar de sneeuw organiseren voor je partner misschien wel een reddingsboei van formaat. Vergeet urenlange ritten in de auto met kans op files, beperkte parking en overvolle liften, maar kies voor het vliegtuig. 's Ochtends het vliegtuig nemen en 's avonds laat gewoon weer in je eigen bed, klinkt heerlijk toch?

null
Vliegen richting Alpen geeft vaak een betoverend mooi uitzicht

Waarom wel, waarom niet?
Een goede reden om eens een dagje op en af te gaan, is dat je geen overnachtingen hoeft te regelen. Je stapt gewoon zonder bagage op het vliegtuig, neemt een taxi of bus naar het skigebied, geniet van een lekkere lunch op de piste, pikt indien je wil nog een après-ski feestje mee en stapt 's avonds terug het vliegtuig op richting Nederland of België. Toegegeven, vanuit Nederland vind je een stuk makkelijker vluchten, dus als Belg rij je best even tot Eindhoven om je dag te starten. Een groot voordeel is dat je niet al te lang op voorhand hoeft te boeken. Het enige nadeel is dat je alles zelf wel even moet regelen; hoe beter je dag is voorbereid, hoe vlotter alles verloopt ter plaatse.

Hoe pak je het juist aan?
Ok, stel dat je effectief nog geen geschenk hebt, ‘panikeer’ niet en ga na het lezen van dit blogje meteen aan de slag. Wat moet je juist doen en waarmee moet je rekening houden?

  • Kijk eerst wanneer je juist wil gaan. Dat hoeft niet vandaag of morgen te zijn, maar je kiest best een dag uit waarop bvb Transavia (vanuit Nederland) of Brussels Airlines (vanuit België) naar de sneeuw vliegt.
  • Kies een vlieghaven waar je in de nabijheid enkele goede skigebieden hebt. Salzburg, Innsbruck, Chambery en Genève zijn daarvoor vaak het meest interessant. Boek je tickets online en kies de eerste vlucht heen en de laatste vlucht terug.
  • Kies in het skigebied dat je gekozen hebt de skiverhuur vlak aan de piste. Neem geen eigen materiaal mee, maar telefoneer op voorhand met het verhuurbedrijf en vraag of ze je materiaal al kunnen klaar zetten. Dat bespaart je opnieuw een half uur gesukkel ter plaatse.
  • Reserveer om zeker te zijn een taxi vanuit de vlieghaven naar het skigebied. Denk ook aan de rit terug en vraag aan de taxichauffeur om een goede deal heen-terug te maken. Wil je het budgetvriendelijker, ga dan op zoek naar een vlotte busverbinding naar je bestemming.

null
Wie tekent hier niet voor als dagtrip…

Hoe zit het met het dagschema?
Mensen die vooraf denken dat het niet de moeite is om zo’n trip te doen voor 1 dag, zitten toch behoorlijk verkeerd. Zo deed ik deze trip afgelopen week zelf vanuit Schiphol naar Salzburg (Flachau) en stond ik versteld van hoe vlot de hele dag verliep. Je dag goed plannen en vooraf alles regelen bespaart je heel wat tijdverlies in het skigebied zelf.

7u15: vertrek vlucht Schiphol
8u25: aankomst Salzburg
9u30: aankomst in skigebied
​10u00: op de piste
13u00: lunch
16u00: einde skidag en begin apres-ski
18u00: terug richting vlieghaven
21u00: aankomst Schiphol

Je bent dus met wat transfers hier en daar een paar uur onderweg om een kleine 6 uur te skiën. Neem echt geen eigen ski’s en skischoenen mee, voor die ene dag zal dat echt het verschil niet gaan maken. Het bespaart je op de vlieghavens heel wat tijd bij aankomst en vertrek.

En de kosten?
Afhankelijk van wanneer je gaat en welk skigebied je kiest, kunnen de kosten variëren. Ik heb hier een snelle opzet gemaakt om nog voor een dagje heen en weer te gaan naar de Alpen. De prijzen zijn gemiddelden en per persoon gerekend.

Parking aan luchthaven: 10 euro
Vliegtuigticket heen + retour: 130 euro
Transfer naar skigebied: 20 euro
Skipas: 40 euro
Huur skimateriaal: 20 euro
Lunch: 20 euro
Après-ski: 20 euro
Transfer terug naar vlieghaven: 20 euro
Totaal: 280 euro p.p.

Akkoord, spotgoedkoop is het zeker niet, maar als je ziet wat voor kado’s er vandaag de dag nog onder de kerstboom liggen, vond ik het nog best meevallen. Als je daarvoor een perfecte dag op de latten, mooi weer en een voldaan gevoel hebt 's avonds bij het thuiskomen, dan is dat toch het allerleukste geschenk dat je als snowfreak kunt krijgen, toch?

Kristof

Plaats een reactie

Strak! Ik dacht al ergens eens gelezen te hebben dat je voor een dag naar Flachau ging, maar dacht dat ik het verkeerd gelezen had, niet dus.

Moest je nu net voor het seizoen gaan, zijn de tickets waarschijnlijk goedkoper en de skipas ook?

Go with the snow!

Het verschil van binnen/buiten seizoen laat zich vooral voelen in hotels. Wat betreft skipassen en vluchten valt dat best mee. Natuurlijk niet tijdens de vakantieweken gaan, daar is zo’n trip misschien ietsje minder voor geschikt.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Ik hoopte op beter condities in Winterberg deze dagen als cadeau voor ma en zus. Zou écht ideaal geweest zijn, maar ja niet dus… misschien later nog of anders een van de volgende jaren! Maar als cadeau is het dat top! :D

Gehan

Stap je dan met je skikleding aan het vliegtuig in? of heb dan een rugzakje voor je broek, schoenen, helm en handschoenen bij je?

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Ik heb de afgelopen meerdere mensen gesproken die met het vliegtuig gingen, maar het niet weer doen, vanwege de kosten en de tijd. Een aantal waren in een groep op reis waar van het grootste gedeelte met het vliegtuig ging en 2 met de auto voor de bagage en ski’s, en voor transport ter plaatse.De autorijders waren er sneller dan de vliegers, terwijl ze dicht bij een luchthaven woonden (in A’dam).Voor mij is het geen optie, ik moet eerst 2 uur rijden naar Schiphol, daar ben je dan zeker nog 2 uur kwijt, dan 1,5 uur vliegen, en dan nog 1 uur rijden naar het dorp. Als ik dan geen vertragingen heb en het OV ter plaatse perfect verloopt ben ik 6,5 uur onderweg. Dan rij ik liever 9 uurtjes, die 2,5 uur maakt weinig meer uit.

Kristof, hoe en waar had jij de transfer tussen luchthaven en Flachau geregeld?

vrijdag ga ik naar Feldberg, is 5u rijden. Sta dan op de latten van 9u30 tot 16u.
We zijn met 3. Dus dat maakt het minder zwaar.

Hoeveel kerstboompjes moet je planten ter compensatie van zo’n dagje vliegen en taxirijden…?!

Haha Arno! Super!

Maar Kristof, hoe kwam je eigenlijk op het idee? Ergens gelezen? Van vrienden gehoord? Aanbieding gezien?

Go with the snow!

Ook even zitten kijken maar vooral de late terugvluchten zijn wat duurder. Ik denk dat ik er voor kies om een nachtje over te blijven. Ben ik hetzelfde geld kwijt als een dure late terugvlucht maar is het een stuk relaxter verblijven daar.

Wij waren met een groep daar, het werd door een bureau geregeld. De prijzen voor taxi’s heb ik daar nagevraagd, je kan zo op zoek naar enkele taxibedrijven in Salzburg.
Ik ben zelf niet op het idee gekomen, maar kreeg het via via aangeboden. In eerste instantie dacht ik van fieuw, dat wordt vermoeiend maar achteraf vond ik het zo goed meevallen dat het echt wel een dagtrip waard was.

Arno, klopt, het is niet iets voor alle dagen, maar als reddingsboei voor en kado kan ht wel even, niet? :-D want dan zou je hetzelfde kunnen zeggen van heliskien he. Vliegen doet Transavia toch :p

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Onderste afbeelding is toch Hauser Kaibling?
Links: HauserKaibling 8er Gondelbahn
Rechts: Kaibling 6er

voor 280,- zit je zowat een week in het laagseizoen in een nieut zo duur gebied inculisef vervoer, overnachtingen en skipas

… Ecologische voetafdruk… ?

kristof

Decadent

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie