Goedkoop wintersporten in Duitsland

-Diana- op 21 januari 2016· 21 reacties

null

Als je het hebt over skiën in Duitsland wordt vaak al gauw de link gelegd naar Willingen en Winterberg. Hierbij vraagt menig skiër zich af of Duitsland eigenlijk nog meer te bieden heeft dan een een paar flauwe afdalingen. En is het wel wel sneeuwzeker is de brandende vraag 2! Daarom hier een kleine greep uit de Duitse " waar voor je geld " opties.

null

Alpen Plus Skipas
Deze pas geldt voor de gebiedenBrauneck Wallberg,Spitzingsee-Tegernsee Sudelfeld en Zahmer Kaiser (Kaiserwinkel )Prijs 6 daagse skipas: €168,00 euro.Daarnaast zijn er leuke aanbiedingen zoals bijvoorbeeld de 50% sneeuw weken”(bij 7 overnachtingen in Kaiserwinkel, wordt 50 procent korting op een 6 daagse skipas gegeven) of met de zogenaamde “Schneemankarte“ kunnen jonge kinderen voor maar € 2,00 euro per dag skiën. Ook kun je kiezen voor een 6 daagse Familienkarte voor 2 volwassen en 2 kinderen betaal je slechts € 308,00 euro in totaal.Dat is toch best een koopje. Families met kinderen zullen zich dus vooral erg thuis voelen in de Zahme Kaiser.Okay,uitgestrekte,ellenlange pistes zul je niet vinden in deze skigebiedjes, wel zijn er veel gezellige berg hutjes met Beierse sfeer op en aan de berg te vinden. ExtraHighlight: Freeriderskunnen hun lol op in Wallberg en Sudelfeld heeft een aantal uitdagende afdalingen die je kunt trotseren. Meer info: hier

Balderschwang in de Allgäu
Prijs 6 daagse skipas € 145,00 Nee: Als je op zoek bent naar meer dan goede en vooral bombastische aprés ski. Ja: een echt familie skigebied, erg geschikt voor beginners, maar ook gevorderden halen hun skihart hier zeker op.Lekker eten op de piste voor een goede prijs. Prettige bijkomstigheid als je met kinderen op reis gaat, dit gebied is goed en snel bereikbaar. Extra Highlights: Fis afdaling op de Gelbhansekopf piste. Daarnaast is het behoorlijk sneeuwzeker vanwege de hoogte. Meer Info: hier

Pure ontspanning
Pure ontspanning

Vitales Land Skipas
Voor de skigebieden: Breitenberg, Buchenberg, Nesselwang-Alpspitze, Pfronten, Sorgschrofen-Jungholz en Tegelberg. Prijs: 6 daagse skipas €175,00. Een samenstelling van 18 vakantie resorts in de regio Allgäu. Deze regio staat vooral bekend om de uitgestrekte wandelwegen met prachtige panorama’s en een hoog wellness gehalte.Nee: als je in plaats van rust en natuur liever veel hutjes met hopsasa muziek en mega aprés ski party’s op je prioriteiten lijstje hebt aangevinkt. Ja: Erg geschikt voor een zogenaamde combi vakantie, wanneer je niet alleen maar wilt skiën maar ook van andere wintersport alternatieven wilt genieten zoals: langlaufen, wandelen, nordic walking, etc. Extra Highlight: Vitales land biedt een groots aanbod aan vitale baden. Lekker fit en vitaal terug van vakantie, is hier zeker het motto. Daarnaast kun je toch voor een leuk prijsje skiën. Natuurliefhebbers zullen het hier zeker naar hun zin hebben. Bijvoorbeeld kun je er overnachten in een heuse Iglo en daar zijn de kinderen ook vaak voor te porren. Meer Info: hier en hier. En ben je een echte langlauf liefhebber? Dan is de nabij gelegen Ostallgäu misschien wel helemaal op jouw lijf geschreven.Info daarover vind je hier en hier

null

Berchtesgadener Land
Prijs 6 daagse skipas € 153,00. Familie skigebied bij uitstek!Ja: Als je niet houdt van hele drukke, volle pistes zit je hier zeker goed. Klein opgezet skigebied met meer dan voldoende blauwe en rode pistes zodat beginners en gevorderde skiërs hier prima de dag doorkomen. Ook aan de snowboarders en freestylers is gedacht in de vorm van een halfpipe met licht en muziek. Extra Highlight: adembenemende uitzichten, fantastische keuken 'Avonds kun je nacht skiën- of boarden.Meer info: hier

Garmisch Partenkirchen - Zugspitze
Prijs 6 daagse skipas € 227,00, maar wel voor alle skigebieden in 1!Voor de 3 Skibergen Hausberg,Kreuzeck und Alpspitze Vandaag skiën in Duitsland en morgen in Oostenrijk? Dat kan gewoon allemaal want voor € 227,00 koop je al een volledige Zugspitz pas, welke geldig is voor de gebieden: Garmisch-Partenkirchen (Zugspitze en Garmisch-Classic) -Grainau -Mittenwald - Ehrwald - Lermoos - Biberwier -Bichlbach -Berwang -Heiterwang.Zo kun je bijvoorbeeld de ene dag skiën inGarmisch en de volgende wandelen of langlaufen in Mittenwald. Natuurlijk kun je ook losse skipassen kopen en dan ben je echt goedkoop uit. Prijs 6 daagse skipas in Mittenwald is maar € 142,50, dit plaatsje biedt leuke freeride mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de bekende Dammkar Off-Piste afdaling. De Zugspitzarena is geschikt voor beginners tot gevorderden met meer dan genoeg variatie in pistes en afdalingen. Kortom, de freeride mogelijkheden, het snowpark, een paar pittige zwarte pistes maken dit gebied tot een échte allrounder. Zelfs de adrés ski is meer dan alleen maar leuk en gezellig… het kan er één uit de boeken worden waar nog lang over wordt nagepraat. Extra Highlight: De uitdagende zwarte Kandahar piste van 3,3 kilometer staat bekend als “ de meest uitdagende van Duitsland “ Het plateau van de Zugspitze is het hoogste skigebied van Duitsland met behoorlijk veel sneeuwzekerheid. Meer Info: hier, [hier](https://www.wintersport.nl/skigebieden/garmisch http://zugspitze.de/de/winter/skigebiet/garmisch-classic) en [hier](https://www.wintersport.nl/skigebieden/garmisch http://zugspitze.de/de/winter/skigebiet/garmisch-classic).

Hebben jullie nog tips in Duitsland?

-Diana-
is gek op skiën, sneeuw en bergen en is in de winter in de Arlberg te vinden. Vanuit hier schrijft zij over haar belevingen.

Plaats een reactie

Zelf ook al vaker naar Duitsland gekeken om heen te gaan, echter persoonlijk vind ik dat ze nog wel erg veel sleepliften hebben. Wel rustige mooie skigebiedjes voor een zeer aantrekkelijke prijsstelling. Zeker voor families met kinderen lijkt me dit wel ideaal.

Ik heb ooit - 25 jaar geleden - leren skiën op de Feldberg. Het Zwarte Woud is perfect voor een familievakantie met Kerst bijvoorbeeld. Niet alleen voor het skiën/barden, maar ook voor de prachtige omgeving en leuke stadjes en dorpjes.

De Feldberg mag zeker niet ontbreken. Vele accommodaties geven bij een meerdaags verblijf iedere boeker een Schwarzwalder Card, deze zijn geldig als skipas. Skigebied is voor beginners meer dan prima, probeer wel (indien mogelijk) de vakanties te vermijden.

Where would we be without the après ski?

@Gigi: je typt beduidend sneller dan ik!

Where would we be without the après ski?

Mijn tip is een grosses bier. Dat kun je wel aan die Duitsers overlaten

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Vroeger altijd naar Ehrwald in het bayerische wald geweest. Spot en spot goedkoop toen. Niet aaneengesloten, maar meerdere kleine gebiedjes met een aantal liften. Daarnaast eindeloos veel langlauf mogelijkheden.

Uitdaging qua skiën ga je er niet vinden, maar voor families erg gezellig en kinderen kunnen daar prima de basis leren.

Je vergeet Oberstdorf en het Kleinwalsertal. Ook hier kun je op sommige momenten goedkoper en kleinschaliger skien. Daarnaast is het ook nog eens behoorlijk sneeuwzeker.
Meer informatie vind je hier: http://www.das-hoechste.de/
En op: https://www.wintersport.nl/skigebieden/kleinwalsertal…

Ski or Die

Kleinwalsertal is idd ook een topper, alleen vermijd je deze beter in de vakantieperiodes want dan kan het er aardig druk worden en zijn wachtrijen van 45min geen uitzondering. Gelukkig hebben ze nu toch ingezien dat ze zullen moeten vernieuwen om de toestroom van vakantiegangers aan te houden.

No sweat no glory

@Tiny-M Bayerischer Wald ben ik ook jaren geweest, mijn ouders deden toen nog aan langlaufen en wij gingen skiën op de Arber of de Hohe Bogen.

@kokkieAmiga Helemaal mee eens inderdaad. Vorig jaar een klein weekje daar doorgebracht, en met name de pistes bij Bolsterlang (wel klein, maar wel mooie omgeving en mooie afdalingen) en bij Ifen (alhoewel dat volgens mij al wel Oostenrijk is) vond ik erg leuk. Heel goed betaalbaar overal, en eerste week van Maart was het er uitgestorven en hebben geen enkele keer bij een lift gewacht.

@Paulvw
Klopt, alleen Oberstdorf is Duits, alle andere plaatsjes in het Kleinwalsertal liggen in Oostenrijk. Maar je kunt er jammer genoeg alleen vanaf Duitsland inrijden, daardoor zijn alle grotere skigbieden aan de andere kant van de berg praktisch onbereikbaar, zonder eerst 200 KM om te rijden.
Bij de Ifen zijn ze de komende tijd bezig met een forse modernisering, en dat is dat kleine maar met ouderwets materieel uitgeruste gebiedje meer dan waard.

Ski or Die

Kleinwalsertal is voor mij gewoon een topper, al is dat technisch gezien Oostenrijk ;-)

Volgende week weer een weekendje. Top!

Als kind in de jaren 80 leren skieen in het Zwarte Woud, Zwiezel om precies te zijn. Herinner het me alls een leuje periode waar het nooit druk was. Paar jaar geleden nog eens geweest bij toeval. Kleinwalsertal is binnen ons gezin nog steeds een van de leukste bestemmingen ondanks dat het er superdruk kan zijn.

Member of global cooling initiative

Hier een fan van de Allgau voor gezinsvakantie.
Als je kleine kinderen hebt: helemaal ideaal. Goede skilessen en alles is goedkoper, van skiles, skipas, accommodatie tot eten/ drinken.
Afgelopen jaren in steibis/ talkirchdorf geweest, oberjoch, en hornerdorfer (bolsterlang, ofterschwang, balderschwang). Vaak gratis skipas bij accommodatie en ook nog gratis toegang tot zwemparadijs. Geen grote gebieden, maar dat is met kleine kinderen wel prettig. Toen ze eenmaal konden skiën zijn we gewoon elke dag een ander gebiedje gaan ontdekken. In hornerdorfer kun je bijv. in een week elk gebied 2x doen. Op een skipas. Blijft leuk zo.
Alles gaat ook een tempo tje lager, vriendelijke mensen, nog geen ski industrie, mooie natuur en af en toe nog een sleeplift op diesel of een rakettenlift.
Laatste jaren veel geïnvesteerd in gondelliften en kindvriendelijke zetelliften.
Het wordt daarom wel steeds duurder! Dus wacht niet te lang.

Fun Lovin' Skier

Am Feldberg is een best groot en afwisselend gebied. Er is eindelijk geïnvesteerd in een nieuw lift die beide delen van het gebied goed verbindt. Als ze hier een beetje zouden kijken naar Winterberg zou dit een van de topgebieden in Duitsland kunnen worden doordat het relatief dichtbij ligt. Volgens mij zijn er ook nog aardig wat uitbreidingsmogelijkheden. De Belchenbahn in Schwarzwald is ook leuk, een gondel met enkele vrij lange afdalingen. Bij accomodaties met de hochschwarzwald card mag je in alle grote en kleine gebieden in het hochschwarzwald de piste op. Zo kun je echt goedkoop op Wintersport. Ook restaurants etc zijn erg betaalbaar.

Het mooie bij Am Feldberg is ook nog dat wanneer je bij de aangesloten hotels/pensions etc overnacht je gratis toegang hebt tot de skiliften met de Hochschwarzwaldkarte. Zoals hierboven vermeld is de nieuwe lift sinds afgelopen seizoen in gebruik en die neemt aardig wat wachttijden weg bij de liften. Nadeel is wel dat het extreem druk kan zijn.

🏂

Wij gaan straks voor de 4e keer naar Ruhpolding. Skiën op de grens van Duitsland/Oostenrijk in Winkelmoosalm/Steinplatte. Skipassen betaalbaar en waar je ook mee kan skiën in de omliggende skigebied(jes). We blijven terugkomen vanwege het appartement (echt ruim), sfeer en goeie lessen voor de kinderen. En het blijft gewoon goedkoper dan oostenrijk. Enige nadeel is dat je met auto of skibus naar het skigebied moet reizen, maar die 20 minuten nemen we voor lief.

Realiseer met net dat ik Ehrwald in mn comment heb gezet, iets met dat wald heeft me blijkbaar verward. Ik bedoel Sankt Englmar (iets totaal anders dus)

Ik zag vitales land staan, hier valt het Tannheimertal ook nog onder, prachtig dal waar ik jaren geweest ben(ligt in Oostenrijk)
De skigebieden zijn er klein, niets voor apres-skiërs , maar perfect voor een combinatievakantie. Het ligt op 1100 meter hoog en de prijzen zijn er zeer acceptabel. Nog onontdekt door Nederlanders. En het is maar 760 km vanaf Enschede.

Wij hebben een goede ervaring met Garmisch Partenkirchen https://www.wintersport.nl/skigebieden/garmisch

en het overige deel van de Zugspitzarena
https://www.wintersport.nl/skigebieden/zugspitz

Rock

Leuke tips
Bedankt allemaal, er is nog zoveel te ontdekken

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie